Directe verkoop
Starten met directe verkoop

In 10 minuten alle ins- en outs over direct handelen met Floriday.

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Deze week bijgewerkt

Welkom op de uitlegpagina van het starten met directe verkoop in Floriday.

In bovenstaande video leggen we je uit hoe je snel en gemakkelijk kunt starten met directe verkoop in Floriday. Voordat je kunt beginnen, zul je eerst prijsgroep(en) moeten maken en leverwoorwaarden in moeten stellen. Dit is een eenmalige actie, echter kun je deze instellingen altijd nog wijzigen. Als je dit eenmaal gedaan hebt, kun je zowel bloemen als planten direct aanbieden en verkopen via Floriday.

Instellingen

Catalogusprijzen en partijprijzen, wat is het verschil?

De meeste plantenkwekers zijn gewend om hun producten aan te bieden met behulp van een weeklijst. Dit was voorheen een excel lijst met de beschikbaarheid, hoeveelheid en prijs van de producten die de kweker aanbied voor de komende week. Deze lijst werd per email verstuurd. Dit is inmiddels vervangen door een moderne variant van de lijst die in Floriday ingevuld kan worden en automatisch doorgestuurd wordt naar de systemen van kopers. Je vindt deze lijst onder Directe verkoop > Catalogusprijzen in Floriday.

De meeste bloemenkwekers zijn gewend om hun producten juist aan te bieden op dagbasis met daaraan gekoppelde dagprijzen en voorraden. Voor bloemenkwekers is het scherm 'Partijprijzen' te vinden onder Directe verkoop > Partijprijzen.

Catalogusprijzen voor plantenkwekers

Partijprijzen voor bloemenkwekers

Webinars

Wil je direct beginnen met het bekijken van een van de webinars? Zie hier directe handel voor plantenkwekers:

En zie hier directe handel voor bloemenkwekers: