Voorraadfilters en voorraadlocatiefilters

Gebruik voorraadfilters om een gedeelte van je voorraad af te schermen & voorraadlocatiefilters om te sturen op aanbod van bepaalde locaties

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt gebruik maken van voorraadfilters om een gedeelte van je voorraad af te schermen. Je kunt bijvoorbeeld onderscheid maken tussen je daadwerkelijke voorraad (de voorraad die echt in de kas staat) en de voorraad die je online wilt aanbieden. Daarnaast kun je per koper de beschikbaarheid en de aantallen voor jouw producten aanpassen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het aanbod niet door één koper opgekocht kan worden en bied je kleinere kopers ook de mogelijkheid om bij jou te bestellen.

Op deze pagina wordt het volgende onderdeel uitgelegd:

• Instellen van voorraadfilters

Voorraadfilters

Hoe werkt het?

1. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Aanbod > Directe verkoop > Partijprijzen.

2. Klik op het tandwieltje: Geef voor je totale voorraad aan hoeveel je online beschikbaar wilt stellen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om per koper een uitzondering te maken.

3. Deze koper kan niet meer bestellen dan het percentage van de partij dat voor hem is opengezet.

Stap voor stap

• Selecteer het tandwiel bovenaan op de pagina 'Partijprijzen'.

• In het venster dat naar voren komt, geef je allereerst aan of je de volledige voorraad online beschikbaar wilt stellen. Heb je bijvoorbeeld 120 fusten op voorraad, maar wil je er maar 60 online aanbieden? Stel het percentage dan in op 50%. Druk vervolgens onderaan op de knop 'Filter toevoegen' om voor sommige kopers een uitzondering te maken.

• Voeg de kopers toe waarvoor je een uitzondering op de regel wilt maken.

• Je vult de gewenste percentages in. Let op: dit zijn percentages van de totale voorraad, afgerond op hele fusten.

• Wanneer je rechts bovenin op opslaan drukt, sla je deze instellingen op.

Wat heb je hier aan?

Door met deze filter te werken, zorg je ervoor dat jouw aanbod goed verdeeld kan worden onder de kopers. Deze filter zorgt ervoor dat niet één koper het gehele dagaanbod kan inkopen, waardoor er niets over zou blijven voor andere kopers. Verder kun je deze filter gebruiken om de daadwerkelijke voorraad voor jezelf te houden, en alleen de commerciële voorraad met jouw kopers te delen.

Voorraadlocatie filters

Je kunt klanten eenvoudig uitsluiten voor specifieke voorraadlocaties. Aanbod dat vervolgens in de markt wordt gezet, zal niet zichtbaar zijn voor de uitgesloten klanten op de bijhorende locaties.

Let op:

• Alleen van toepassing bij aanbod dat nog niet in de markt is gezet

• Het uitsluiten van een klant voor een bepaalde voorraadlocatie werkt niet bij algemene prijsgroepen