Promo's of uitzonderingen

Met deze functie kun je voor een periode een artikel aan één of meerdere kopers aanbieden voor een andere prijs en met een ander aantal.

Lisa Janssen avatar
Geschreven door Lisa Janssen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door middel van de promo functie kun je voor een bepaalde periode een artikel aan één of meerdere kopers aanbieden voor een andere prijs of met een ander beschikbaar aantal stuks. Deze functie vind je in het catalogusprijzen scherm en werkt door richting jouw winkel en de Explorer op Floriday en de Floriday API.

Op deze pagina wordt het volgende onderdeel uitgelegd:

Promo's of uitzonderingen

Hoe werkt het?

Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen.

Zorg dat je al het aanbod voor de weeklijsten hebt aangemaakt in het catalogusprijzen scherm (zorg dus dat er prijsgroepen aangemaakt zijn en dat er aantallen en prijzen zijn ingevuld voor alle artikelen). Heb je dit nog niet gedaan? Bekijk dan de uitleg op deze pagina.

Ga naar de komende week (dus niet de lopende week), en klik hier links naast één of meerdere artikelen op het selectievakje en vervolgens op Promo of uitzondering aanmaken of klik aan de rechterkant van het scherm op het cijfer wat hier getoond wordt (het cijfer wat je hier ziet geeft het aantal ingestelde uitzonderingen aan).

Er verschijnt een pop-up.

1. Stel eerst in voor welke week de uitzondering geldig is. Klik op Promo voor langere periode instellen om de promo voor meerdere weken geldig te maken.

2. Geef aan of je deze uitzondering aan de koper wilt laten zien als promo (wanneer je dit niet aanvinkt ziet de koper niet dat je een uitzondering hebt gemaakt).

3. Voeg de klanten toe waar deze uitzondering/promo voor geldt. Als je Specifieke uitzondering per klant aanvinkt, kun je per klant een afwijkende aantal, prijs en of afname eenheid invullen.

4. Geef hier aan of de ingevulde prijs inclusief transport en/of stickeren is. Wanneer je dit aanvinkt, worden de transportkosten uit de levervoorwaarden niet gerekend als hier op besteld wordt.

5. Vul hiet het aantal stuks, de prijs en de afname eenheid in. Door op de knop Aantal stuks overnemen te klikken, kun je de aantallen overnemen zoals deze zijn ingevuld bij de catalogusprijzen voor die week.

Wanneer je zover bent, klik je op Opslaan.

Je hebt nu een uitzondering / promo aangemaakt

Je ziet in het catalogusprijzen scherm nu een 1 verschijnen achter de artikelregel (aan de rechterkant). Dit betekent dat je 1 uitzondering hebt lopen. Wanneer je meer uitzonderingen aanmaakt zal dit getal dus oplopen. Je kunt dit vakje ook aanklikken om je promo's nog eens te bekijken, eventueel te wijzigen of om een nieuwe uitzondering aan te maken.

Daarnaast kun je na het openklikken een minimale afname eenheid instellen (fust, laag, kar of volledige aanbodsregel).

Een uitzondering of promo kan alleen gewijzigd worden voor de komende week. Op het moment dat de weeklijsten sluiten, kan de uitzondering of promo dus niet meer worden aangepast.