Extra opties bij partijprijzen

Geldigheid bewerken, aangeboden beladingen, correcties doorvoeren en partijen uitverkocht zetten.

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het venster 'Partijprijzen' bevat een aantal extra opties die belangrijk kunnen zijn voor het juist aanbieden van het dagelijkse aanbod. Het gaat om: geldigheid bewerken, aangeboden beladingen, correcties doorvoeren en partijen uitverkocht zetten. Deze opties worden in dit artikel stuk voor stuk behandeld.

Extra opties bij partijprijzen:

Geldigheid bewerken

Per partij wordt een standaard geldigheid weergegeven. De standaard geldigheid van partijen stel je in door rechts bovenin op je bedrijfsnaam te klikken > Instellingen > Voorkeuren. Zoek hier naar Handelsperiode partijprijzen en pas de standaard geldigheid aan. Vergeet hierna niet op Opslaan te klikken.

Indien je een partij hebt waarbij de geldigheid een keer langer of korter is dan gebruikelijk, kun je dit ook per partij aanpassen:

Je klikt op de drie bolletjes naast het artikel waarvan je de geldigheid wil bewerken en klikt op 'Geldigheid bewerken'.

Er verschijnt een pop-up met daarin de mogelijkheid om de 'geldig van' als ook de 'geldig tot' datum en tijdstip in te vullen. Je doet dit door op één van de regels te klikken en een datum en tijd te selecteren.

Wil je in één keer voor meerdere partijen de geldigheid bewerken? Klik dan voor elke partij het lege vierkantje aan. Er verschijnt vervolgens een groene balk met 'geldigheid bewerken', waarmee je voor alle geselecteerde partijen de geldigheid aanpast.

Aangeboden beladingen

Voor artikelen met meerdere beladingen is het mogelijk om de verschillende beladingen aan de koper aan te bieden, terwijl het artikel aftelt vanaf één voorraad. Je zou dit kunnen gebruiken als je bijvoorbeeld bloemen zowel in een fust op water als in een doos verkoopt.

Je klikt op de drie bolletjes naast het artikel waarvan je de aangeboden beladingen wil bewerken, en klikt op 'Aangeboden beladingen'.

Er verschijnt een pop-up met de mogelijke alternatieve beladingen die toegevoegd kunnen worden. Door middel van het schuifje zijn deze beladingen aan- en uit te zetten.

Het is mogelijk om een meerprijs (per steel) mee te geven aan een alternatieve belading.

Het is ook mogelijk om deze belading altijd toe te passen voor dit artikel, om er zo voor te zorgen dat je deze stap de volgende keer dat je dit artikel aanbiedt niet hoeft te herhalen.

Correcties doorvoeren

Het kan natuurlijk voorkomen dat de opgegeven voorraad niet meer klopt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je meer of minder snijdt dan verwacht, of wanneer je een deel van de voorraad op een andere manier hebt verkocht. Geen nood, je kunt een correctie doorvoeren.

Je klikt op de drie bolletjes naast het artikel waarvan je de correctie wil doorvoeren, en klikt op 'Correctie doorvoeren.

Er verschijnt een pop-up met de mogelijkheid om de correctie door te voeren. Je kunt hier zien hoeveel fusten je oorspronkelijk had ingevoerd en in het vak 'Aantal na correctie' opgeven hoeveel fusten je daar nu (totaal) van wil maken.

Verder kun je nog een reden opgeven, zodat je later gemakkelijk kan achterhalen waarom deze partij is gecorrigeerd.

Partijen uitverkocht zetten

Net als dat correcties mogelijk zijn, kun je ook besluiten een gehele partij te markeren als uitverkocht. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je aan het eind van de dag besluit om het restant van de daghandel te gaan veilen, of wanneer de partij al op een andere manier verkocht is (via een inkooptip bijvoorbeeld).

Je klikt op de drie bolletjes naast het artikel wat je uitverkocht wil zetten en klikt op 'Zet uitverkocht'.

In de pop-up die verschijnt selecteer je 'Bevestigen' als je deze partij uitverkocht wil markeren.

Wil je in één keer meerdere partijen op uitverkocht zetten? Klik dan voor elke partij het lege vierkantje aan. Er verschijnt vervolgens een groene balk met 'zet uitverkocht'. Klik hierop en je hebt in één keer meerdere partijen op uitverkocht gezet.

Wat heb je hier aan?

In dit artikel behandelen we vier extra opties van het 'Partijprijzen' scherm. Deze opties zorgen ervoor dat je als kweker dit venster optimaal kunt benutten om jouw aanbod op de juiste en meest gemakkelijke manier online te zetten. Als je de tijd neemt om dit goed te doen, kunnen kopers direct op het juiste aanbod inkopen.