Kopers vinden het steeds belangrijker om toekomstig aanbod al in te kunnen zien en eventueel te kunnen bestellen. Daarom zullen zij steeds vaker aan jou als kweker vragen of je jouw prijzen vooruit wilt invullen. Dit kan in Floriday gemakkelijk via de functie 'Termijnprijzen'. Daarnaast kun je weekprijzen ook altijd overnemen van vorige weken met de 'week overnemen' knop.

Op deze pagina worden de volgende onderdelen uitgelegd:

Termijnprijzen

Via termijnprijzen kun je jouw aanbod in de catalogusprijzen al een jaar vooruit plannen. Kopers kunnen via Floriday ook al vooruit bestellen op dit aanbod.

Hoe werkt het?

Ga in Floriday naar het menu aan de linkerkant en klik op Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen

Selecteer de artikelen waarvoor je termijnprijzen wilt invullen, dit doe je door middel van de selectievakjes die voor de artikelen staan.

Kies in de groene balk die onderin het scherm verschijnt voor 'Termijnprijzen'.

Kies de weken voor welke je de aantallen en prijzen wilt invullen. Dit doe je door de weken bovenin het scherm aan te klikken.

Pas eventueel de aantallen en prijzen aan voor de geselecteerde weken. Let op: er moet altijd een basisprijs worden ingevuld, anders kunnen de termijnprijzen niet worden opgeslagen.

Klik rechtsboven op 'Opslaan'.

De aantallen en prijzen worden nu ingesteld voor de geselecteerde weken. Dus de termijnprijzen staan meteen online in Floriday. Kopers kunnen nu vooruit gaan bestellen via Floriday.

Beschikbaarheid aanpassen

De artikelen in de toekomstige weken staan standaard op 'beschikbaar'. Zodra je aantallen en prijzen invult (via termijnprijzen) wordt het aanbod beschikbaar in de toekomstige weken. In de huidige en komende week werk je met het beschikbaarheidsschuifje om de artikelen 'aan' en 'uit' te zetten.

Bij het termijnaanbod werk je met een beschikbare voorraad. Heb je een artikel in een bepaalde week in de toekomst niet beschikbaar? Laat het aantal stuks dan leeg. Je kunt het aantal stuks ook leegmaken door op het kruisje in de artikelregel te klikken.

In bovenstaand voorbeeld is de bovenste regel 'niet beschikbaar' omdat hier geen aantal stuks is ingevuld. De overige drie regels kunnen voor week 9 wel besteld worden.

Weekprijzen overnemen

Volgende week dezelfde prijzen? Neem je prijzen over! Neem gemakkelijk de prijzen en aantallen van deze week of een andere week in het verleden over. Klik bovenin het scherm op ‘Week .. overnemen’. Of klik op het pijltje en selecteer een week naar keuze.

Hoe werkt het?

Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen.

Je vult eerst de weeklijst in met de juiste beschikbaarheid, hoeveelheden en prijzen.

Je verplaatst naar een week in de toekomst die nog niet ingevuld is.

Je neemt een vorige week over door bovenin het scherm op 'week overnemen' te klikken.

Vorige week overnemen

Wat heb je hier aan?

Het overnemen van een vorige week bespaart je een hoop tijd en verkleint de kans op fouten in het invoeren van hoeveelheden en prijzen. Verder kunnen kopers alvast vooruit kijken om te zien wat eraan zit te komen.

Je kunt de aantallen en prijzen altijd nog wijzigen tot donderdagochtend 10:00 uur voor de komende week. Hierna sluit de weeklijst en staan de ingevulde prijzen vast.