Wanneer een order geplaatst is komt deze in Floriday bij de verkooporders te staan. Vervolgens kun je de order in Floriday of in een eigen softwarepakket afhandelen. Maar het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat een order niet meer klopt en gecorrigeerd moet worden. Dit kan in Floriday via het correctieverzoek.

Op deze pagina leggen we je uit hoe je een correctieverzoek indient.

Een correctieverzoek indienen via Floriday

Ga links in het menu van Floriday naar Verkoop > Verkooporders. Zoek hier de verkooporder op die je wilt corrigeren. Klik bij de juiste verkooporder rechts in het scherm op de 3 puntjes. Kies bij de 3 puntjes voor de optie: Correctieverzoek.

Er komt nu een scherm naar voren waarin je kunt aangeven wat je wilt corrigeren. Je kunt de volgende gegevens corrigeren:

• De prijs
  • De fustcode
  • Het aantal fusten
  • Het aantal stuks per fust

Vul de juiste informatie in en geef eventueel nog een reden voor de correctie. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Het correctieverzoek is nu ingediend bij de koper. De koper kan het verzoek nu goedkeuren of afkeuren in Floriday, je moet dus even wachten op de reactie van de koper. Je kunt notificaties voor correcties aanzetten bij instellingen > notificaties.

Zodra je de correctie hebt ingediend komt deze in het correcties overzicht te staan. Dit overzicht vind je onder Verkoop > Verkooporders > Correcties.

Hieronder zie je een correctie die is aangevraagd en een correctie die is goedgekeurd in het overzicht staan. In dit scherm kun je dus controleren of je nog correcties open hebt staan.

Zodra de correctie is geaccepteerd en verwerkt zie je dit ook in het verkooporders overzicht terug. Aan de rechterkant zie je het groene icoontje met de pen, dit betekent dat de correctie is verwerkt.

Tip! Wanneer de correctie is verlopen omdat de koper niet op tijd heeft gereageerd, kun je deze eenvoudig nogmaals indienen door op de drie puntjes te klikken > Correctieverzoek opnieuw indienen.

Er kunnen (nog) geen correcties via Floriday aangevraagd worden op orders uit Leveren uit Voorraad. Dit kun je via het Excel-document van Royal FloraHolland aanvragen.

Bij handmatig aangemaakte orders is het niet nodig om een correctieverzoek in te dienen. Hier kun je de correctie direct doorvoeren.

Een correctieverzoek indienen via Royal FloraHolland

Royal FloraHolland heeft een pdf document opgesteld waar in 5 stappen wordt uitgelegd hoe de correctie wordt verwerkt. Bekijk hoe je correcties voor directe handel via Royal FloraHolland kunt regelen.

Klik hier om het document te openen.

Een correctieverzoek indienen voor VRM

Wanneer je een correctieverzoek wilt indienen voor een order waarvan de transactie via VRM verloopt, kun je contact opnemen met VRM. Het is niet mogelijk om deze correctie via Floriday door te voeren.