Orders afhandelen

In dit artikel leggen we uit hoe je een order die via Floriday binnenkomt, kunt afhandelen.

Diede Barendse avatar
Geschreven door Diede Barendse
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je een order die via Floriday binnenkomt, kunt afhandelen door middel van screenshots.

Ontvang notificaties

Als je een order krijgt via Floriday, kun je hier een notificatiebericht over ontvangen. Dit kun je aanvinken via de instellingen. Ga naar instellingen en klik vervolgens op notificaties. Klik het schuifje aan bij nieuwe verkooporder. Zodra er een nieuwe verkooporder binnenkomt, ontvang je een notificatie via de door jouw geselecteerde middelen (notificatie, e-mail of push notificatie).

Ga naar het dashboard van Floriday. Als er een verkooporder binnen is gekomen en je hier een notificatie over hebt ontvangen, kun je dit snel terugvinden in het dashboard onder de noemer 'leveringen die nog afgehandeld moeten worden'.

Klik op de levering die je wilt afhandelen, hierdoor word je vervolgens naar het gedeelte afhandeling > openstaande leveringen in Floriday gestuurd. Als je hierop klikt, krijg je gedetailleerde informatie over de levering.

Meerdere leveringen in één keer afhandelen
Het is nu mogelijk om meerdere directe leveringen af te handelen in één keer. In het scherm om de levering af te handelen kun je bij "Niet ingedeelde partijen" klikken op "Overige bestellingen". Je krijgt hier alleen partijen te zien uit leveringen die matchen bij de locatie en klant. Deze partijen kun je indelen op karren en vervolgens de levering afhandelen.

De indeling van de stapelwagen kun je, als je wilt, in dit scherm nog aanpassen. Dit doe je door op de 3 puntjes te drukken en op bewerken te klikken. Als je de volgorde wilt aanpassen, klik je op de 2 streepjes aan de linkerkant en verschuif je de volgorde.

Je kunt ook een levering afhandelen zonder ladingdragers. Dit doe je door de ladingdragers in 1 keer te verwijderen.

In de openstaande levering kun je daarnaast ook de distributievorm aanpassen. In je instellingen staat automatisch de optie; buiten de logistiek om geselecteerd. Als je dit wilt veranderen of als dit bij jou anders verloopt, kun je dit in je voorkeursinstellingen aanpassen of je kunt het bij de levering die je wilt afhandelen aanpassen per keer.

Ook heb je de optie om eigenaar fusten aan te passen. Dit hoef je niet te selecteren, dit wordt vooral bij de buitenlandse kwekers (agenten) gedaan als het fust door een andere kweker afgerekend moet worden. Dit kun je in dit onderdeel meteen aanpassen en opgeven.

Als je deze stappen hebt doorlopen, heb je de levering gecontroleerd en is de levering bijna klaar voor de afhandeling. Je kunt de afleverbrief eerst nog even checken, door op de button afleverbrief te drukken. Als dit allemaal klopt, kun je de brief afdrukken of sluiten.

Als alles klopt, klik je op opslaan en afronden. Vervolgens zie je aan de status dat de levering wordt verwerkt. De brief kan worden afgedrukt en is tevens meteen verstuurd naar de veiling.

Als je vervolgens naar verkooporder gaat, kun je in het overzicht bekijken of er orders zijn geplaatst. In het overzicht kun je de informatie rondom deze order vinden. De icoontjes vertellen of de order al is bevestigd, of de levering nog openstaat, via welke dienstverlener de order wordt verrekend en of de betaling is voltooid.