Met Direct bieden kun je de optimale prijs voor jouw product bepalen en ben je minder tijd kwijt aan het onderhandelen.

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe het werkt:

Aanbod online zetten

Vanuit de voorraad in Floriday kun je eenvoudig partijen aanbieden voor Direct bieden.

Ga naar Aanbod > Voorraad en selecteer de voorraadlocatie.

Selecteer vervolgens de partij dit je wilt aanbieden en klik op Direct bieden.

Selecteer de afleverlocatie. Vervolgens kun je hier het aantallen karren of lagen invullen en de vraagprijs per stuk.

Wanneer dit naar wens is ingevuld, klik je op Aanbieden, waarna deze partij voor kopers zichtbaar zal zijn onder Direct bieden. De kopers hebben tot 12.00 uur de tijd om een bod uit te brengen.

Promoot het aanbod

In Floriday kun je heel gemakkelijk het aanbod dat je aanbiedt bij Direct bieden onder de aandacht brengen op de tijdlijn van de koper.

Ga naar Aanbod > Direct bieden en klik op de megafoon onderaan de pagina.

Plaats een tekst voor het bericht en klik op Plaatsen.

Op deze manier kun je de koper er extra op attenderen dat er een partij is aangeboden via Direct bieden.

Biedingen accepteren

Ga naar Aanbod > Direct bieden en bekijk de biedingen die de kopers hebben uitgebracht.

Achter iedere aangeboden partij zijn de biedingen te zien die door kopers zijn gedaan. Deze biedingen staan in volgorde van hoogte van het bod en de kleur geeft aan in hoeverre het bod aansluit bij de vraagprijs. Het uitbrengen van een bod kan tot uiterlijk 12.00 uur. Als kweker heb je tot 12.15 uur de tijd om een bieding te accepteren.

Wanneer de koper direct de vraagprijs biedt, wordt het bod automatisch geaccepteerd. Wanneer de koper onder de vraagprijs biedt, kun je het bod accepteren door de vraagprijs te verlagen tot die prijs.

Klik op het bod van de koper om de vraagprijs te verlagen tot die prijs. Door op Opslaan te klikken accepteer je het bod van de koper.

Notificaties instellen

Om geattendeerd te worden op een geplaatst bod of herinnerd te worden aan openstaande biedingen kun je notificaties instellen.

Lees meer over notificaties