Met een aanbieding maak je op een snelle en eenvoudige manier aanbod voor klanten. Aanbiedingen hebben een flexibele geldigheid en kunnen voor meerdere klanten tegelijkertijd worden gemaakt.

Wil je nog sneller een kortlopende aanbieding aanmaken, doordat deze bijvoorbeeld al telefonisch is besproken? Kies dan voor een inkooptip. Deze speciale aanbieding is 3 uur geldig, kan voor één klant worden aangemaakt en kan verder niet opgemaakt worden door middel van een foto, titel en beschrijving.

Op deze pagina wordt het volgende onderdeel uitgelegd:

Aanbieding aanmaken

Ga in Floriday naar Aanbod > Directe verkoop > Aanbiedingen en klik op de groene button Nieuwe aanbieding.

Bij het aanmaken van een aanbieding kun je een foto invoegen, een titel meegeven en een beschrijving invoeren. Zo kun je de aanbieding extra aantrekkelijk maken voor een koper, zodat meteen duidelijk is wat je wilt aanbieden.

Wanneer je jouw profielgegevens openbaar hebt gesteld, is voor zowel collega's als de klant aan wie je de aanbieding stuurt, meteen duidelijk wie de aanbieding heeft verzonden. Dit maakt het samenwerken gemakkelijk, doordat eventuele vragen meteen aan jou gesteld kunnen worden.

Daarnaast kun je hier de geldigheid aangeven, door bij bestellen in te vullen van wanneer tot wanneer er op deze aanbieding besteld mag worden. Indien van toepassing zou je kunnen instellen dat de levering hiervan afwijkt. Door de leverperiode in te stellen is het mogelijk om nu aan aanbieding aan te maken en deze later te leveren.

Vervolgens vul je één of meerdere klanten in waarvoor deze aanbieding geldig is, selecteer je een verzendlocatie en stel je de referentie in.

Lees meer over het maken en toevoegen van klantgroepen door middel van tags.

Onder de optie Geavanceerde opties kun je de volgende instellingen wijzigen:

• Type aanbod: Standaard staat deze optie ingesteld op aftellend. Wanneer je deze wilt instellen op basis van de beschikbaarheid kun je deze instelling wijzigen.

• Valuta: De standaard instelling van Euro kun je wijzigen naar Amerikaanse dollar.

• Inclusief transportkosten kun je instellen als de ingegeven prijs inclusief transportkosten is.

• Inclusief stickeren is de optie die je selecteert wanneer de ingestelde prijs inclusief bijgeleverde sticker is.

Klik rechtsonder op Artikelen toevoegen of Partijen toevoegen. Selecteer de artikelen of partijen die je wilt aanbieden en klik vervolgens op Bevestigen.

Lees meer over het maken en toevoegen van artikelgroepen door middel van tags.

Wanneer de koper artikelen heeft gekozen, kun je deze ook eenvoudig toevoegen door te kiezen voor Alle gekozen artikelen van Test koper toevoegen aan aanbieding.

Stel de afname eenheid in, geef aan hoeveel fusten je wilt aanbieden en bepaal de prijs voor de artikelen. Met de selectievakjes voor aan de regel kun je dit voor meerdere artikelen tegelijk doen. Daarnaast kun je de beschikbare prijzen overnemen zoals deze in Floriday al bekend zijn.

Klik rechtsboven op de button Opslaan als concept, wanneer je deze aanbieding op een later moment wilt voltooien. Wanneer alle gegevens juist staan ingevuld, kun je op Opslaan klikken, waarna de aanbieding voor de koper klaar komt te staan in jouw winkel. Wanneer de koper de winkel bezoekt, wordt het volgende scherm getoond.

Heb je eerder al een aanbieding aangemaakt en wil je artikelen toevoegen of verwijderen? Geen probleem! Je kunt dit gemakkelijk aanpassen in de lopende aanbieding en hoeft hier geen nieuwe aanbieding voor aan te maken.

Iedere aanbieding heeft een unieke link. Door op de drie puntjes te klikken, kun je kiezen voor Aanbieding/inkooptip delen.

Je krijgt een scherm te zien met een unieke link. Door te klikken op het kopieer icoontje, kun je de link kopiëren naar bijvoorbeeld een mail of Whatsapp bericht aan de koper.

Wanneer de koper op de link klikt, wordt direct de aanbieding getoond.

Inkooptip aanmaken

Ga in Floriday naar Aanbod > Directe verkoop > Aanbiedingen en klik op de groene button Nieuwe aanbieding.

De inkooptip is standaard 3 uur beschikbaar. Indien van toepassing zou je kunnen instellen dat de levering hiervan afwijkt. Door de leverperiode in te stellen is het mogelijk om nu een inkooptip aan te maken en deze later te leveren.

Vervolgens vul je de klant in waarvoor deze aanbieding geldig is, selecteer je een verzendlocatie en stel je de referentie in. Wanneer de inkopers van de klant hun profielgegevens op openbaar hebben staan, kun je de inkooptip specifiek aan een persoon toewijzen. Op die manier krijgt alleen deze collega een notificatie.

Lees meer over het maken en toevoegen van klantgroepen door middel van tags.

Onder de optie Geavanceerde opties kun je de volgende instellingen wijzigen:

• Valuta: De standaard instelling van Euro kun je wijzigen naar Amerikaanse dollar.

• Inclusief transportkosten kun je instellen als de ingegeven prijs inclusief transportkosten is.

• Inclusief stickeren is de optie die je selecteert wanneer de ingestelde prijs inclusief bijgeleverde sticker is.

Klik rechtsonder op Artikelen toevoegen of Partijen toevoegen. Selecteer de artikelen of partijen die je wilt aanbieden en klik vervolgens op Bevestigen.

Lees meer over het maken en toevoegen van artikelgroepen door middel van tags.

Wanneer de koper artikelen heeft gekozen, kun je deze ook eenvoudig toevoegen door te kiezen voor Alle gekozen artikelen van Test koper toevoegen aan aanbieding.

Stel de afname eenheid in, geef aan hoeveel fusten je wilt aanbieden en bepaal de prijs voor de artikelen. Met de selectievakjes voor aan de regel kun je dit voor meerdere artikelen tegelijk doen. Daarnaast kun je de beschikbare prijzen overnemen zoals deze in Floriday al bekend zijn.

Klik rechtsboven op de button Opslaan als concept, wanneer je deze inkooptip op een later moment wilt voltooien. Wanneer alle gegevens juist staan ingevuld, kun je op Opslaan klikken, waarna de inkooptip voor de koper klaar komt te staan in jouw winkel. Wanneer de koper de winkel bezoekt, wordt het volgende scherm getoond.

Heb je eerder al een inkooptip aangemaakt en wil je artikelen toevoegen of verwijderen? Geen probleem! Je kunt dit gemakkelijk aanpassen in de lopende aanbieding en hoeft hier geen nieuwe aanbieding voor aan te maken.

Iedere inkooptip heeft een unieke link. Door op de drie puntjes te klikken, kun je kiezen voor Aanbieding/inkooptip delen.

Je krijgt een scherm te zien met een unieke link. Door te klikken op het kopieer icoontje, kun je de link kopiëren naar bijvoorbeeld een mail of Whatsapp bericht aan de koper.

Wanneer de koper op de link klikt, wordt direct de inkooptip getoond.