Netwerk - Netwerk

Lees hier meer over het netwerk dat je met je klanten hebt opgebouwd

Justin Steenbergen avatar
Geschreven door Justin Steenbergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het onderdeel Netwerk is heel belangrijk in Floriday. Dit is het onderdeel waar jij kunt zien met welke kopers je een connectie hebt. Vanuit het netwerk kun jij middels connectieverzoeken ook connecties maken met kopers waar je zaken wil doen. Hiernaast kan je in het netwerk ook jouw handelsinstellingen beheren. Wil je meer weten over handelsinstellingen? Lees hier meer.

Op deze pagina worden de volgende onderdelen uitgelegd:

Kopers in je netwerk

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het netwerk in Floriday werkt en hoe je kopers kunt toevoegen.

Ga naar het Floriday platform en ga via het menu naar Netwerk > Netwerk > Klanten in je netwerk om te zien welke klanten er in jouw netwerk zitten. Je ziet hier een overzicht van kopers die in jouw netwerk zitten, inclusief het aantal geselecteerde artikelen en welke verrekenmogelijkheden zij hebben. Je hebt met de zoekbalk ook de mogelijkheid om te zoeken tussen jouw connecties.

Het aanmaken of bewerken van een tag voor klanten

Het is mogelijk om in dit scherm een Tag (label) voor een bepaalde groep klanten aan te maken in Floriday. Door klanten te selecteren en op te slaan als tag, kun je ze gemakkelijk als groep toevoegen wanneer je klanten selecteert. Deze tags kun je gebruiken bij het aanmaken van bijvoorbeeld een aanbieding, inkooptip of prijsgroep.

Door op een klant te klikken krijg je meer informatie over de klant. Als eerste zie je algemene informatie over het bedrijf en eventuele tijdlijnupdates. Hiernaast kun je contactpersonen, handelsinstellingen, afleverlocaties en geselecteerd assortiment zien.

Bij het geselecteerde assortiment zie je welke artikelen deze klant heeft geselecteerd. Een koper kan ook opgeven dat je artikelen voor hem mag selecteren. Wanneer de klant heeft ingesteld dat je dit mag doen licht de knop met Artikelen toevoegen op.

Wil je de klant informeren over hoe zij toestemming kunnen geven om artikelen te selecteren? In het artikel op het Helpcenter voor kopers staat dit uitgelegd. Onder de handelsinstelling Geselecteerd assortiment beheren kunnen zij dit beheren per kweker.

Kopers toevoegen aan jouw Netwerk

Door naar Netwerk > Netwerk > Alle klanten te gaan zie je een overzicht van alle klanten/kopers die op Floriday te vinden zijn.

Bovenaan de pagina zie je suggesties van interessante handelspartners voor jouw bedrijf. Kopers hebben de mogelijkheid om een aantal stappen te doorlopen waarin zij hun afleverlocatie, segmenten en handelsmogelijkheden opgeven. Komt dit overeen met jouw profiel op Floriday dan komt een koper tussen deze suggesties te staan. Deze suggesties kan jij een connectieverzoek sturen. Dit doe je door de klant te openen en klik op Connectieverzoek.

Wanneer een koper de connectie accepteert heb je een connectie en kan je de koper wanneer je hiermee werkt direct in een prijsgroep plaatsen.

Klanten indelen in prijsgroepen

Wanneer een koper een connectie met jou vormt, ontvang je hier bericht van in je Dashboard in Floriday in de vorm van een taak.

Wanneer je op de taak klikt kom je in de Prijsgroepen terecht. Hier zie je bovenaan het scherm de melding dat er nog klanten zijn die je kan indelen in een prijsgroep.

Door op Klanten indelen te klikken kun je klanten direct aan een bestaande prijsgroep toevoegen. Deze klant kan hierdoor direct jouw aanbod en de bijbehorende prijzen van de prijsgroep zien.

Je kunt klanten en het connectieverzoek dat zij hebben gestuurd, ook negeren. Hierdoor verdwijnt de melding dat klanten in een prijsgroep ingedeeld moeten worden. Je kunt klanten negeren door op het onderstaande icoontje te klikken.

De genegeerde suggestie (klant) is terug te vinden bij Aanbod > Directe verkoop > Prijsgroepen. Door op het icoon van Genegeerde suggesties te klikken kun je de suggestie ook weer terugzetten en alsnog indelen in een prijsgroep.

Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt als je een nieuwe klant in je netwerk hebt. Dit en andere meldingen stel je in via Instellingen > Notificaties.

Meer informatie