Ben je een snijbloemenkweker of maak je geen gebruik van de Catalogusprijzen in Floriday? Dan is deze pagina niet relevant voor jou. Het opbouwen van een netwerk is alleen relevant en nodig als je catalogusprijzen (ook wel bekend als weeklijsten) gebruikt.

Klanten (kopers) die een connectie met jou als kweker hebben gemaakt, maken deel uit van jouw netwerk. Door het maken van een connectie, laten zij weten jouw weeklijstaanbod te willen zien en hierop te willen bestellen.

Als je gebruik maakt van de weeklijsten, heb je waarschijnlijk al een reeks klanten in jouw netwerk staan.

Op deze pagina worden de volgende onderdelen uitgelegd:

Bekijken van het Netwerk

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het netwerk in Floriday werkt en hoe je klanten kunt toevoegen.

Ga naar het Floriday platform en klik aan de linkerkant van het scherm op Netwerk > Netwerk om te zien welke klanten er in jouw netwerk zitten. Je ziet hier een overzicht van klanten die in jouw netwerk zitten, inclusief het aantal artikelen die zij uit jouw aanbod hebben gekozen.

Klik op een klant om meer informatie over de klant in te kunnen zien (klantkaart) (1) en ontdek welke artikelen deze klant heeft uitgekozen door op Geselecteerd assortiment (2) te klikken. Wanneer de klant heeft ingesteld dat je als kweker artikelen kunt selecteren, kun je via dit scherm artikelen toevoegen aan het gekozen assortiment (3).

Wil je de klant informeren over hoe zij toestemming kunnen geven om artikelen te selecteren? In het artikel op het Helpcenter voor kopers staat dit uitgelegd.

Klanten toevoegen aan jouw Netwerk

Als er klanten zijn die een connectie met jou hebben gemaakt, ontvang je hier automatisch een bericht van in je Dashboard in Floriday.

Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt als je een nieuwe klant in je netwerk hebt. Dit en andere meldingen stel je in op de Notificaties-pagina in Floriday.

Klik op de melding in het Dashboard (of in de e-mail) om de klant direct aan een bestaande prijsgroep toe te voegen. Deze klant kan hierdoor direct jouw aanbod en de bijbehorende prijzen van de prijsgroep zien.

Meer informatie

• Wil je meer klanten in je netwerk? Informeer de kopers! Lees meer

• Wil je meer weten over de weeklijsten? Lees het artikel Catalogusprijzen, de basis.

• Voor meer informatie over prijsgroepen kun je in het artikel Prijsgroepen terecht.

• Lees op deze pagina meer over het instellen van de notificaties in Floriday.