Tags aanmaken voor klanten

Lees in dit artikel hoe je gemakkelijk tags kunt aanmaken voor klanten en waar je dit kunt inzetten.

Diede Barendse avatar
Geschreven door Diede Barendse
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om een Tag (label) voor een bepaalde groep klanten aan te maken in Floriday. Door klanten te selecteren en op te slaan als tag, kun je ze gemakkelijk als groep toevoegen wanneer je klanten selecteert. Deze tags kun je gebruiken bij het aanmaken van bijvoorbeeld een aanbieding, inkooptip of prijsgroep.

Een tag aanmaken kan via verschillende schermen in Floriday. Onder andere in schermen waarbij je een selectie van organisaties kan maken, zoals een prijsgroep of in een aanbieding. Heb je een aantal organisaties geselecteerd, dan verschijnt rechts bovenaan een knop Als tag opslaan.

De meest eenvoudige manier om tags aan te maken is via Netwerk > Netwerk. Via deze weg kun je ook tags beheren (aanpassen, toevoegen en verwijderen). Het aanmaken van een tag wordt hieronder stap voor stap beschreven.

Hoe maak je een tag aan voor klanten?

Ga naar Netwerk > Netwerk en klik op het tag icoon (het label).

In het volgende scherm kun reeds bestaande tags wijzigen door op de drie puntjes erachter te klikken. In dit geval gaan we een nieuwe tag aanmaken. Klik hiervoor op Tag Toevoegen.

Vul voor de nieuwe tag een naam in en klik op Organisaties wijzigen om de gewenste kopers in te delen onder deze tag.

Na het toevoegen van ​de organisaties klik je op Opslaan om de tag op te slaan.

Waar kun je een tag gebruiken?

Het toevoegen van klanttags kan onder andere bij het aanmaken van een:

• Aanbieding

• Inkooptip

• Prijsgroepen

Wanneer je de knop Toevoegen of Organisaties wijzigen kiest om een klant te kiezen, krijg je onderstaand scherm. Hier kun je linksboven ook kiezen om een gekozen tag toe te voegen. Automatisch wordt aan de rechterkant dan de groep gekozen kopers getoond.