Functies
Contracten met subleveranciers

Maak contracten aan met artikelen van subleveranciers

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Floriday kun je langetermijnafspraken vastleggen met behulp van de functionaliteit ‘contracthandel’. Met contracthandel worden afspraken bedoeld die je op de lange termijn maakt met een koper. Dit soort afspraken worden klantspecifieke aanbodsregels in Floriday, waar zowel de kweker als de koper op af kan roepen.

In een contract met een subleverancier kun je ook artikelen uit de catalogus van de subleverancier toevoegen.

Op deze pagina wordt het volgende onderdeel uitgelegd:

Contracten met artikelen aanmaken aan subleveranciers

Je kunt het contract op dezelfde manier aanmaken als een contract zonder subleveranciers (uitleg contract aanmaken op deze pagina). Let alleen op dat je het vinkje bij 'Contract met subleveranciers' aanvinkt en de extra stap doorloopt voor subleveranciers.

Ga links in het menu van Floriday naar Verkoop > Contracten en klik op 'Contract toevoegen'.

Vul de algemene contractinformatie in: titel, klant, locatie, verzendlocatie, levervoorwaarden en valuta. Voeg optioneel ook eindklanten, een bijlage en specificaties aan het contract toe.

Zet het vinkje aan bij 'Contract met subleveranciers'.

Voeg nu de subleverancier(s) toe. Dit doe je door te klikken op 'Organisaties wijzigen'.

Zoek de leverancier op die je wilt toevoegen en klik deze aan zodat deze rechts in het scherm komt te staan. Klik vervolgens rechtsboven op 'Bevestigen'.

De subleverancier is nu toegevoegd aan het contract. Je kunt nu de artikelen van de subleverancier toevoegen aan het contract.

Je kunt nu de artikelen toevoegen, een extra toevoeging met subleveranciers is dat je kunt kiezen van welke kweker je de artikelen wilt toevoegen. Klik op 'Artikelen toevoegen', vervolgens kun je rechtsboven de kweker selecteren van wie je de artikelen wilt selecteren (je kunt natuurlijk wisselen van kwekers om van meerdere kwekers artikelen toe te voegen).

Wanneer je de juiste artikelen hebt geselecteerd klik je op 'Bevestigen' en de artikelen worden toegevoegd aan het contract.

Je kunt ook alternatieven voor artikelen toevoegen. Mocht een bepaald artikel een keer niet leverbaar zijn, dan kun je jouw klant een alternatief bieden onder dezelfde voorwaarden. (in de schermafbeelding hieronder is bij het bovenste artikel een alternatief toegevoegd)

Vul de planning in. Geef aan voor welke periode het contract geldt, periode vanaf - tot en met. En geef vervolgens aan over welke periode je de prijzen en aantallen wilt vastleggen (per week, per maand of per kwartaal). Voor het voorbeeld selecteren wij: Week.

Vul de afname & prijzen in. Je kunt links in het scherm (via de selectievakjes) meerdere weken selecteren. Er verschijnt onderin het scherm een paarse balk, hier kun je voor alle geselecteerde weken tegelijk het aantal stuks en de prijs instellen. Je kunt dit zelfs toepassen op alle artikelen in het contract als je dit wilt.

Wanneer je klaar bent met het invullen van een artikel, kun je door naar het volgende artikel door deze rechts in het scherm aan te klikken of rechts op de 3 puntjes te klikken.

Wanneer je alles hebt ingevuld kun je het contract direct opslaan en afronden of nog even laten staan als concept (zodat je bijvoorbeeld nog kunt overleggen met een collega).

Je contact is nu afgerond. Je moet alleen nog even wachten tot de koper het contract heeft geaccepteerd.

Zodra de koper het contract accepteert, kunnen jullie beiden afroeporders plaatsen op het contract. Meer weten over afroeporders? Klik hier en lees het artikel.