Alle collectiesCatalogus
Hardware op Floriday

Dit artikel omschrijft wat hardware is en hoe je ermee aan de slag kan gaan op Floriday.

Joyce van Galen avatar
Geschreven door Joyce van Galen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Naast bloemen en planten is er steeds meer hardware beschikbaar op Floriday. Hardware bestaat uit producten die aanvullend zijn op bloemen en planten, zoals potten, vazen, emmers en manden, maar ook decoratie.

We hebben hardware naast bloemen en planten als productcategorie op Floriday toegevoegd en de zichtbaarheid vergroot. Hierdoor kan het aanbod eenvoudig gevonden worden door kopers in de Explorer. Zet je hardware aanbod op Floriday en maak deel uit van deze groei.

Op deze pagina wordt het volgende uitgelegd:

Wat is hardware?

Hardware wordt soms omschreven als ‘potten en pannen’. Deze naam doet de categorie te kort, het is namelijk een grote diverse groep artikelen; bloempotten, vazen, emmers, manden, decoratie, kransen, lantaarns, touw, (dier)figuren, glas, enz. Met een groeiend aanbod van hardware producten en de nieuwe toepassingsmogelijkheden op het platform blijven we innoveren voor de sector.

Hoe zet ik mijn hardware op Floriday

Hardware kan net als bloemen en planten als artikel en vervolgens als aanbod aangeboden worden via Floriday. Om hardware te kunnen verkopen, is ook hier de eerste stap om het op te voeren als artikel in je catalogus. Voor het plaatsen van hardware op Floriday verwijzen we naar artikelen in de catalogus plaatsen.

VBN codes voor hardware

VBN codes worden opgehaald in Floriday vanuit Floricode. Floricode zorgt samen met alle partijen in de sierteeltsector voor registratie en codering van sierteeltproducten en het ontwikkelen, beheren en toepassen van standaardberichten. Het gebruik van VBN codes helpt je om informatie gemakkelijker uit te wisselen. Voor hardware zijn er 333 VBN codes beschikbaar. Zoek een specifieke hardware code terug via Floricode.com. In 2024 zijn 33 codes nieuw toegevoegd voor hardware.

Hardware in collecties indelen

Het is mogelijk om hardware artikelen in collecties in te delen. Dit doe je in de Catalogus > Collecties. Zo creëer je een beter overzicht voor jezelf, jouw collega's en de kopers die inkopen via direct inkopen op Floriday.

In de catalogus en bij direct inkopen kun je filteren op collecties. Hier kun je de prijs invullen voor een hele collectie. Kopers zien jouw collecties staan in de Explorer en bij direct inkopen op Floriday. Voor hen wordt deze pagina overzichtelijker wanneer jij je producten indeelt in collecties. Lees hier hoe je Collecties aanmaakt.

Aanpassen van VBN codes

Heb je hardware in je catalogus staan in categorie ‘overig’? Zet deze in de juiste VBN categorie, zodat klanten je artikel beter vinden. Ga naar Catalogus > klik op de drie puntjes naast het artikel dat je wilt bewerken en kies Bewerken. Selecteer de VBN code die jij wilt invoeren en klik op Opslaan.

Let op, het aanpassen van VBN codes is toegestaan, het aanpassen van artikelcodes niet.

Breng je hardware onder de aandacht

Wil je klanten laten weten dat jij hardware aanbiedt? Zorg dan dat je artikelen met de juiste VBN codes en kenmerken staan weergegeven in je catalogus. Dan zijn deze goed vindbaar voor kopers. Daarnaast heb je de mogelijkheid deze te delen op de tijdlijn van kopers.

Of maak een aanbieding en deel deze op de tijdlijn van kopers uit je netwerk of nóg breder, met alle kopers. Lees hier hoe je dat doet. Of deel het artikel via een link of QR code via e-mail of whatsapp.