Catalogus
Handig werken in de Catalogus

Maak gebruik van de zoekvelden of de sneltoetsen in de Catalogus

Paula Luiten - van der Schilt avatar
Geschreven door Paula Luiten - van der Schilt
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De sneltoetsen in de catalogus

Bovenin de Catalogus vind je een aantal velden en sneltoetsen (iconen) die het gebruik van de catalogus vergemakkelijken.

Hieronder leggen we per onderdeel uit hoe je deze gebruikt.

De zoekfunctie

De naam zegt het al, met deze functie zoek je eenvoudig binnen je catalogus naar specifieke (groepen) artikelen. Vul hier bijvoorbeeld (een deel van) de naam of een artikelcode in, om alleen die artikelen te tonen met die naam of artikelcode.

Filteren

Met de filterknop kun je nog specifieker op zoek gaan naar artikelen binnen je catalogus. Met de filterknop kun je namelijk op zoek gaan naar specifieke eigenschappen.

Wil je bijvoorbeeld alleen potmaat 15 zien? Stel hier dan een filter voor in en je ziet alleen de artikelen in de catalogus met potmaat 15.

Filteren op collectie

Deze functie is alleen beschikbaar wanneer je één of meer Collecties hebt aangemaakt in je catalogus. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Kies hier een collectie uit om alleen de artikelen te tonen die binnen die collectie vallen.

Reguliere en klantspecifieke artikelen

Heb je in je Catalogus zowel reguliere als klantspecifieke artikelen, dan gebruik je deze twee knoppen om te wisselen tussen je reguliere en je klantspecifieke artikelen.

Klik op het linker icoon om je reguliere artikelen te bekijken. Klik op het rechter icoon om je klantspecifieke artikelen te bekijken.

Snel eigenschappen beheren in de catalogus (toverstaf)

In de catalogus op Floriday kun je ook snel en gemakkelijk een eigenschap toevoegen aan meerdere artikelen tegelijk, je hoeft dus niet per artikel apart de eigenschappen te bewerken.

Hoe werkt het?

• Klik op de knop Snel eigenschappen instellen (het toverstaf icoontje).

• Zoek de eigenschap op die je wilt bewerken, bijvoorbeeld Transporthoogte of MPS certificering.

• Vul vervolgens de juiste waarde van de eigenschap in per artikel.

• Klik tot slot bovenin op Opslaan om deze eigenschap voor alle geselecteerde artikelen op te slaan.

Foto's beheren

Met de functie Foto's beheren beheer je razendsnel de foto's van je artikelen. Waar je voorheen ieder artikel los moest bewerken om de foto aan te passen, doe je dit nu op één pagina.

Tegelweergave en lijstweergave

Met deze twee knoppen wissel je van weergave in je catalogus. De linkerknop is voor de tegelweergave. Je ziet dan de bijbehorende foto's in het groot met daaronder de belangrijkste eigenschappen. Je kunt op de foto klikken om het artikel te bewerken.

De rechterknop is de lijstweergave. Je ziet dan de artikelen in een lijst onder elkaar staan, met de foto's in het klein en daarnaast de belangrijkste eigenschappen en de belading van het artikel. Klik op de regel van een artikel om deze te bewerken.

Mogelijkheden van de drie puntjes

Binnen Floriday kun je via de drie puntjes altijd extra functies vinden.
Met de drie puntjes bij een artikel kun je bijvoorbeeld door op Artikel delen te klikken een URL of QR code genereren. Deze kun je versturen naar een koper. Met deze link komt een koper dan in de Explorer direct bij dit artikel terecht. Door te klikken op Bewerken kom je terecht in het Artikel bewerken scherm en kun je aanpassingen maken. Bij Kopiëren kan je in een klik het artikel kopiëren en zo een nieuw artikel aanmaken. Dit kan handig zijn wanneer voor het grootste gedeelte het nieuwe artikel hetzelfde is, maar er een andere artikelcode en foto bij hoort bijvoorbeeld. Wil je een artikel verwijderen dan klik je op Verwijderen.

Let op!
Wanneer je een artikel verwijderd en deze eerder openbaar heeft gestaan, kan het zijn dat een koper dit artikel volgt (als favoriet heeft gemarkeerd). Door een artikel te verwijderen, kan de koper dit artikel ineens kwijt zijn. Ook al zou je een nieuw artikel met eenzelfde artikelcode aanmaken, dan is de achterliggende id-code anders dan het oorspronkelijke artikel. Wees dus voorzichtig met het verwijderen van artikelen!
Je kunt kopers eventueel op de hoogte brengen van een nieuw artikel via een bericht op de tijdlijn.

Meerdere artikelen tegelijk selecteren

Je kunt verschillende instellingen voor meerdere artikelen tegelijk doen. Zet de weergave op een lijstweergave en selecteer de vakjes voor de artikelen die je tegelijk wilt bewerken of vink het vakje voor Artikel aan om alle artikelen te selecteren. In de gele balk onder Snel instellen krijg je verschillende keuzes te zien, zoals het kunnen toevoegen van eigenschappen en de beschikbaarheid instellen.