Verkooporders

Maak gemakkelijk een overzichtelijke weergave van al je verkooporders.

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het verkooporders-overzicht geeft een compleet overzicht van alle verkooporders die er voor de geselecteerde tijdsperiode zijn.

Dit overzicht kun je per dag, week of maand weergeven. Daarnaast kun je filteren op besteldatum, leverdatum, handelsvorm, klanten, voorraadlocatie en/of verkoopkanalen. Door op bestelmoment, aantal of levering te klikken, kun je de volgorde van de weergave bepalen. Wanneer de weergave naar wens is, kun je een CSV of afleverlijst downloaden.

Ook kun je in het verkooporders overzichtzoeken op briefnummer. Hierdoor kun je heel snel een specifieke verkooporder vinden als je alleen het briefnummer weet.

Tip: In de gebruikersspecifieke voorkeuren kun je de standaard verkooporderoverzicht filters instellen, waarmee je kunt aangeven hoe het verkooporderoverzicht standaard gefilterd moet worden. Hier kun je de handelsvorm kiezen, filteren op besteldatum of leverdatum, en kun je kiezen voor de weergave per dag, week of maand. Om dit in te stellen, ga naar Instellingen > Voorkeuren.

Onder de balk met filtermogelijkheden is de omzet, de gemiddelde prijs en het aantal fusten te zien voor de geselecteerde periode.

In de tabel kun je zien welke producten je hebt verkocht en de bijbehorende aantallen en de prijs. Daarnaast kun je zien wat het bestelmoment is, welke klant het artikel besteld heeft en het moment van levering. Wanneer deze is meegegeven, wordt de klantreferentie getoond. In de laatste rijen is te zien hoe de verkooporder verrekend wordt, of de order bevestigd is, of de levering is aangemaakt en of het uitbetalingsverzoek is verstuurd.

Aan de rechterkant van iedere regel kun je op de drie puntjes klikken. Hier kun je een uitbetaling aanvragen, het commerciële of logistieke partijlogboek inzien, een correctie- of annuleringsverzoek aanvragen, het plantenpaspoort afdrukken of de levering openen.