2021
Ontwikkelingen januari 2021

Floriday is continu in ontwikkeling. Ontdek de laatste functionaliteiten en releases van januari 2021 in dit artikel!

Lisa Janssen avatar
Geschreven door Lisa Janssen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Helpcenter
Rechtsboven in het gebruikersmenu is nu een knop naar het helpcenter toegevoegd. In het helpcenter vind je uitleg over veel verschillende functionaliteiten van Floriday.

Land van Oorsprong

Het is nu ook mogelijk om voor meerdere artikelen tegelijk een land van oorsprong in te stellen. Dit kan via de multi-select checkboxes in de catalogus.

Ontwikkelingen aanbieding en inkooptip

• Bij het aanmaken van een aanbieding kun je nu ook gemakkelijk alle gekozen artikelen van een klant in één keer toevoegen. Na het kiezen van een klant kun je klikken op "Alle gekozen artikelen van <klant> toevoegen aan aanbieding".

• Het is nu mogelijk om meerdere keren hetzelfde artikel in een aanbieding te gebruiken. Echter moet wel de belading of de verkoopeenheid afwijken van deze zelfde artikelen

• Het is nu ook mogelijk om een aanbieding op uitverkocht te zetten door het aantal stuks naar 0 te zetten.

• Bij het aanmaken van een inkooptip wordt er nu getoond of de gekozen klant werkt met de inkooptip.

Correctieverzoeken

Het corrigeren van verkooporders gaat nu op basis van correctieverzoeken. Je dient als kweker een verzoek in tot correctie, welke de klant daarna goed moet keuren. De klant kan dit doen tot 17:00 de volgende dag, als er geen reactie is dan verloopt het verzoek automatisch. De correctie wordt pas doorgevoerd na een akkoord. Lees hier hoe je een correctieverzoek indient.

Nieuw scherm voor correcties

Bij Verkoop > Verkooporders is een nieuwe tab "Correcties" toegevoegd. Hier kun je in een overzicht de status van je aangevraagde correcties zien.

Afroeporders vanuit contracten

In het contractenoverzicht scherm kun je nu via de drie puntjes bij een contract meteen een nieuwe afroeporder aanmaken.

Afroeporder regels splitsen

Het is het nu mogelijk om een afroeporder regel te splitsen. Je kunt nu per regel een verzendlocatie kiezen. Het splitsen is vooral handig als je een bepaald artikel vanuit een andere locatie wilt leveren. Ook kun je hiermee de aantallen verdelen over meerdere alternatieven van een artikel.

Ontwikkelingen leveringen

• Het is nu mogelijk om bij het afhandelen van een levering de ladingdragers te verwijderen, via de "Ladingdragers verwijderen" knop onderin. Hierdoor maak je in de levering gebruik van "Geen ladingdrager".

• Het is nu mogelijk om concept leveringen te verwijderen. Bij een concept kloklevering is het daarbij ook mogelijk om meteen de gehele levering te verwijderen. Het briefnummer komt ook te vervallen bij het verwijderen van een concept, hierover komt een waarschuwing naar voren bij het verwijderen.

• Het is nu ook mogelijk om te veilen op Deense karren richting Naaldwijk en Aalsmeer. Zo'n levering moet minstens 2 ladingdragers groot zijn en het mag geen meer-partijen kar betreffen.