Het aanmaken van een directe order

Ga op Floriday naar Afhandeling > Leveringen en klik op de knop Levering aanmaken.

Kies bij stap 1 voor Directe order en klik op Volgende stap.

Bij de volgende stap kun je de afleverinformatie instellen, waaronder de klant, de locatie, de transporteur en het aflevermoment. Daarnaast wordt er getoond op welke manieren de financiële afhandeling gedaan kan worden en je kunt hier een (klant)referentie toevoegen voor de verschillende partijen.

Tip! Maak gebruik van de klantfilter. Je kunt in dit onderdeel filteren op connecties, waardoor je gemakkelijk en snel te werk kunt gaan.

Staat bij de standaardopties niet de gewenste locaties, dan kun je bij de overige locaties ook nog andere opties kiezen.

Klik vervolgens op Partijen toevoegen of Artikelen toevoegen.

Vul vervolgens het aantal fusten en de prijs per stuk in. Je kunt hierbij de beschikbare partij- of catalogusprijzen overnemen.

Na het opslaan van de directe order wordt gevraagd of je de levering direct logistiek wil afhandelen. Klik op Niet nu om de levering later af te handelen. Je vindt de levering dan onder Afhandeling > Leveringen afhandelen > Openstaand. Klik op Naar levering verwerken om de levering te verwerken.

Je ziet nu een overzicht van de levering. Hier vind je de karindeling die automatisch wordt ingevuld op basis van de gekozen beladingen en het aantal fust. Gebruik de twee streepjes links van een artikel om de karindeling te wijzigen. Gebruik de drie puntjes om het artikel te splitsen of de indeling ongedaan te maken. Dit stelt je in staat om de karindeling verder naar wens te verdelen.

Wanneer alles goed staat ingesteld, klik je op Opslaan en afronden en de Connect-EAB wordt verzonden.

Zodra je een levering hebt aangemaakt, zie je onder Afhandeling > Leveringen een overzicht van leveringen van de voorgaande dagen. Deze kun je aan de rechterzijde kopiëren met de knop Levering kopiëren. Op die manier kun je snel en eenvoudig dezelfde directe order opnieuw versturen.