Klokvoorverkoop

Met Klokvoorverkoop kun je verkopen in kleine aantallen én een betere prijs realiseren, zonder extra transportkosten.

Justin Steenbergen avatar
Geschreven door Justin Steenbergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Klokvoorverkoop kun je bloemen of planten verkopen in kleine aantallen, vaak tegen een betere prijs dan op de klok. Dit geeft kopers volledige flexibiliteit en zij kunnen hierdoor gemakkelijk fijnmazig inkopen. Je kunt vanaf ’s ochtends 12.00 uur tot de volgende dag 5.55 uur (vlak voordat het klokproces begint), maximaal 50%* van je klokaanbod verkopen via Klokvoorverkoop.

* De tijdelijke verlaging van het maximale percentage KVV van 50% naar 45% tijdens de piekperiode geldt niet meer. Vanaf 26 juni 2023 kun je hiervoor weer 50% instellen. Voor de volgende veilgroepen geldt nog steeds dat KVV is uitgesloten.

Je kunt de aantallen van de klokvoorverkoop aanpassen totdat de partij fysiek ontvangen en gescand is op de locatie van Royal FloraHolland.

In dit artikel worden de volgende onderdelen uitgelegd:

Klokvoorverkoop aanbod invullen

Tijdens het maken van je veilbrief kun je direct de gewenste Klokvoorverkoop invullen. Dit doe je in het veld waar de bijbehorende afkorting KVV bij staat. Wanneer je de brief vervolgens verzendt, heb je hier verder geen omkijken meer naar.

Laat je dit veld leeg, dan kun je alsnog achteraf de Klokvoorverkoop prijs invullen.

• Ga in Floriday aan de linkerkant naar het menu en klik op Aanbod > Klok > Klokvoorverkoop.

• Als je je EAB hebt verzonden, zie je hier de artikelen staan voor klokvoorverkoop. Vul de juiste prijzen in en klik op opslaan.

• Je aanbod komt nu netjes op FloraMondo te staan waar de kopers jouw producten kunnen vinden en bestellen.

Het klokvoorverkoop percentage aanpassen

• Ga in het menu naar Aanbod > Klok en kies vervolgens bovenin het scherm voor de tab: Klokvoorverkoop;

• Klik op de 3 puntjes en klik vervolgens op instellingen;

• In dit scherm kun je het percentage voor klokvoorverkoop aanpassen;

• Vergeet niet om rechtsboven op 'toepassen' te klikken.

Klokvoorverkoopprijzen vooraf invullen

Je kunt in Floriday vaste prijzen instellen voor je klokvoorverkoop. Dit betekent dat je de prijzen standaard invult zodat op het moment dat de EAB wordt ingestuurd de prijzen direct online staan. Mocht je de prijzen later alsnog willen wijzigen kun je dit gewoon op de normale manier aanpassen in het klokvoorverkoop scherm.

Hoe werkt het?

• Klik in het klokvoorverkoopscherm op de button ‘vooraf ingestelde prijzen’.

• Je komt nu in een nieuw scherm terecht. Hier zijn alle partijen van de afgelopen twee weken te zien.

• Via het '+'teken kun je artikelen toevoegen aan de lijst van artikelen die je vooraf wilt prijzen.

• De artikelen die je hebt toegevoegd, komen rechts in het scherm te staan. Hier kun je de vaste prijs invullen.

• Klik op 'opslaan' en je lijst met vaste prijzen is opgeslagen.

Hoe kan ik mijn klokvoorverkoop per laag aanbieden?

Je kunt de volgende kenmerken aangeven:

1: Hoe je het geveild wil hebben.

Per kar: Kenmerk T21, waarde 006.

2: Hoe je het geveild en in Klokvoorverkoop wil hebben.

Per laag: Kenmerk T21, waarde 008.

Vervolgens geef je in de kenmerken ook aan hoeveel er per laag aanwezig zijn met kenmerk L23.

Let op; Alleen VRM en Plantion ondersteunen klokvoorverkoop op DC's.