Je kunt al langere tijd brieven aanmaken voor de klok via Floriday, maar deze functie is onlangs verbeterd. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een veilbrief kunt aanmaken in Floriday.

Klik links in het menu op Afhandeling > Leveringen.

Klik nu bovenaan de pagina op de tab Veilbrieven en klik vervolgens op de knop Veilbrief aanmaken.

Tip: Op het Dashboard staat ook een button voor het aanmaken van klokleveringen. Je kunt zelf instellen of je wil dat deze button verwijst naar de vorige versie van klokbrieven aanmaken of naar de huidige manier.

Dit stel je in door rechtsboven op je naam te klikken. Klik vervolgens op Instellingen en klik hierna bovenaan de pagina op Systeem.

Klik naast Vernieuwde klokfunctie om het schuifje op groen te zetten. Wanneer je nu in het Dashboard op de knop Veilbrief aanmaken klikt, kom je direct op de nieuwe veilbriefpagina terecht.

Selecteer de juiste Verzendlocatie, Veillocatie, Veilgroep en Veildatum.

Tip: De Verzendlocatie en Veillocatie kun je ook standaard instellen onder Instellingen > Voorkeuren > Kloklevering voorkeuren. Door dit te doen staan de Verzendlocatie en Veillocatie automatisch voor je ingevuld als je een veilbrief maakt.

Veilgroepen
Als je eerder veilgroepen hebt ingevuld, vind je deze onder je veilgroepen als suggestie terug. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar de veilgroep, maar klik je simpelweg op de suggestie om deze toe te voegen.

Bekijk het overzicht van veilgroepen voor bloemen bij RFH

Bekijk het overzicht van veilgroepen voor planten bij RFH

Bekijk het overzicht voor bloemen bij VRM

Bekijk het overzicht voor planten bij VRM

Bepaal of je één partij ( 1P ), een grote partij ( GP ) of een mixpartij ( MP ) gaat veilen en selecteer de juiste optie. Voeg vervolgens de artikelen toe die je wilt gaan veilen.

Hieronder worden deze drie opties uitgelegd:

Tip: In Floriday kun je ook nog sneller brieven aanmaken door gebruik te maken van sjablonen. Lees hier hoe je sjablonen kunt gebruiken.

Het aanmaken van één partij

Als je één partij wil veilen kies je voor 1P.

Kies vervolgens het artikel wat je wil veilen. Dit kun je doen door het juiste artikel op te zoeken via de zoekbalk of door het artikel op te zoeken via het catalogus icoontje (rechts).

Wanneer je een artikel gekozen hebt krijg je onderstaand scherm te zien.

Foto's

Aan de linkerkant zie je de foto die standaard bij het artikel wordt gebruikt. Gebruik de 3 puntjes of de twee icoontjes onder de foto om de productfoto of detailfoto te wijzigen. (links: productfoto, rechts: detailfoto)

Eigenschappen of varianten

Hier kun je de eigenschappen van het artikel aanpassen of een variant kiezen (Je kunt kiezen voor eigenschappen of varianten onder Instellingen > Voorkeuren > Weergave van artikelen).

Klik naast de eigenschappen op het + icoon om een eigenschap toe te voegen. Onder de eigenschappen kun je de positieve en/of negatieve keurcodes invullen.

Ladingdrager, aantal fusten en belading

Naast de eigenschappen zie je de ladingdrager die in de catalogus is ingesteld. Naast de ladingdrager vul je eventueel het aantal extra lagen per kar in.

Daaronder vul je het aantal fusten ( fst. ) in. Daarnaast kun je het aantal stuks per fust ( st/f ) en de belading aanpassen.

Klokvoorverkoop

Daarnaast kun je optioneel alvast een Klokvoorverkoop prijs invullen.

Let op: Werk je met vooraf ingestelde prijzen in het Klokvoorverkoop-scherm? Dan zijn deze prijzen leidend, de prijs die je op de brief invult heeft dan geen effect.

Wil je liever de prijs invullen op de brief? Verwijder dan de vooraf ingestelde prijzen in het Klokvoorverkoop-scherm.

Afdrukken & verzenden

Zodra je de brief af hebt kun je deze Verzenden, inzien (Afleverbrief) of direct Afdrukken & verzenden.

Wil je de brief versturen en direct nog een brief maken? Klik dan op Verzenden & Nieuwe veilbrief. Nadat je al je brieven hebt gemaakt, kun je via Afhandeling > Leveringen > Veilbrieven al je brieven inzien en afdrukken.

Tip: Bij de voorkeuren kun je ook instellen of je de volgende onderdelen wil invullen:

• Minimumprijs klok

• Eigenaar fusten

• Opmerkingen

• Servicecode

Zodra je deze extra functies bij de voorkeuren aanzet, verschijnen deze in het veilbrievenscherm.

Het aanmaken van een grote partij

Als je een grote partij wil veilen kies je voor GP.

Kies vervolgens het artikel wat je wil gaan veilen door het artikel op te zoeken in de zoekbalk of via het catalogus icoontje (rechts).

Wanneer je een artikel gekozen hebt voor de grote partij krijg je onderstaand scherm te zien.

Foto's

Aan de linkerkant zie je de foto die standaard bij het artikel wordt gebruikt. Gebruik de 3 puntjes of de twee icoontjes onder de foto om de productfoto of detailfoto te wijzigen. (links: productfoto, rechts: detailfoto)

Eigenschappen of varianten

Hier kun je de eigenschappen van het artikel aanpassen of een variant kiezen (Je kunt kiezen voor eigenschappen of varianten onder Instellingen > Voorkeuren > Weergave van artikelen).

Klik naast de eigenschappen op het + icoon om een eigenschap toe te voegen. Onder de eigenschappen kun je de positieve en/of negatieve keurcodes invullen.

Ladingdrager, aantal fusten en belading

Naast de eigenschappen zie je de ladingdrager die in de catalogus is ingesteld. Naast de ladingdrager vul je eventueel het aantal extra lagen per kar in.

Daaronder vul je het aantal fusten ( fst. ) in. Daarnaast kun je het aantal stuks per fust ( st/f ) en de belading aanpassen.

Belading

Vervolgens zie je de belading staan, hier kun je invullen hoeveel karren je gaat veilen en hoeveel fusten er op een kar staan. Je kunt de belading hier ook nog wijzigen.

Foto's

Bij de 3 puntjes in de foto kun je de partijfoto en detailfoto wijzigen, je kunt de foto's ook wijzigen door gebruik te maken van de icoontjes onder de foto. (links: productfoto, rechts: detailfoto)

Klokvoorverkoop

Daarnaast kun je optioneel alvast een Klokvoorverkoop prijs invullen.

(let op: Als je werkt met vooraf ingestelde prijzen in de kvv zijn deze leidend, de prijs die je op de brief invult heeft dan geen effect. Wil je liever de prijs invullen op de brief? Verwijder dan de vooraf ingestelde prijzen in de kvv)

Afdrukken & verzenden

Zodra je de brief af hebt kun je deze 'Verzenden', inzien ('Afleverbrief') of direct 'Afdrukken & verzenden'.

Bij de voorkeuren kun je ook instellen of je de volgende onderdelen wil invullen:

• Minimumprijs klok

• Eigenaar fusten

• Opmerkingen

• Servicecode

Zodra je deze extra functies bij de voorkeuren aanzet verschijnen ze ook in het scherm.

Het aanmaken van een Mixpartij

Als je een mixpartij wil veilen kies je voor 'MP'.

Kies vervolgens de artikelen die je wil gaan veilen door ze op te zoeken in de zoekbalk of via het catalogus icoontje (rechts).

Selecteer de juiste artikelen via het catalogus icoontje door links op de + knop naast een artikel te klikken. Zodra je de artikelen geselecteerd hebt kun je de eigenschappen en de belading wijzigen. Je kunt ook kiezen om met artikelvarianten te werken (Instellingen > Voorkeuren > Weergave van artikelen). Klik vervolgens rechtsboven op 'Bevestigen'.

Je ziet de artikelen nu in het scherm staan zoals ze ook op de brief komen te staan. Je kunt de volgorde van de artikelen wijzigen door ze links te verslepen (1).

Eigenschappen of varianten

Hier kun je de eigenschappen van het artikel aanpassen of een variant kiezen (Je kunt kiezen voor eigenschappen of varianten onder Instellingen > Voorkeuren > Weergave van artikelen). Onder de eigenschappen kun je de positieve en/of negatieve keurcodes invullen.

Belading

Vervolgens zie je de belading staan, hier kun je invullen fusten er op een kar staan (2). Je kunt de belading hier ook nog wijzigen.

Foto's

Bij de 3 puntjes in de foto kun je de partijfoto en detailfoto wijzigen, je kunt de foto's ook wijzigen door gebruik te maken van de icoontjes onder de foto. (links: productfoto, rechts: detailfoto)

Klokvoorverkoop

Daarnaast kun je optioneel alvast een Klokvoorverkoop prijs invullen (3).

(let op: Als je werkt met vooraf ingestelde prijzen in de kvv zijn deze leidend, de prijs die je op de brief invult heeft dan geen effect. Wil je liever de prijs invullen op de brief? Verwijder dan de vooraf ingestelde prijzen in de kvv)

Afdrukken & verzenden

Zodra je de brief af hebt kun je deze 'Verzenden', inzien ('Afleverbrief') of direct 'Afdrukken & verzenden' (4).

Bij de voorkeuren kun je ook instellen of je de volgende onderdelen wil invullen:

• Minimumprijs klok

• Eigenaar fusten