Klok EAB aanmaken (vorige versie)

Lees meer over hoe je Klok EAB's aanmaakt in de 'vorige versie' in Floriday.

Justin Steenbergen avatar
Geschreven door Justin Steenbergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze pagina wordt het volgende onderdeel uitgelegd:

Dit betreft een Klok EAB (veilbrief, levering aanmaken) via de 'vorige versie' in Floriday. Wil je gebruik maken van de uitleg van de huidige versie, klik dan hier.

Klok EAB aanmaken

Om een Klok EAB aan te maken, log je eerst in op Floriday. Vervolgens ga je naar het menu aan de linkerkant en klik je op Afhandeling, gevolgd door Leveringen. Klik op deze pagina aan de rechterzijde op Levering aanmaken.

Kies nu aan de rechterzijde voor Kloklevering. Vervolgens kom je automatisch bij Afleverinformatie terecht.

Kies hier je de Verzendlocatie, Veillocatie en Veildatum. In het vakje onder Veilgroep typ je de veilgroep in en klik je erop om deze te selecteren. Klik nu op Volgende stap. Als je eerder veilgroepen hebt ingevuld, zul je deze onder je veilgroepen als suggestie terugvinden. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar de veilgroep, maar klik je simpelweg op de suggestie om deze toe te voegen.

Voeg nu partijen of artikelen toe door op Partijen toevoegen of Artikelen toevoegen te klikken. In ons voorbeeld voegen we artikelen toe.

Wanneer je artikelen wilt toevoegen, zie je aan de linkerzijde de artikelen uit jouw catalogus. Boven de artikelen vind je verschillende opties om op zoek te gaan naar specifieke artikelen. Gebruik hiervoor het zoekveld, zoek tussen je collecties of maak een keuze uit je algemene en klantspecifieke artikelen. Klik vervolgens op één of meerdere artikelen om deze te selecteren.

Als de eigenschappen van een artikel kunnen afwijken, kun je deze in dit venster aanpassen. Er wordt een nieuwe variant van het artikel aangemaakt die voor deze levering gebruikt wordt.

Zodra je je selectie hebt gemaakt, klik je aan de rechterbovenzijde op Bevestigen.

Je komt nu terug bij je levering, waar je je geselecteerde artikelen ziet staan. Klik naast het artikel op de drie puntjes om een variant te selecteren of een andere belading toe te voegen. Het selecteren van een variant stelt je in staat om een artikelvariant te maken met bijvoorbeeld een andere transporthoogte.

Binnen de catalogus kun je verschillende fototypes aan een artikel toevoegen, zo ook foto's voor de klok. Als je op deze pagina naast de foto op het pijltje klikt, kun je andere foto's voor je artikelen selecteren.

Tip: Maak gebruik van de partijfoto-functie om actuele productfoto's en detailfoto's voor je kloklevering te gebruiken, inclusief je eigen logo.

Kies nu een belading en het aantal fust van je artikelen. Klik vervolgens op Opslaan en je wordt gevraagd of je de levering direct logistiek wil afhandelen. Klik op Niet nu om de levering later af te handelen. Je vindt de levering dan onder Afhandeling > Leveringen afhandelen > Openstaand. Klik op Naar levering verwerken om de levering te verwerken.

Je ziet nu een overzicht van de levering. Hier kun je de stickers en, indien van toepassing, de plantenpaspoorten afdrukken.

Daarnaast vind je hier de karindeling die automatisch wordt ingevuld op basis van de gekozen beladingen en het aantal fust. Gebruik de twee streepjes links van een artikel om de karindeling te wijzigen. Gebruik de drie puntjes om het artikel te splitsen of de indeling ongedaan te maken. Dit stelt je in staat om de karindeling verder naar wens te verdelen.

Om de levering naar de veiling te sturen, klik je op Opslaan en EAB verzenden. De afleverbrief komt in beeld en deze kun je afdrukken en kun je aan de kar hangen.

Nadat je op Opslaan en afronden hebt geklikt, heb je nog de mogelijkheid om de levering te annuleren. Ga hiervoor naar Afhandeling > Leveringen afhandelen en klik op Afgehandelde leveringen. Klik nu rechts van de levering op de drie puntjes, gevolgd door Verwijderen. Zorg er wel voor dat je dit doet vóórdat de veiling de levering verwerkt.

Zodra je een levering hebt aangemaakt, zie je onder Afhandeling > Leveringen een overzicht van leveringen van de voorgaande dagen. Deze kun je aan de rechterzijde kopiëren met de knop Levering kopiëren. Op die manier kun je snel en eenvoudig dezelfde kloklevering opnieuw versturen.