Mixbundels

Deel eenvoudig een mixbundel met een koper.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een mixbundel maak je op een snelle en eenvoudige manier aanbod voor klanten. Met de mixbundels stel je artikelen met een aantal fusten in die samen een bundel vormen. Mixbundels hebben een flexibele geldigheid en kunnen voor meerdere klanten tegelijkertijd worden gemaakt. Je kunt de mixbundel wat meer "aankleden" door er een goede titel, omschrijving en foto aan toe te voegen.

Let op! De mixbundels worden alleen in de Winkel getoond bij de kopers, niet in de Explorer.

Ga in Floriday naar Aanbod > Directe verkoop > Aanbiedingen, klik in het rijtje op Mixbundels en klik op de groene button Aanmaken.

Klik op het potlood, naast het woord Mixbundel. Hier kan je de opmaak beheren.

Titel, beschrijving en afbeelding

Bij het aanmaken van een mixbundel kun je een afbeelding invoegen, een titel meegeven en een beschrijving invoeren. Zo kun je de mixbundel extra aantrekkelijk maken voor een koper, zodat meteen duidelijk is wat je wilt aanbieden. Door deze beschrijving toe te voegen, wordt de mixbundel ook op de tijdlijn geplaatst van de desbetreffende koper. Als je deze gegevens hebt ingevuld, klik je op Opslaan.

Als je een productfoto als afbeelding van de mixbundel wilt toevoegen, kun je eerst de artikelen toevoegen aan de mixbundel. Zodra er producten zijn toegevoegd, komen de foto's van deze producten ook als optie om als afbeelding van de mixbundel te kiezen.

Wanneer je jouw profielgegevens openbaar hebt gesteld, is voor zowel collega's als de klant aan wie je de mixbundel stuurt, meteen duidelijk wie de mixbundel heeft verzonden. Dit maakt het samenwerken gemakkelijk, doordat eventuele vragen meteen aan jou gesteld kunnen worden.

Rechts bovenin het scherm is de unieke link te zien die je aan een koper kunt sturen.

Bestel- en leverinformatie

De geldigheid van de mixbundel kun je instellen door bij bestellen in te vullen van wanneer tot wanneer er op deze mixbundel besteld mag worden. Indien van toepassing zou je kunnen instellen dat de levering hiervan afwijkt. Door de leverperiode in te stellen is het mogelijk om nu aan aanbieding aan te maken en deze later te leveren.

Klanten, verzendlocatie en referentie

Vervolgens vul je één of meerdere klanten in waarvoor deze mixbundel geldig is, selecteer je een verzendlocatie en stel je de referentie in. Wanneer je 'Alle klanten' aanvinkt, wordt deze aanbieding aangeboden aan alle kopers op Floriday. Zodra je een aanbieding aanmaakt voor één specifieke klant, heb je de mogelijkheid om de aanbieding ook specifiek aan een contactpersoon te sturen. Om de juiste contactpersoon te selecteren dient het profiel van die persoon wel op openbaar te staan.

Transport en stickeren

• Inclusief transportkosten kun je instellen als de ingegeven prijs inclusief transportkosten is.

• Inclusief stickeren is de optie die je selecteert wanneer de ingestelde prijs inclusief bijgeleverde sticker is.

Klik rechtsonder op 'Artikelen toevoegen'.

Selecteer de artikelen die je in de mixbundel wil hebben. Kies hierbij de juiste belading en klik op 'Bevestigen'.

Nu je de artikelen hebt toegevoegd kan je de aantallen gaan invullen. Door middel van de selectievakjes links kan je in een keer de aantallen en prijzen instellen voor de verschillende artikelen.

Je vult het aantal fusten per enkele bundel in en vervolgens de prijs per stuk. Vervolgens vul je het totaal aantal bundels dat je te koop hebt in.

Je kan nu de mixbundel aanbieden door rechtsboven, op aanbieden te klikken.

Let op! Een koper koopt dus in één keer minstens een hele bundel. Wanneer je bijvoorbeeld 3 artikelen hebt en per artikel zitten er 20 in de bundel, dan koopt de koper in een keer 60 fusten per bundel.

Verkooporders

Zodra de koper de order op de mixbundel heeft geplaatst, zie jij dit terug in de Verkooporders ('Verkoop' > 'Verkooporders'). Bij de Verkooporders zie jij de losse regels zoals deze zijn aangegeven in de bundel.

Als je op een orderregel klikt opent zich het detail scherm. Hier zie je bij Aanbodtype om welke mixbundel het gaat. Door hierop te klikken, ga je ook naar de daadwerkelijke mixbundel toe.

In het scherm van de Aanbiedingen zie je ook bij de mixbundels hoeveel mixbundels er inmiddels van het totaal gekocht zijn.