Handelsinstellingen

Met handelsinstellingen in Floriday kunnen kopers en kwekers gemakkelijker en prettiger samenwerken

Marcel van der Ende avatar
Geschreven door Marcel van der Ende
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de handelsinstellingen in Floriday kunnen kopers en kwekers gemakkelijker en prettiger met elkaar samenwerken. Op één plek in Floriday stel je eenvoudig in hoe je met elkaar wilt handelen. Dit geeft niet alleen duidelijkheid, het bespaart ook onnodig werk, voorkomt fouten en maakt het handelen met elkaar prettiger.

Deze handelsinstellingen zijn beschikbaar voor kwekers:

• Correcties: automatisch accepteren van ordercorrecties door kopers

• Orderverzoeken: ontvang orderverzoeken van kopers

• Mijn winkel sluiten op zondag: sluit je winkel op zondag voor kopers in Floriday

Functies: maak kenbaar welke functionaliteiten aansluiten bij de handelswijze van de organisatie:

• Contracten: organisatie werkt met contracten

• Stickers: organisatie werkt met stickers

• Aanbodsaanvragen: organisatie werkt met aanbodsaanvragen

• Artikelaanvragen: organisatie werkt met artikelaanvragen

• Beladingaanvragen: organisatie werkt met beladingaanvragen

Let op! Alleen wanneer je de hoofdgebruiker van Floriday bent, kun je de handelsinstellingen beheren.

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe het werkt:

Handelsinstellingen voor kopers aan- of uitzetten

Ga naar 'Netwerk' > 'Netwerk' > 'Handelsinstellingen'. Je ziet een overzicht van alle handelsinstellingen en functies. Voor elke functie staat een schuifje waarmee je de functie kan activeren of kan deactiveren. Deze instelling kun je met het schuifje voor alle kopers instellen. Wil je dat niet? Dan kan je ook een uitzondering per koper of voor een groepje kopers maken.

Uitzonderingen voor bepaalde kopers maken

Ga naar 'Netwerk' > 'Netwerk' > 'Handelsinstellingen'. Je ziet een overzicht van alle handelsinstellingen en functies. Voor elke functie staat een schuifje waarmee je de functie voor alle kopers kunt activeren (schuifje naar rechts) of deactiveren (schuifje naar links).

Kies achter de instelling of functie voor de knop 'Klantspecifieke instellingen'.

Je komt in een scherm waar je kopers kunt toevoegen (of kunt verwijderen). Druk hiervoor op de knop 'Organisaties wijzigen'.

Je ziet alle kopers die actief zijn op Floriday. Met de zoekbalk bovenin het scherm kan je binnen deze kopers zoeken en filteren op naam en het feit of ze al een connectie zijn en dus in je netwerk zitten. Je kunt kopers selecteren door op de naam van de koper te klikken of op het plusje (+). Geselecteerde kopers verschijnen rechts in het vak ‘Geselecteerde organisaties’. Klik vervolgens rechtsbovenaan op 'Bevestigen'.

Tip: maak een klanttag. Voordat je op bevestigen drukt kunt je jouw totale selectie kopers ook meteen ‘als tag’ onder een eigen naam opslaan. Dit is handig als je meer uitzonderingen wil maken voor andere handelsinstellingen. Lees meer over het aanmaken en gebruiken van klanttags in dit artikel.

Je ziet een overzicht van alle geselecteerde kopers waarvoor je een uitzondering maakt. Staat er een koper tussen waarvoor de uitzondering niet geldt? Dan kan je dit alsnog aanpassen door het groene schuifje op inactief te zetten of door de koper uit de lijst te verwijderen door achter de koper op de drie puntjes te klikken en deze te verwijderen. Als je klaar bent druk je op ‘Opslaan’.

Handelsinstellingen van kopers in je netwerk inzien

Ga naar 'Netwerk' > 'Netwerk' > 'Klanten in je netwerk'. Je ziet nu een overzicht van al je kopers in je netwerk. Je ziet per koper welke handelsinstellingen actief zijn ingesteld.

Klik op de regel van de koper. De klantkaart opent. Naast de algemene organisatiegegevens links zie je rechts een overzicht van alle handelsinstellingen. Per instelling zie je of deze is geactiveerd (actief / inactief). Het is in Floriday mogelijk om algemene handelsinstellingen in te stellen en instellingen rondom functionaliteiten in te richten.