Directe order

Lees hier hoe je een directe order/directe levering kunt aanmaken via Floriday.

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het aanmaken van een directe order

Ga op Floriday naar Afhandeling > Leveringen en klik op de knop Levering aanmaken.

Kies bij stap 1 voor Directe order en klik op Volgende stap.

Bij de volgende stap kun je de afleverinformatie instellen, waaronder de klant, de locatie, de transporteur en het aflevermoment. Daarnaast wordt er getoond op welke manieren de financiële afhandeling gedaan kan worden en je kunt hier een (klant)referentie toevoegen voor de verschillende partijen.

Tip! Maak gebruik van de klantfilter. Je kunt in dit onderdeel filteren op connecties, waardoor je gemakkelijk en snel te werk kunt gaan.

Staat bij de standaardopties niet de gewenste locaties, dan kun je bij de overige locaties ook nog andere opties kiezen.

Klik vervolgens op Partijen toevoegen of Artikelen toevoegen.

Vul vervolgens het aantal fusten en de prijs per stuk in. Je kunt hierbij de beschikbare partij- of catalogusprijzen overnemen.

Na het opslaan van de directe order wordt gevraagd of je de levering direct logistiek wil afhandelen. Klik op Niet nu om de levering later af te handelen. Je vindt de levering dan onder Afhandeling > Leveringen afhandelen > Openstaand. Klik op Naar levering verwerken om de levering te verwerken.

Je ziet nu een overzicht van de levering. Hier vind je de karindeling die automatisch wordt ingevuld op basis van de gekozen beladingen en het aantal fust. Gebruik de twee streepjes links van een artikel om de karindeling te wijzigen. Gebruik de drie puntjes om het artikel te splitsen of de indeling ongedaan te maken. Dit stelt je in staat om de karindeling verder naar wens te verdelen.

Bij een directe levering kan je nu per regel een afleveropmerking toevoegen door op de 3 puntjes te klikken. Deze afleveropmerking wordt vervolgens ook getoond op de afgedrukte brief. Dit veld wordt ook wel het "vrije veld" op de connectbrief genoemd.

Wanneer alles goed staat ingesteld, klik je op Opslaan en afronden en wordt de EAB verzonden en de levering doorgezet naar de andere systemen van Royal FloraHolland.

Zodra je een levering hebt aangemaakt, zie je onder Afhandeling > Leveringen een overzicht van leveringen van de voorgaande dagen. Deze kun je aan de rechterzijde kopiëren met de knop Levering kopiëren. Op die manier kun je snel en eenvoudig dezelfde directe order opnieuw versturen.

Handelsinstellingen

Jij kunt als kweker instellen of kopers een correctie mogen doen op een directe levering die automatisch geaccepteerd wordt. Dit is middels handelsinstellingen te beheren door de hoofdgebruiker in Floriday. Ga naar Netwerk > Netwerk > Handelsinstellingen en stel dit in voor jouw organisatie. Lees hier alles over handelsinstellingen.