Voorkeuren

Werk makkelijker met Floriday door voorkeuren in te stellen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door Voorkeuren te gebruiken, stel je Floriday in zoals jij het wil gebruiken. Deze instellingen blijven bewaard, je hoeft ze dus niet steeds opnieuw in te stellen.

Je kan voorkeuren instellen per gebruiker, zodat iedere collega in het bedrijf op hun eigen manier kan werken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe Floriday eruit ziet, maar ook hoe je wil werken met klokvoorverkoop, directe handel of verkooporders.

Daarnaast zijn er organisatiebrede voorkeuren, waarmee je bijvoorbeeld standaard verzend- en veillocaties mee kan instellen. Deze instellingen gelden voor het hele bedrijf. Deze instellingen kunnen alleen aangepast worden door een gebruiker met een Hoofd-account.

Het is mogelijk om te zoeken in het voorkeuren overzicht. Zo kun je bijvoorbeeld gericht zoeken op de instelling om de weergave van varianten aan te passen.

Voorkeuren instellen

Klik rechtsboven op de drie puntjes achter je gebruikersnaam en kies vervolgens Instellingen en daarna het tabblad Voorkeuren.

Op deze pagina zie je een overzicht van alle voorkeuren die je kan instellen. Iedere gebruiker kan de Gebruikersspecifieke voorkeuren instellen. Dat houdt in dat die voorkeuren die jij op deze pagina instelt, alleen voor jou gelden. Zo kan iedereen in het bedrijf Floriday op hun eigen manier gebruiken.

Daarnaast zijn er ook de Organisatiebrede voorkeuren. Dit zijn voorkeuren die alleen de Hoofdgebruiker van een account kan instellen. Deze voorkeuren gelden voor iedere gebruiker binnen het bedrijf. Ga op dezelfde pagina naar het kopje Collega's & Gebruik om te zien wie de hoofdgebruiker is binnen het bedrijf.

Hieronder lees je per onderdeel wat de verschillende voorkeuren doen. Klik binnen Floriday op een voorkeur om deze te openen en je keuze te maken. Zodra je een keuze hebt gemaakt, klik je onderaan de pagina op Opslaan.

Gebruikersspecifieke voorkeuren

Navigatie

Dashboard snelkoppelingen; de knoppen die je bovenaan op je Dashboard ziet, kun je zelf indelen. Vink hier de vakjes aan van de knoppen die je op je Dashboard wil terugzien.

Standaard actie na aanmaken levering; wanneer je in Floriday een kloklevering of directe order maakt, word je standaard gevraagd om de levering direct af te handelen of terug te gaan naar het overzicht. Met deze voorkeur stel je in of je na het maken van een levering:

• Altijd naar Levering afhandelen wil gaan.

• Altijd naar het overzicht Leveringen wil gaan.

• Altijd gevraagd wil worden wat je wil doen.

Standaard directe verkoop pagina; wanneer je in Floriday in de linkerkolom op Aanbod > Directe verkoop klikt, kom je standaard uit op Catalogusprijzen voor de plantenkwekers. Kies bij deze voorkeur Partijprijzen als je standaard direct wil uitkomen op deze pagina voor de bloemenkwekers.

Weergave

Informatie bij het artikel; kies hier welke informatie je standaard onder je artikel wil zien. Je kan kiezen tussen de Artikelcode, Artikeleigenschappen met iconen en Artikeleigenschappen met S-codes.

• Artikelcode:

• Eigenschappen met iconen:

• Eigenschappen met S-codes:

Sorteervolgorde; deze voorkeur geeft je de mogelijkheid om de volgorde van jouw artikelen aan te passen. Floriday sorteert je artikelen op basis wat je bovenaan hebt staan. Vervolgens kijkt Floriday naar wat hierna komt, enzovoorts. De volgorde pas je eenvoudig aan door deze naar boven en beneden te slepen. Aan de rechterzijde kun je aangeven of je de volgorde wil laten aflopen of oplopen.

Weergave van varianten; in Floriday kun je werken met varianten van artikelen. Dit zijn variaties binnen hetzelfde artikel (bijvoorbeeld diverse steellengtes of steeldiktes binnen dezelfde soort of variaties in aantal knoppen of zijtakken bij eenzelfde artikel). Dit stel je in via de eigenschappen van je artikelen in de Catalogus.

Wanneer je een levering aanmaakt, heb je twee keuzes bij het kiezen van je artikelen. Je kan met varianten werken of direct zelf de eigenschappen van een artikel aanpassen. Met deze voorkeur geef je aan hoe jij liever werkt.

Lijst van varianten:

Direct artikel-eigenschappen aanpassen:

Afhandeling

Standaard fusten eigenaar; wanneer je niet eigen fusten gebruikt, maar de fusten van een ander gebruikt worden, geef je op wie de Eigenaar fusten is. Als dit altijd dezelfde is, kun je dit hier invullen.

Karindeling; in Floriday voeg je een belading toe aan je artikelen. Dit is altijd de belading van een volle kar. Op die manier weten wij precies met hoeveel lagen en karren je werkt, als je het aantal fusten invult. Bij het maken van een levering vullen wij vervolgens automatisch je karindeling in. Wil je dit liever zelf doen? Kies dan hier Handmatig.

Kloklevering voorkeuren; de volgende voorkeuren zijn op gebruikersniveau in te stellen voor het maken van een kloklevering. De overige voorkeuren voor klokleveringen worden organisatiebreed gebruikt en kunnen alleen door de hoofdgebruiker worden ingesteld.

• Standaard veillocatie (gebruikerspecifiek); deze gebruikersspecifieke veillocatie overschrijft de organisatiebrede voorkeur. Laat dit veld leeg als je gebruik wilt maken van de organisatiebrede voorkeur.

• Eigenaar fusten; door deze voorkeur aan te zetten kun je de organisatie invoeren waarmee de fusten worden verrekend. Dit wordt voornamelijk gebruikt in een samenwerking met een agent of andere logistiek dienstverlener.

• Opmerkingen; deze voorkeur stelt je in staat om per partij een opmerking voor de veilingmeester mee te geven. Deze opmerking wordt niet op de klok zelf getoond.

• Servicecode; deze voorkeur stelt je in staat om een servicecode met de kloklevering mee te geven. Deze kan als referentie gebruikt worden.

• Gebruik de sorteervolgorde vanuit voorkeuren bij het aanmaken van klokleveringen; wanneer je een kloklevering maakt, kies je artikelen uit. De volgorde waarop artikelen op een kar worden geplaatst door Floriday, is standaard afhankelijk van de volgorde waarin je de artikelen ziet.
    Wil je liever dat Floriday de kar vult op basis van welk artikel je het eerste aanklikt? Zet dan deze voorkeur uit.

• Stuks per fust leeglaten; zet deze optie aan als je het aantal stuks per fust tijdens het maken van een kloklevering altijd zelf wil invullen.

• Vooraf ingestelde klokvoorverkoop prijzen toepassen; met deze voorkeur kun je tijdens het maken vooraf ingestelde klokvoorverkoop prijzen toepassen.

Standaard klok foto upload actie

Wanneer je een veilbrief maakt, kies je artikelen uit die op de brief komen. Na het kiezen van de artikelen, zie je links de foto's staan die bij het artikel horen.

Onder deze foto's staan twee knoppen, waarmee je een nieuwe foto kan uploaden. De linkerknop is voor een nieuwe Productfoto, de rechterknop is voor een nieuwe Detailfoto. De voorkeur Standaard klok foto upload actie geeft je de keuze wat die twee knoppen doen.

Als je op de knop klikt, kun je kiezen om:

• direct een nieuwe foto te uploaden vanaf je computer.

• een bestaande foto uit je Floriday-galerij te kiezen.

Standaard

Standaardbedrijf; wanneer je meerdere kwekernummers bezit, kun je in Floriday eenvoudig schakelen tussen je verschillende nummers. Je hoeft dan maar één keer in te loggen op Floriday om direct toegang te hebben tot al je nummers. Met deze voorkeur stel je in op welk nummer je belandt als je inlogt.

Heb je meerdere nummers, maar kan je hier nog niet tussen wisselen? Neem dan contact op met support, zij helpen je hier graag bij verder.

Standaard verzendlocatie; wanneer je meerdere verzendlocaties hebt, kan het handig zijn om een standaard verzendlocatie in te stellen. Dit kun je voor heel de organisatie instellen (zie Organisatiebrede instellingen), maar ook op gebruikersniveau.

Als jij bijvoorbeeld op de ene locatie werkt en je collega's op de andere locatie, heb je zelf de keuze welke verzendlocatie standaard wordt uitgekozen. De standaard verzendlocatie van een gebruiker heeft prioriteit over de standaard verzendlocatie die voor heel de organisatie geldt.

Standaard prijsstrategie; voor klokkwekers die gebruik maken van Klokvoorverkoop, laten we prijssuggesties zien. Op die manier kun je eenvoudiger de juiste prijs kiezen voor de artikelen die jij in Klokvoorverkoop aanbiedt. Dit zijn de prijzen in het paarse vlak, die naast het prijzenveld worden getoond. Klik op deze suggesties om ze direct over te nemen.

De suggesties worden gemaakt op basis van voorkeuren. Standaard worden prijssuggesties getoond op basis van de prijzen van je laatste veildag en je eigen aanvoer. Op deze plek kun je echter ook voor andere opties kiezen.

Standaard verkoopoverzicht filters; de verkooporders in Floriday laten standaard de verkooporders van alle handelsvormen zien. Dit omvat de klok, klokvoorverkoop, directe verkoop en contracten. Mocht je standaard één handelsvorm willen zien, stel dit dan hier in. Ditzelfde geldt voor de weergave op besteldatum of afleverdatum. Daarnaast laat Floriday standaard de verkooporders per week zien. Wil je de verkooporders standaard per dag of per maand zien, pas dit dan hier aan.

Standaard KVV datum; wanneer je naar het klokvoorverkoopscherm gaat, zie je standaard de Klokvoorverkoop van de eerst volgende veildatum. Zie je liever altijd eerst de Klokvoorverkoop van de huidige veildatum, stel dit dan hier in.

Standaard klantenveldfilter; je kunt hier instellen of je in bij jouw klantenveldfilter standaard alleen connecties wilt laten zien of standaard alle klanten getoond wil hebben.

Standaardfoto voor aanbiedingen; wanneer je steeds dezelfde afbeelding voor een Aanbieding gebruikt, kun je hier een afbeelding instellen die altijd standaard wordt gebruikt. Zo hoef je de afbeelding niet steeds zelf toe te voegen bij het maken van een aanbieding. De aanbevolen afmeting hiervoor is 800 x 800 pixels.

Organisatiebrede voorkeuren

Deze voorkeuren gelden voor iedere gebruiker binnen het bedrijf en kunnen alleen ingesteld worden door een gebruiker met een Hoofd account.

Afhandeling

Kloklevering voorkeuren

• Standaard verzendlocatie klokleveringen; wanneer je meerdere verzendlocaties hebt en maar vanaf één verzendlocatie klokleveringen maakt, is het handig om die locatie hier in te stellen.

• Standaard veillocatie; wanneer je op maar één veilinglocatie veilt, stel deze locatie dan hier in om deze altijd te tonen bij het maken van klokleveringen.

Extra functies

• Detailfoto toepassen; als je in je catalogus een detailfoto hebt toegevoegd aan een artikel, wordt die detailfoto automatisch gebruikt als je er een kloklevering mee maakt. Deze hoef je dan niet steeds handmatig toe te voegen.

• Partijfotofunctie logo toepassen; binnen Floriday kun je in de instellingen van de Partijfoto's een logo toevoegen. Dit logo wordt automatisch toegevoegd aan de foto's van je klokleveringen als deze voorkeur aan staat. Het logo zelf kun je toevoegen onder Aanbod > Partijfoto's > tabblad Instellingen

Standaard transporteur; wanneer je regelmatig gebruik maakt van dezelfde transporteur, kun je deze onder voorkeuren instellen als standaard transporteur.

Logistieke afhandeling; de logistieke afhandeling kan op verschillende manieren verlopen. Is er een manier waarop je de afhandeling vaak logistiek verwerkt? Dan kun je onder deze instelling je standaard ingeven; Buiten Logistiek Om (BLO) of via de Logistiek van een van de veilinglocaties (LOG).

Klantreferentie per artikel bij de levering voor een directe order; door deze voorkeur aan te vinken, wordt het klantreferentie-veld per artikel getoond.

Ompakopdrachten; geef hier aan of je ompakopdrachten wil ontvangen voor leveringen en/of voor acties op partijen in voorraad. Ook kun je aangeven of je ompakopdrachten automatisch samengevoegd wil hebben.

Weergave van artikelen op afleverbrief; met deze voorkeur geef je aan of je de artikelen met artikelcodes of de artikelnamen wil zien op de klokbrieven die jij maakt.

Als je Artikelnaam gebruikt, wordt standaard naam van de VBN-code gebruikt. Dit kan verwarrend zijn als je verschillende artikelen hebben met dezelfde VBN-code. Kies in dat geval voor Artikelcode om deze uit elkaar te kunnen houden.

Standaard

Standaard verzendlocatie; als er een standaard verzendlocatie is waarvandaan gewerkt wordt, stel deze dan hier in. Je hoeft dan bij bijvoorbeeld het maken van veilbrieven niet steeds de verzendlocatie zelf in te stellen.

Let op dat de standaard verzendlocatie die op gebruikersniveau gekozen is, voorrang heeft op de standaard verzendlocatie die op organisatieniveau gekozen is.

Handelsperiode partijprijzen; vul hier de standaard geldigheid in van je partijen als je gebruik maakt van partijprijzen. Standaard staat deze op één dag tot 06:00 's ochtends de volgende dag. De geldigheid kun je hier ophogen tot maximaal 6 dagen. Het tijdstip is vrij aan te passen.

Statistieken in het verkooporders overzicht; er is een bedrijfsbrede voorkeur beschikbaar waarmee je de statistieken in het Verkooporderoverzicht kan verbergen. Dit kan handig zijn als je niet wil dat alle gebruikers in je organisatie de omzet kunnen zien.

Standaard type aanbod voor aanbiedingen; stel hier in of je het aanbod van je Aanbiedingen standaard wil laten aftellen of dat de aanbieding standaard actief is op basis van de beschikbaarheid in je Catalogusprijzen.