Stoppen met Floriday

Wat kun je doen als je je bedrijf beëindigt?

Paula Luiten - van der Schilt avatar
Geschreven door Paula Luiten - van der Schilt
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zolang je een aanvoerdersnummer hebt bij Royal FloraHolland of bij Veiling Rhein Maas of Plantion, kun je gebruik maken van het platform Floriday. Wil je stoppen als aanvoerder? Dan zul je dit in eerste instantie met de veiling zelf moeten regelen. Uiteindelijk zal de Floriday-omgeving dan ook opgeheven worden. Maar dit kan soms even duren voordat dit helemaal geregeld is.

Gaat je bedrijf over naar een andere eigenaar of stop je met je bedrijf? Dan kun je de volgende acties in Floriday doen om ervoor te zorgen dat je kopers informeert over deze verandering en ervoor zorgen dat kopers geen assortiment of aanbod meer zien:

Tijdlijnbericht plaatsen

Je kunt kopers in je netwerk informeren via een tijdlijnbericht. Ga naar je Dashboard en klik daar onderaan op het icoon van de megafoon om een tijdlijnbericht te plaatsen.

Plaats een nieuwe tijdlijn-update met de informatie die je wilt delen met de kopers in je Netwerk. Je kunt eventueel nog een afbeelding, een link of een filmpje toevoegen.

Klik op de knop Plaatsen om dit tijdlijnbericht op het dashboard van je kopers te plaatsen.

Let op!
Kopers kunnen zelf aangeven welke berichten ze wel of niet getoond willen hebben op hun tijdlijn in Floriday. Het is dus niet zeker dat al je kopers dit bericht zien, maar een gedeelte zal dit bericht wel zien. Je kunt zelf ook andere vormen van communicatie gebruiken (e-mail, facebook etc.) om de beëindiging van je bedrijf kenbaar te maken.

Artikelen verwijderen

Ga naar je Catalogus en zorg dat je je artikelen op de lijstweergave toont:

Klik het vakje aan voor Artikel om alle artikelen te selecteren. Heb je zowel reguliere als klantspecifieke artikelen, dan zul je deze actie uit moeten voeren voor zowel de reguliere als klantspecifieke artikelen.

Kies in de gele balk welke onderaan verschijnt voor Artikelen verwijderen.

De artikelen zijn nu definitief verwijderd.

Openbare profielpagina uitzetten

Ga in het linkermenu naar Netwerk > Marketing.

Klik het vakje aan bij Openbaar profiel uitschakelen en klik op Opslaan.

Kopers hebben nu geen toegang meer tot je kwekerspagina en kunnen nu geen connectieverzoeken meer sturen.