Actuele thema's en vragen
Veelgestelde vragen
Wat doe ik bij foutmeldingen of problemen bij het inloggen?

Krijg je een foutmelding of heb je problemen met inloggen in Floriday? Lees meer in dit artikel!

Diede Barendse avatar
Geschreven door Diede Barendse
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het komt wel eens voor dat je niet kunt inloggen of dat er een foutmelding getoond wordt bij het inloggen. Op deze pagina geven we tips die problemen bij het inloggen kunnen oplossen.

Vul de juiste inloggegevens in

De gebruikersnaam voor het inloggen op Floriday is niet gelijk aan de gebruikersnaam bij MijnRFH. De gebruikersnaam voor Floriday is namelijk altijd een e-mailadres.

Weet je het wachtwoord niet meer? Klik dan onderin het vak op "Hulp nodig bij het aanmelden?".

Klik hierna op Wachtwoord vergeten, vul je e-mailadres in en klik op Resetten via e-mail. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarmee je je wachtwoord opnieuw kan instellen.

Weet je je gebruikersnaam niet meer of ontvang je geen e-mail om je wachtwoord te resetten? Neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij helpen je graag verder.

Automatisch ingevulde gegevens

Na het aanpassen van je wachtwoord, kan het zijn dat je oude wachtwoord nog is opgeslagen in de browser. Wanneer je vergeet dit wachtwoord aan te passen, zal het inloggen ook niet werken. We raden daarom aan om na het aanpassen van je wachtwoord ook het opgeslagen wachtwoord te wijzigen.

Zodra je je nieuwe wachtwoord invult, vraagt je browser doorgaans automatisch of je het oude opgeslagen wachtwoord wil vervangen door het nieuwe wachtwoord. Als dit niet gebeurt, kun je ook zelf eenvoudig je wachtwoorden beheren.

Als je ziet dat het wachtwoord automatisch wordt ingevuld, klik je in het veld van het wachtwoord. Google Chrome toont dan een menu waar Wachtwoorden beheren staat. Klik hier op.

Op de volgende pagina vind je onder Opgeslagen wachtwoorden je wachtwoorden terug. Zoek hier naar idm.floriday.io en klik hiernaast op de 3 puntjes > Wachtwoord wijzigen.

Uit veiligheidsoverwegingen zal er gevraagd worden om het wachtwoord van je computer opnieuw in te voeren. Hierna kun je naar wens het opgeslagen wachtwoord wijzigen.

Cookies verwijderen

We merken vaak dat het ook helpt om cookies te verwijderen. Veel gebruikers willen echter niet alle cookies verwijderen, omdat er dan data van andere websites verloren kan gaan die je niet wil missen.

Daarin leggen we hieronder in het kort uit hoe je de cookies van alleen Floriday (en eventueel Insights) kunt verwijderen.

Hoe verwijder ik cookies?
- Klik op de drie bolletjes rechts bovenaan in je browser Chrome (dus niet in Floriday zelf, maar achter je webadres-balk)
- Kies voor: Instellingen
- Klik aan de linkerkant op Privacy en beveiliging
- Kies voor Cookies en andere sitegegevens'
- Ga naar Alle cookies en sitegegevens weergeven

Je krijgt nu een lijst waar cookies van Floriday (en Insights) staan. Je kunt alleen deze cookies verwijderen door op het prullenbakje erachter te klikken. Sluit vervolgens je browser af en start deze opnieuw op.

Schakel de extensies in Google Chrome tijdelijk uit

Als de bovenstaande oplossingen geen uitkomst hebben geboden, dan kan het ook aan de extensies van Google Chrome liggen. Dit zijn hulpprogramma's binnen Chrome die vaak helpen, maar soms ook dwars kunnen liggen. Om na te gaan of het hier aan ligt, schakel je de extensies tijdelijk uit.

- Klik op de drie bolletjes rechts bovenaan in je browser Chrome (dus niet in Floriday zelf, maar achter je webadres-balk)
- Kies voor: Meer hulpprogramma's

- Klik op Extensies

- In het volgende scherm zie je jouw geïnstalleerde extensies. Zet nu de schuifjes om van elke extensie en probeer nu opnieuw in te loggen.

Als je hierna wél kan inloggen, schakel dan één voor één de extensies aan tot je opnieuw niet kan inloggen. Zo weet je welke extensie roet in het eten gooit. Hou deze extensie uitgeschakeld of verwijder de extensie.

Controleer je anti-virusprogramma

In sommige gevallen kan je anti-virusprogramma bepaalde websites blokkeren, zonder dat dit nodig is. Controleer dan ook je anti-virusprogramma om te zien of dit programma het bezoeken van de website van Floriday blokkeert.

Met de meeste anti-virusprogramma's kun je een uitzondering instellen voor geblokkeerde websites. Mochten de bovengenoemde oplossingen geen uitkomst hebben geboden, controleer dan of Floriday is geblokkeerd in je anti-virusprogramma.