Ontwikkelingen april 2021

Floriday is continu in ontwikkeling. Ontdek de laatste functionaliteiten en releases van april 2021 in dit artikel!

Diede Barendse avatar
Geschreven door Diede Barendse
Meer dan een week geleden bijgewerkt

* Dit bericht is op 29 april geüpdatet.

Nieuw! De interactieve routekaart in Floriday

De routekaart biedt meer inzicht in de ontwikkelingen die gaan komen. Gebruikers van Floriday kunnen hun bijdragen en ideeën voor het platform terugvinden op deze routekaart. De interactieve routekaart maakt inzichtelijk wat reeds is opgeleverd, wat in ontwikkeling is en wat nog wordt overwogen. Daarnaast hebben gebruikers van Floriday de mogelijkheid zelf ideeën toe te voegen en om aan te geven welke ideeën van anderen zij belangrijk of juist minder belangrijk vinden. Floriday gebruikt de routekaart om te prioriteren, duidelijkheid te geven over naderende verbeteringen en nieuwe functionaliteiten op het platform. De routekaart is te vinden via de banner in het dashboard.

Voorkeuren
Het is mogelijk om te zoeken in het voorkeuren overzicht. Zo kun je bijvoorbeeld gericht zoeken op de instelling om de weergave van varianten aan te passen. Handig!

Organisatie

Je kunt bij instellingen > organisatie de organisatie gegevens inzien en je kunt sinds kort het telefoonnummer inzien en wijzigen. Dit geldt ook voor het e-mailadres van je organisatie.

Niet-veildagen voor VRM

Voor VRM hebben we de niet-veildagen van dit jaar ingebouwd

Eigen fusten
Je kunt nu alle fustcodes gebruiken bij het aanmaken van een eigen fust.

Filteren bestaande artikelen

Het is nu ook mogelijk om te filteren op beschikbare artikelen. Hierbij wordt gekeken naar de beschikbaarheid periode die in het artikel is ingesteld

Sorteervoorkeuren

De varianten selectie wordt nu ook gesorteerd op basis van de sorteervoorkeuren van de gebruiker.

Verplichte detailfoto's

De productgroepen waarbij de detailfoto verplicht is via de partijfotofunctie zijn bijgewerkt. Zo heeft de Ranonkel nu ook een verplichte detailfoto.

Instellen leverperiode van de aanbieding

Het instellen van de leverperiode van een aanbieding staat nu open voor alle gebruikers. Ook kun je gemakkelijk de leverperiode weer leeg maken.

Aanvoer totalen klok

Geannuleerde klokleveringen worden nu weggelaten uit de aanvoertotalen in het Klok > Aanvoer scherm.

Catalogusprijzen

Binnen catalogusprijzen kan je nu ook aangeven dat je uitzondering / promo gebruik maakt van aftellende voorraad. Zo kan je voorkomen dat er teveel verkocht wordt en je kan specifieke aantallen toewijzen aan klanten.

Klanten toevoegen aan 1 groep

Je kunt nu groepjes van klanten maken door ze te taggen. Vervolgens kan je dit groepje klanten makkelijk hergebruiken door deze geselecteerde organisaties op te slaan als tag in verschillende onderdelen in Floriday. Dit zit op alle plekken waar je meerdere klanten kan kiezen.

Klokvoorverkoop tabel
De klokvoorverkoop tabel valt nu te sorteren via de tabel koppen. Zo kan je bijvoorbeeld sorteren op briefnummer, wat makkelijker werkt als je iets uit moet zoeken.

Verkooporders

• Het verkooporders details scherm is op de schop gegaan en toont nu duidelijker hoe de prijs wordt opgebouwd. Ook worden hier de status icoontjes van de verkooporder getoond.

• Verkooporders kunnen nu ook gefilterd worden op afleverdatum. Bovenin het verkooporderscherm zijn twee knopjes geplaatst waarmee je kan kiezen of je op besteldatum of afleverdatum wil filteren.

• In de verrekening pop-up, die zichtbaar wordt als je hovert op het muntjes icoontje, staat onderin nu "Verrekend" en "Verkocht". Zo kan je makkelijk zien waarom de verrekening niet klopt, zonder alles handmatig op te hoeven tellen.

Annuleringsverzoek via verkooporders

In het verkooporders overzicht kun je nu gemakkelijk een annuleringsverzoek indienen via de 3 puntjes aan de rechterkant.

Correcties

• In het correctie overzicht is nu ook de order referentie zichtbaar per correctie.

Contracten

• Bij het aanmaken van een contract kun je nu ook de financiële afhandeling (payment provider) kiezen.

• Bij de samenvatting van een contract kan je nu ook zien welke gebruiker van jouw organisatie het contract heeft geaccepteerd of geweigerd.

• Tijdens het aanmaken van een contract is het nu ook mogelijk om een groep van alternatieve artikelen te voorzien van een naam. Deze naam is vervolgens zichtbaar bij het afroepen en in de samenvatting van het contract. Ook de koper krijgt deze naam te zien.

Levering afhandelen

Je kunt nu de pakbon printen na het afhandelen van een levering. Op de pakbon passen meer partijen per a4'tje dan de gewone afleverbrief.

Bij de picklist is het nu ook mogelijk via een filter vinkje om afgehandelde leveringen te zien. Aan de picklist is nu ook een klantfilter toegevoegd. Hierdoor kun je specifiek de orders voor een bepaalde klant picken.

De partijen in de pop-up, bij het hoveren op een afgehandelde levering, staan nu ook gesorteerd op basis van de karindeling van de levering.

Leveringen
Bij het inzien van de afleverbrief van een concept levering staat nu een melding bovenin om aan te geven dat de EAB nog niet verstuurd is.

Ouder en verlopen leveringen kun je nu ook inzien als je geen openstaande leveringen meer hebt. In het "empty-state" scherm staat nu ook knop om oudere leveringen op te halen.

Veilgroepen
De automatisch geselecteerde veilgroep wordt nu gebaseerd op degene die je het meest gebruikt hebt bij je vorige leveringen.

Plantion administratienummer

Vanaf nu wordt ook het Plantion administratienummer getoond in het levering afhandelen scherm. Daarnaast worden de klantstickers gemarkeerd als afgehandeld bij het inzien van de klantstickers bij een levering in Floriday.

Enquête klok
Heb je feedback over de klok functionaliteit? Klik op de link in de blauwe balk en vul de enquête in. Deze enquête kan geopend worden bij het aanmaken van een levering, bovenin het scherm staat een melding.

Aantal lagen na logistieke correctie

Het aantal lagen wordt nu automatisch op 0 gezet als je kiest voor "Geen ladingdrager" bij een logistieke correctie.

Netwerk
Je kunt nu ook zoeken naar een organisatie op basis van het Plantion relatienummer. Dit nummer wordt nu ook getoond bij de zoekresultaten.

Als gebruiker kun je nu ook je organisatie op verborgen zetten via het netwerk. Dit kan handig zijn als je subnummers wilt verbergen voor klanten. Daarnaast worden de logo's van de relatienummers, dus RFH en Plantion, nu ook getoond in organisatie zoekvelden.

Statusberichten op de tijdlijn (in pilot, dus nog niet voor iedereen beschikbaar)

De statusberichten op de tijdlijn zijn nu uitgebreid met artikelen. Zo kan je een artikel uit je catalogus onder de aandacht brengen in je netwerk.

Aanvragen

De status filter bij aanbod aanvragen is verhuisd van de filter sidebar naar de toolbar bovenin, zodat deze duidelijker zichtbaar is. Daarnaast is ie nu ook beschikbaar bij catalogus aanvragen.

Wil je aan de slag met de nieuwste functies in Floriday?

Op 26 mei 2021 organiseert Floriday een webinar rondom de nieuwste ontwikkelingen. De bovengenoemde functionaliteiten zullen uitgebreid worden toegelicht en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Bekijk de webinar terug

Wil je de laatste 'Nieuw in Floriday' webinar terugkijken? Klik op onderstaande button en de webinar gaat van start!