Aftellende voorraad bij catalogusprijzen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het catalogusprijzen scherm kun je werken met een aftellende voorraad. Je kunt een aftellende voorraad instellen voor één artikel of je kunt een gedeelde aftellende voorraad instellen voor meerdere artikelen. Op het moment dat een koper artikelen bestelt via de Floriday API, jouw Floriday winkel of via de Explorer wordt het aantal bestelde artikelen afgeteld van de voorraad. Wanneer de voorraad op '0' komt te staan, kan het product niet meer besteld worden.

Wanneer je een teller instelt wordt deze iedere week automatisch herstart. Wanneer je de teller niet meer wil gebruiken kun je deze ontkoppelen. De aantallen in de teller kun je op ieder gewenst moment aanpassen.

Op deze pagina worden de volgende onderdelen uitgelegd:

Aftellende voorraad instellen per artikel

Je kunt voor ieder artikel (of voor een aantal artikelen) een aftellende voorraad instellen. Dit werkt als volgt:

Ga naar Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen, en selecteer de artikelen die een aftellende voorraad mogen krijgen. Klik vervolgens in de groene balk (onderin het scherm) op 'snel instellen' en vervolgens op 'aftellende voorraad'.

Nu komt een scherm naar voren waarin je de tellers kunt instellen. Kies hier voor 'Afzonderlijke tellers toevoegen'. De Afzonderlijke tellers zorgen ervoor dat ieder artikel zijn eigen teller krijgt. De lijst met tellers voor de catalogusprijzen wordt nu gesorteerd op naam. Zo kun je gemakkelijker zoeken in de lijst.

Zodra je de tellers hebt ingesteld krijg je bij de artikelen met de tellers een grijze kubus te zien in het vakje bij het aantal stuks. Deze kubus laat dus zien dat voor deze artikelen een aftellende voorraad per artikel is ingesteld. Je kunt de aantallen op ieder gewenst moment aanpassen.

Voorraad ontkoppelen (aftellende voorraad 'uitschakelen')

Wil je geen gebruik meer maken van een aftellende voorraad? Dan kun je de tellers ontkoppelen. Je kunt dan weer werken met een standaard aantal stuks waar niet van afgeteld wordt.

Selecteer de artikelen waar je de aftellende voorraad voor wil uitschakelen. En klik in de groene balk (onderin het scherm) op 'snel instellen' kies vervolgens voor 'Voorraad ontkoppelen'. De tellers staan nu uit.

Een gedeelde aftellende voorraad instellen voor meerdere artikelen

Je kunt meerdere artikelen laten aftellen van één voorraad.

Voorbeeld: Een kweker biedt één plant aan als drie verschillende artikelen, één keer los zonder extra toevoegingen, één keer met speciale hoes en één keer in een sierpot. Met aftellende voorraad kan de kweker ervoor zorgen dat alle drie de artikelen aftellen van dezelfde voorraad, voor alle drie de artikelen wordt immers dezelfde plant gebruikt.

Hoe stel je de aftellende voorraad voor meerdere artikelen in?

Ga naar Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen, en selecteer de artikelen die een aftellende voorraad mogen krijgen. Klik vervolgens in de groene balk (onderin het scherm) op 'snel instellen' en vervolgens op 'aftellende voorraad'.

(Je kunt ook werken via de 3 puntjes in de artikelregel, klik op de 3 puntjes en vervolgens op aftellende voorraad.)

Nu komt een scherm naar voren waarin je de tellers kunt instellen. Kies hier voor 'Nieuwe teller'. Deze teller zorgt ervoor dat meerdere artikelen van dezelfde voorraad kunnen aftellen. Geef de teller een naam en vul het start aantal in.

Zodra je de tellers hebt ingesteld krijg je bij de artikelen met de tellers een groene kubus te zien in het vakje bij het aantal stuks. Deze kubus laat dus zien dat voor deze artikelen een gedeelde aftellende voorraad is ingesteld. Je kunt op de kubus klikken om de aantallen te wijzigen, de teller een andere naam te geven of om de teller te verwijderen.

Je kunt artikelen ook koppelen aan een bestaande teller. Deze functie kun je gebruiken wanneer je nog een extra artikel van dezelfde voorraad wilt laten aftellen. Selecteer het artikel en klik op 'Aftellende voorraad'.

Je komt weer in het scherm terecht waar je een teller kunt instellen. Kies hier voor 'Bestaande teller' en selecteer de bestaande teller die je voor dit artikel wilt gebruiken.

Je kunt een ingestelde teller ook bewerken. Klik op de groene kubus om in het bewerkingsscherm te komen en voer de gewenste aanpassingen door.