2021
Ontwikkelingen februari 2021

Floriday is continu in ontwikkeling. Ontdek de laatste functionaliteiten en releases van februari 2021 in dit artikel!

Diede Barendse avatar
Geschreven door Diede Barendse
Meer dan een week geleden bijgewerkt

* Dit bericht is op 26 februari geüpdatet.

• Voorkeur voor detailfoto bij klokleveringen: Er is een nieuwe voorkeur toegevoegd (Instellingen > Voorkeuren) met betrekking tot klokleveringen. Je kunt nu aangeven of je automatisch gebruik wilt maken van de detailfoto (indien deze bij het artikel aanwezig is) bij het maken van een kloklevering.

• Het relatienummer van een gekozen organisatie wordt nu ook getoond in organisatie comboboxes. Zo kun je gemakkelijk herkennen om welke organisatie het gaat.

• Het is nu mogelijk om in te stellen of je de artikelcode of de artikelnaam wilt zien op de afleverbrief. Deze instelling is terug te vinden bij voorkeuren.

• Binnen het collega's overzicht kun je nu ook zoeken op naam en functie. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op iedereen die "accountmanager" is.

• Connect briefnummers worden nu via fulfillment opgehaald, zodat de statussen in het verkooporders overzicht kloppen voor kwekers die met de CBO API werken.

• Bij het bewerken van een artikel kun je sinds kort de vorige versies bekijken. Rechts bovenin zie je een blokje met de vorige versies en de datum.

Update 26-2-2021

• Bij het bewerken van een artikel kun je nu ook een productspecialist (collega) instellen. De koper kan bij eventuele vragen contact op nemen met deze specialist. De productspecialist wordt weergegeven in de details pop-up van een artikel in Mijn winkel.

• In het artikel versie dialog wordt nu ook de VBN productcode getoond.

• In het lijstje van artikelversies wordt nu ook de foto getoond van de gebruiker die de versie heeft aangemaakt. Bij het hoveren op de foto krijg je meer informatie over de gebruiker te zien.

• Als je twee weken of verder vooruit werkt, wordt er bij het onderdeel catalogusprijzen automatisch "Termijnprijzen" getoond. Het beschikbaarheidsschuifje is dan niet zichtbaar, omdat termijnaanbod altijd beschikbaar is. Je kunt het aantal wel gewoon op 0 zetten.

• Bij het maken van een aanbieding wordt nu ook het aantal verkocht getoond en wordt de eventuele beschikbaarheid getoond. Deze beschikbaarheid is op basis van de beschikbaarheid in catalogusprijzen.

• Het is nu mogelijk om een aanbieding als concept op te slaan, zo kun je de aanbieding nog met een collega bespreken voordat je hem definitief maakt.

• Bij het aanmaken van een aanbieding kun je nu meteen het aantal fusten invullen bij het kiezen van de artikelen.

• De referentie en de opmerking worden nu ook getoond in het aanbiedingen overzicht. Daarnaast kun je bij het bewerken van een aanbieding nu ook de referentie en de opmerking aanpassen.

• In het aanbiedingen overzicht kun je nu ook via de drie puntjes een inkooptip delen. Je krijgt dan de pop-up met de link te zien.

• Het is nu ook mogelijk om een leverperiode in te stellen bij het aanmaken van een aanbieding. Dit kan ingesteld worden via de "Geavanceerde opties" bij het aanmaken van de aanbieding.

• Het is mogelijk om al het actieve aanbod te zien via Aanbod -> Directe verkoop -> Aanbod-overzicht. Hier kun je zien welk aanbod allemaal online staat en gekocht kan worden door de kopers.

• Maak je aan partij aan? Je kunt hier nu een referentie aan meegeven. Als je een levering aanmaakt van deze partij, wordt de referentie als service-code gebruikt. In het voorraad scherm kun je nu ook zoeken op referenties via het zoekveld.

Update 26-2-2021

• In het aanbod overzicht kan je nu ook de details van een aanbodsregel zien door er op te klikken. Hier kan je ook zien voor welke klanten het aanbod zichtbaar is.

• Aanbiedingen zijn nu ook te filteren op referentie, datum en inkoper.

• Het is mogelijk om catalogusprijzen over te nemen bij het aanmaken van een inkooptip. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de prijs van de prijsgroep waar de gekozen klant in zit.

• Je kunt via het correctieverzoeken overzicht navigeren naar de bijbehorende verkooporder. Dit kun je doen door op de drie puntjes te klikken en te kiezen voor "Naar verkooporder".

• In het correctieverzoeken overzicht wordt nu ook de status van de correctie getoond per regel. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel zien of de correctie is goedgekeurd en is verwerkt.

• Alle verkooporders van de voorgaande maand kunnen geëxporteerd worden naar een CSV document, om een totaal overzicht te krijgen.

• Als je een contract aanmaakt, wordt de keuze van stuks of fusten automatisch onthouden .

• Het is nu mogelijk om meerdere openstaande correcties tegelijk goed te keuren via de multi-select checkboxes. Dit kan alleen voor lopende correcties die aangevraagd zijn door de koper.

• Je kunt nu ook de verwijderde contracten zien in het contracten overzicht. Er is een filter toegevoegd "Toon verwijderde contracten" waarmee alle verwijderde contracten zichtbaar worden.

Update 26-2-2021

• Je kunt nu verlopen correctieverzoeken opnieuw indienen. Dit kan via de drie puntjes op een correctieverzoek regel en dan te kiezen voor "Opnieuw indienen". Kopers hebben soms wat extra tijd nodig om de correctieverzoeken te vinden. Vanaf nu kunnen ze nogmaals ingediend worden!

• Meerdere concept leveringen kunnen nu gemakkelijk tegelijk afgerond worden via de multi-select checkboxes.

• Bij leveringen kun je nu ook filteren op klant.

• Bij een handmatige order is het nu ook mogelijk om meerdere keren hetzelfde artikel toe te voegen. De prijs moet voor deze artikelen wel afwijken.

• Bij het aanmaken van een directe order kun je de referentie instellen op regelniveau. Het is ook nog steeds mogelijk om voor de gehele levering dezelfde referentie te gebruiken. Je kunt dit veld onder andere gebruiken voor 'ordernummer klant'.

• Je ontvangt een melding als je een koper kiest bij een directe order die geen locaties heeft Je wordt doorverwezen om tussen "Alle locaties" alsnog een locatie te selecteren om de levering uiteindelijk te kunnen voltooien.

• Voor fustcodes 234, 236 en 250 is de berekening aangepast voor het aantal fusten dat past per laag op een stapelwagen.

• We hebben een onderdeel toegevoegd aan het overzicht van de afgehandelde leveringen. In het overzicht kun je nu ook het type ladingdrager terugzien.

• In het afgehandelde leveringen overzicht kun je nu ook rechts bovenin zoeken op een briefnummer via de zoekbalk. Als je op de knop "Terug naar het overzicht" klikt, krijg je weer de tabel met afgehandelde leveringen te zien.

• Je kunt nu als voorkeur aangeven of je bij een kloklevering gebruik wil maken van de sorteervoorkeuren of dat de artikelen gewoon in de volgorde van het selecteren op de kar moeten komen te staan. Zo kun je bij het aanmaken van de levering meteen de volgorde van de artikelen bepalen.

26-2-2021

• De beschikbare financieel dienstverleners worden nu ook getoond in de klant-dropdown. Zo kan je direct zien welke financieel dienstverleners de klant ondersteunt.

Catalogus aanvragen

• Bij catalogus aanvragen zijn nu ook de datums en klantnummers zichtbaar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------