Apps & koppelingen

Via Apps en Koppelingen kun je koppelingen met andere software maken en de API key hiervoor vinden.

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via Instellingen kun je via het tabblad Apps en koppelingen veelgebruikte applicaties koppelen met Floriday en vervolgens eenvoudig doorklikken naar de applicaties. Ook kun je via deze weg een koppeling maken met je huidige softwareprogramma, mits deze een koppeling met Floriday ondersteunt.

In dit artikel vind je de volgende onderdelen:
Hoe koppel ik een applicatie?
Hoe koppel ik mijn eigen software met Floriday?
Hoe verwijder ik een applicatie of koppeling?

Hoe koppel ik een applicatie?

Onder Apps en Koppelingen zijn diverse applicaties te vinden van diverse softwarepartijen. Door de gewenste applicatie te kiezen kun je deze koppelen aan Floriday.

Ga naar Instellingen via de drie puntjes rechtsbovenaan en kies het tabblad Apps & Koppelingen.

Kies uit de lijst of via het zoekveld de gewenste applicatie.

Druk op de knop Applicatie toevoegen.

De applicatie is nu toegevoegd. Deze App is nu terug te vinden via de negen puntjes rechtsbovenaan:

Let op!
Voor de meeste apps heb je een abonnement nodig. Daarnaast verschijnt er een eenmalige API key die je vaak nodig hebt om door te geven aan de softwareleverancier. Sla deze API key op wanneer je denkt deze nog nodig te hebben. Deze wordt hierna niet meer getoond.

Hoe koppel ik mijn eigen software?

Via Apps & Koppelingen kun je je huidige softwareprogramma koppelen met Floriday. We adviseren je voordat je dit doet eerst contact op te nemen met de softwareleverancier of dit al kan en of er verdere acties nodig zijn. Om te kunnen koppelen met Floriday, is een API Key vereist voor de softwareleverancier. Wanneer de softwareleverancier hierom vraagt, kun je deze op de volgende manier vinden;

Ga naar Instellingen via de drie puntjes rechtsbovenaan en kies het tabblad Apps & Koppelingen.

Kies je softwareleverancier uit. Dit kun je doen door bovenaan in het zoekveld de naam in te geven.

Klik de juiste softwarefabrikant aan en kies Applicatie toevoegen.

De sleutel die nu verschijnt, kan aan de softwareleverancier worden gegeven. Let op! Deze API key wordt eenmalig getoond en kun je later niet terugvinden in Floriday. Sla deze op wanneer je denkt deze later nog nodig te hebben.

Hoe verwijder ik een applicatie of koppeling?

Via Apps en Koppelingen kun verschillende software koppelen. Maar via dezelfde weg kun je ook koppelingen verwijderen;

Ga naar Instellingen via de drie puntjes rechtsbovenaan en kies het tabblad Apps & Koppelingen.

Kies je applicatie of koppeling uit de lijst van gekoppelde programma's en klik hierop.

Druk op de knop Applicatie verwijderen?. Vervolgens verschijnt er een pop-up waarmee je de verwijdering dient te bevestigen.

De applicatie of koppeling is nu verwijderd van Floriday. Hiermee heeft Floriday en de betreffende programma geen koppeling meer. Let op! Wanneer je een app of koppeling verwijderd zeg je hiermee niet het abonnement van de betreffende app of software op. Indien je tevens een abonnement wilt opzeggen, dien je dit bij de betreffende softwareleverancier kenbaar te maken.

Staat jouw gewenste software niet in de lijst van Floriday? Neem dan contact op met je softwareleverancier voor eventuele mogelijkheden in de toekomst. De softwareleverancier kan dan contact met Floriday opnemen om te kijken of een koppeling mogelijk is.