Aanbieding & Inkooptip

Deel eenvoudig een speciale aanbieding of inkooptip met een koper.

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een aanbieding maak je op een snelle en eenvoudige manier aanbod voor klanten. Aanbiedingen hebben een flexibele geldigheid en kunnen voor meerdere klanten tegelijkertijd worden gemaakt. Je kunt de aanbieding wat meer "aankleden" door er een goede titel, omschrijving en foto aan toe te voegen.

Wil je nog sneller een kortlopende aanbieding aanmaken, doordat deze bijvoorbeeld al telefonisch is besproken? Kies dan voor een inkooptip. Deze speciale aanbieding is 3 uur geldig, kan voor één klant worden aangemaakt en kan verder niet opgemaakt worden door middel van een foto, titel en beschrijving.

Op deze pagina wordt het volgende onderdeel uitgelegd:

Aanbieding aanmaken

Ga in Floriday naar 'Aanbod' > 'Directe verkoop' > 'Aanbiedingen' en klik op de groene button 'Aanmaken' en kies voor 'Aanbieding'.

Titel, beschrijving en afbeelding

Bij het aanmaken van een aanbieding kun je een afbeelding invoegen, een titel meegeven en een beschrijving invoeren. Zo kun je de aanbieding extra aantrekkelijk maken voor een koper, zodat meteen duidelijk is wat je wilt aanbieden. En wanneer je deze gegevens invult, komt de klantspecifieke aanbieding automatisch op de tijdlijn van de koper te staan.

Zodra je een foto toevoegt, kun je deze ook instellen als vaste afbeelding voor nieuwe aanbiedingen. Deze kun je ook altijd wijzigen door naar 'Instellingen' > 'Voorkeuren' > 'Standaard' (via de drie puntjes rechtsbovenaan achter de inlognaam) te gaan. Dit betreft een gebruikersspecifieke voorkeur.

Als je een productfoto als afbeelding van de aanbieding wilt toevoegen, kun je eerst de artikelen toevoegen aan de aanbieding. Zodra er producten zijn toegevoegd, komen de foto's van deze producten ook als optie om als afbeelding van de aanbieding te kiezen.

Wanneer je jouw profielgegevens openbaar hebt gesteld, is voor zowel collega's als de klant aan wie je de aanbieding stuurt, meteen duidelijk wie de aanbieding heeft verzonden. Dit maakt het samenwerken gemakkelijk, doordat eventuele vragen meteen aan jou gesteld kunnen worden.

Rechts bovenin het scherm is de unieke link te zien die je aan een koper kunt sturen.

Bestel- en leverinformatie

De geldigheid van de aanbieding kun je instellen door bij bestellen in te vullen van wanneer tot wanneer er op deze aanbieding besteld mag worden. Indien van toepassing zou je kunnen instellen dat de levering hiervan afwijkt. Door de leverperiode in te stellen is het mogelijk om nu aan aanbieding aan te maken en deze later te leveren.

Door de optie 'Periode per regel' aan te vinken, kun je later op artikelniveau een leverperiode instellen.

Klanten, verzendlocatie en referentie

Vervolgens vul je één of meerdere klanten in waarvoor deze aanbieding geldig is, selecteer je een verzendlocatie en stel je de referentie in. Wanneer je 'Alle klanten' aanvinkt, wordt deze aanbieding aangeboden aan alle kopers op Floriday (algemene aanbieding).

Type Aanbod

Standaard staat deze optie ingesteld op 'Aftellend'. Wanneer je deze wilt instellen 'Op basis van de beschikbaarheid' kun je deze instelling wijzigen. Als het type op 'Aftellend' staat, is deze aanbieding ook zichtbaar als de beschikbaarheidsschuif in de Catalogusprijzen uit staat. Is het type aanbod ingesteld 'Op basis van beschikbaarheid' en je zet het beschikbaarheidsschuifje in de Catalogusprijzen uit, dan ziet de koper dit aanbod ook niet meer (totdat je het schuifje weer aanzet).

Contactpersoon

Zodra je een aanbieding aanmaakt voor één specifieke klant, heb je de mogelijkheid om de aanbieding ook specifiek aan een contactpersoon te sturen. Om de juiste contactpersoon te selecteren dient het profiel van die persoon wel op openbaar te staan.

Valuta
De standaard instelling van Euro kun je wijzigen naar Amerikaanse dollar, indien van toepassing.

Gestaffelde prijzen, transport en stickeren

• Gestaffelde prijzen: Maak gebruik van een afwijkende stuksprijs bij minimale afname van een fust, laag of ladingdrager. Lees meer over de staffelprijzen in de aanbieding

• Inclusief transportkosten kun je instellen als de ingegeven prijs inclusief transportkosten is.

• Inclusief stickeren is de optie die je selecteert wanneer de ingestelde prijs inclusief bijgeleverde sticker is.

Klik rechtsonder op Artikelen toevoegen of Partijen toevoegen.

Selecteer de artikelen of partijen die je wilt aanbieden. Als je de koper de keuze wilt geven om de belading zelf te selecteren, kun je bij belading Alle beladingen instellen. Stel en klik vervolgens op Bevestigen.

Wanneer de koper artikelen heeft gekozen, kun je deze ook eenvoudig toevoegen door te kiezen voor 'Alle gekozen artikelen van ... (koper) toevoegen aan aanbieding'.

Stel de afname eenheid in, geef aan hoeveel fusten je wilt aanbieden en bepaal de prijs voor de artikelen. Met de selectievakjes voor aan de regel kun je dit voor meerdere artikelen tegelijk doen. Daarnaast kun je de beschikbare prijzen overnemen zoals deze in Floriday al bekend zijn.

Klik rechtsboven op de button 'Opslaan als concept', wanneer je deze aanbieding op een later moment wilt voltooien. Wanneer alle gegevens juist staan ingevuld, kun je op 'Opslaan' klikken, waarna de aanbieding voor de koper klaar komt te staan in jouw winkel. Wanneer de koper de winkel bezoekt, wordt het volgende scherm getoond.

Daarnaast komt de aanbieding tussen de zoekresultaten van de Explorer te staan.

Heb je eerder al een aanbieding aangemaakt en wil je artikelen toevoegen of verwijderen? Geen probleem! Je kunt dit gemakkelijk aanpassen in de lopende aanbieding en hoeft hier geen nieuwe aanbieding voor aan te maken.

Iedere aanbieding heeft een unieke link. Door op de drie puntjes achteraan de aanbieding te klikken, kun je kiezen voor 'Aanbieding/inkooptip delen'.

Je krijgt een scherm te zien met een unieke link en QR code. Door te klikken op het kopieer icoontje, kun je de link kopiëren naar bijvoorbeeld een mail of Whatsapp bericht aan de koper. Als je de aanbieding open zet voor alle klanten, zou je dit ook mee kunnen nemen met een nieuwsbrief of social media posts. Daarnaast kun je de QR code downloaden voor bijvoorbeeld een showroom, beurs of folder.

Wanneer de koper op de link klikt, wordt direct de aanbieding getoond.

Inkooptip aanmaken

Ga in Floriday naar 'Aanbod' > 'Directe verkoop' > 'Aanbiedingen' en klik op de groene button 'Nieuwe inkooptip'.

De inkooptip is standaard 3 uur beschikbaar. Indien van toepassing zou je kunnen instellen dat de levering hiervan afwijkt. Door de leverperiode in te stellen is het mogelijk om nu een inkooptip aan te maken en deze later te leveren.

Vervolgens vul je de klant in waarvoor deze kortlopende aanbieding geldig is, selecteer je een verzendlocatie en stel je de referentie in. Wanneer de inkopers van de klant hun profielgegevens op openbaar hebben staan, kun je de inkooptip specifiek aan een persoon toewijzen. Op die manier krijgt alleen deze collega een notificatie.

Onder type aanbod stel je in of het aanbod 'Aftellend' is (en niet afhankelijk van de ingestelde beschikbaarheid in de Catalogusprijzen) of 'Op basis van beschikbaarheid'. Standaard staat deze optie ingesteld op aftellend. Wanneer je deze wilt instellen op basis van de beschikbaarheid kun je deze instelling wijzigen. Is het type aanbod ingesteld 'Op basis van beschikbaarheid' en je zet het beschikbaarheidsschuifje in de Catalogusprijzen uit, dan ziet de koper dit aanbod ook niet meer (totdat je het schuifje weer aanzet).

Tip: Via Instellingen > Voorkeuren kun je het standaard type aanbod voor aanbiedingen instellen. Hiermee zorg je dat je aanbiedingen standaard aftellend of standaard op basis van beschikbaarheid worden aangemaakt.

In het veld van de Valuta kun je de standaard instelling van Euro kun je wijzigen naar Amerikaanse dollar.

Daarnaast kun je de volgende instellingen wijzigen:

• Gestaffelde prijzen: Maak gebruik van een afwijkende stuksprijs bij minimale afname van een fust, laag of ladingdrager. Lees meer over de staffelprijzen in de aanbieding

• Inclusief transportkosten kun je instellen als de ingegeven prijs inclusief transportkosten is.

• Inclusief stickeren is de optie die je selecteert wanneer de ingestelde prijs inclusief bijgeleverde sticker is.

Klik rechtsonder op 'Artikelen toevoegen' of 'Partijen toevoegen'. Selecteer de artikelen of partijen die je wilt aanbieden en klik vervolgens op 'Bevestigen'.

Wanneer de koper artikelen heeft gekozen, kun je deze ook eenvoudig toevoegen door te kiezen voor 'Alle gekozen artikelen van ... (koper) toevoegen aan aanbieding'.

Stel de afname eenheid in, geef aan hoeveel fusten je wilt aanbieden en bepaal de prijs voor de artikelen. Met de selectievakjes voor aan de regel kun je dit voor meerdere artikelen tegelijk doen. Daarnaast kun je de beschikbare prijzen overnemen zoals deze in Floriday al bekend zijn.

Klik rechtsboven op de button 'Opslaan als concept', wanneer je deze inkooptip op een later moment wilt voltooien. Wanneer alle gegevens juist staan ingevuld, kun je op 'Opslaan' klikken, waarna de inkooptip voor de koper klaar komt te staan in jouw winkel. Wanneer de koper de winkel bezoekt, wordt het volgende scherm getoond.

Heb je eerder al een inkooptip aangemaakt en wil je artikelen toevoegen of verwijderen? Geen probleem! Je kunt dit gemakkelijk aanpassen in de lopende aanbieding en hoeft hier geen nieuwe aanbieding voor aan te maken.

Iedere inkooptip heeft een unieke link. Door op de drie puntjes te klikken, kun je kiezen voor 'Aanbieding/inkooptip delen'.

Je krijgt een scherm te zien met een unieke link en QR code. Door te klikken op het kopieer icoontje, kun je de link kopiëren naar bijvoorbeeld een mail of Whatsapp bericht aan de koper. Daarnaast kun je de QR code downloaden voor bijvoorbeeld een showroom, beurs of folder.

Wanneer de koper op de link klikt, wordt direct de inkooptip getoond.

Statistieken Aanbieding

Je kunt de prestaties van de aanbieding volgen onder de statistieken van Mijn Winkel. Ga naar 'Mijn Winkel > Activiteit'.