Via het catalogusprijzenscherm in Floriday kun je de weeklijsten voor FloraXchange vullen. Met de beschikbaarheidsfilters kun je per artikel en per koper aangeven of het product beschikbaar is of niet. Met de beschikbaarheidstimers kun je inplannen wanneer een artikel weer beschikbaar wordt of juist niet meer beschikbaar is.

Beschikbaarheidsfilters

Met de filters kun je per koper instellen of een artikel beschikbaar is of niet op de weeklijst in FloraXchange. Hoe werkt dit?

• Ga in Floriday naar Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen
  • Selecteer hier één of meerdere artikelen waarvoor je de filters wilt instellen. En klik vervolgens rechtsonder in het scherm in de groen balk op 'snel instellen' en vervolgens op  ‘beschikbaarheidsfilters’.
  • Je komt nu in een nieuw scherm terecht. Je ziet bovenin welke artikelen je geselecteerd hebt. En in het scherm zie je alle kopers staan. Door middel van de schuifjes kun je het product nu aan- en uitzetten per koper.
  • Je kunt je artikelen ook per prijsgroep aan- of uitzetten. (zie screenshot hieronder) Selecteer bovenin de juiste prijsgroep (1), selecteer alle kopers in de groep door het selectievakje boven in (2), en stel de beschikbaarheid in (3).

Wanneer je terugkomt in het catalogusprijzen scherm kun je direct zien voor welke artikelen je een filter hebt ingesteld. Je ziet bijvoorbeeld dat het artikel aan staat, maar dat het (in het rood) voor 14 klanten uit staat. Andersom zie je ook dat het artikel uit staat maar dat het (in het groen) voor 11 klanten aan staat.

Let op: Wanneer je gebruik maakt van de beschikbaaheidsfilters in Floriday wordt Floriday leidend m.b.t. beschikbaarheid in de weeklijsten. Je kunt de beschikbaarheid voor de weeklijsten dan dus niet meer aanpassen op FloraXchange.

Beschikbaarheidstimers

De timers zorgen dat je voor een product dat nu uit staat kunt aangeven wanneer het weer beschikbaar is, als je hier een datum instelt gaat het product op die datum automatisch aan. Dit geldt ook andersom, dus als een product nu aan staat kun je instellen wanneer dit product automatisch weer uit moet gaan. Hoe werkt dit?

• Ga in Floriday naar Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen
  • Selecteer het artikel aan de linkerkant vervolgens klik je in de groen balk onderin op Snel instellen vervolgens klik je op beschikbaarheidstimer
  • Stel in wanneer het product weer beschikbaar is of wanneer het product juist niet meer beschikbaar is.