Levervoorwaarden

Laat kopers weten op welke dagen en tijdstippen jij kunt leveren

Justin Steenbergen avatar
Geschreven door Justin Steenbergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via Floriday kun je jouw aanbod verspreiden naar verschillende verkoopkanalen, waardoor kopers jouw aanbod via de kanalen kunnen bestellen. Kopers willen natuurlijk graag weten wanneer ze jouw producten kunnen verwachten als ze deze bestellen. Daarom is het belangrijk dat je jouw levervoorwaarden (leveringsvoorwaarden) in Floriday goed instelt.

Op deze pagina leggen we uit hoe je algemene levervoorwaarden en klantspecifieke levervoorwaarden instelt.

Hoe stel ik mijn levervoorwaarden in?

Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Aanbod > Directe verkoop > Levervoorwaarden.

Klik op Toevoegen en geef de voorwaarden een naam.

Kies onder Type of je de voorwaarden voor alle klanten wil laten gelden of dat je ze klantspecifiek wil maken. Selecteer vervolgens rechts voor welke voorraadlocatie de levervoorwaarden gelden.

Als je Klantspecifieke voorwaarden hebt geselecteerd, wordt het vak Klanten beschikbaar. Klik hier op om klanten aan je levervoorwaarden toe te voegen. Als een koper afwijkt van de standaard afleverlocaties (zoals de veiling in Aalsmeer, Naaldwijk of iets dergelijks) en de levering op locatie wilt laten leveren, kun je nieuwe levervoorwaarden aanmaken met de specifieke locatie van de koper.

Klik aan de rechterkant op + Organisaties wijzigen om klanten aan je levervoorwaarden toe te voegen. De levervoorwaarden die je dan instelt, gelden alleen voor de klanten die je aan de voorwaarden hebt toegevoegd.

Het kan zijn dat je algemene voorwaarden én klantspecifieke voorwaarden hebt ingesteld. De klanten in je klantspecifieke voorwaarden zien dan alleen hun voorwaarden. Alle overige klanten krijgen de algemene voorwaarden te zien.

Klik vervolgens op Levering > Afleverlocaties toevoegen.

Kies hier het type levering en selecteer de bestemmingen waarop je levert (Mits deze locaties dezelfde voorwaarden hebben).

Onder Transport- en afleverkosten kun je aangeven welke kosten je wil berekenen voor het afleveren op de hiervoor gekozen bestemming(en).

Hierbij kun je kiezen om Kosten per eenheid in te vullen. Dit betekent dat voor iedere ladingdrager die besteld wordt, een extra bedrag wordt berekend.

Een andere optie is om Kosten per levering te rekenen. Het bedrag dat je hier invult, wordt per hele bestelling gerekend. Dit bedrag wordt dan berekend ongeacht of er een laag of 5 karren wordt besteld. Mocht je de Kosten per levering invullen, dan kun je daarnaast er ook voor kiezen om deze kosten te laten vervallen zodra een bepaald bedrag of hoeveelheid wordt besteld.

Daarnaast kun je een Minimale leverhoeveelheid invullen. Hiermee geef je aan hoeveel er minstens besteld moet worden.

Let op: Op dit moment geldt de Minimale leverhoeveelheid alleen voor bestellingen die via de schermen van Floriday worden geplaatst in jouw Winkel. Hierdoor kan het zijn dat je nu bestellingen ontvangt met een lager aantal dan jouw ingestelde minimum leverhoeveelheid.

Vanaf februari 2024 zal de minimale leverhoeveelheid ook gelden voor bestellingen die via alle andere manieren worden geplaatst.

Kies nu onder Besteldagen aan de rechterzijde of je je voorwaarden zelf wil samenstellen of dat je de meest voorkomende leverdagenset wil gebruiken. Pas indien gewenst de besteldagen aan. Geef vervolgens op voor welk tijdstip besteld kan worden en op welke dag en tijdstip er vervolgens geleverd gaat worden.

Stel dat je aangeeft dat bestellingen op vrijdag de volgende dag geleverd worden, dan geldt dit ook daadwerkelijk voor zaterdag. Als je bestellingen op vrijdag voor de maandag wil leveren, geef dan aan dat de levering drie dagen later plaatsvindt.

Let op: via het inkoopdashboard, de VMP-koppeling en de API-koppeling kan het voorkomen dat er door kopers buiten de levertijdensets wordt besteld. De koper wijkt hiermee af van de levertijdensets zoals je deze hebt ingegeven. Vanaf februari gaan we gefaseerd doorvoeren dat je als kweker moet beslissen of je de order door kan laten gaan. Je hebt tot het levermoment de tijd, om deze order handmatig te accepteren.

Tip: op basis van deze orders kun je met de koper in gesprek gaan om ofwel klantspecifieke levertijdensets voor deze koper aan te maken, ofwel de koper de juiste levertijdensets op te laten halen/in te laten schieten.

Klik rechtsboven op Opslaan om je afleverlocaties, Transportkosten en bestel- en levertijden op te slaan. Klik vervolgens opnieuw op Opslaan om je levervoorwaarden op te slaan.

• Heb je meerdere voorraadlocaties waar andere voorwaarden voor gelden? Voeg dan per voorraadlocatie aparte levervoorwaarden voor toe.

• Heb je afleverlocaties met verschillende voorwaarden? Maak dan voor een bestaande levervoorwaarde een extra afleverlocatie toe door op Afleverlocaties toevoegen te klikken.

Uitleveren tijdelijk pauzeren

Het is ook mogelijk om via de Levervoorwaarden het uitleveren van producten tijdelijk te pauzeren. Deze functie kun je gebruiken als het bijvoorbeeld heel erg druk is en het tijdelijk niet lukt om producten uit te leveren.

Bovenaan de Levervoorwaarden-pagina vind je de knop Uitleveren pauzeren terug. Klik hier op om aan te geven tot welk moment je niet kan uitleveren. Kopers kunnen vervolgens alleen levermomenten kiezen die ná dit moment plaatsvinden.

Let op; door de tijd in te stellen worden alle betrokken aanbodsregels aangepast. Het duurt even voordat de instelling in alle systemen is verwerkt.