Directe orders

Op deze pagina leggen we uit hoe je een Directe order aanmaakt binnen Floriday. Hiermee kun je direct een EKT en een Connect-EAB versturen.

Justin Steenbergen avatar
Geschreven door Justin Steenbergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze pagina leggen we uit hoe je een Directe order aanmaakt binnen Floriday. Hiermee heb je de mogelijkheid om direct een EKT en een Connect-EAB te versturen. Op die manier ontvangt de koper direct een bevestiging en kun je, na het afhandelen van de levering, de Connect-aanvoerbrief afdrukken.

Voor een overzicht van wat jij nu al kan doen met deze functie en wat binnenkort mogelijk is, klik op onderstaande link.

Hoe werkt het?

• Om een Directe order aan te maken, log je eerst in op Floriday. Vervolgens ga je aan de linkerzijde naar Afhandeling, gevolgd door Leveringen. Klik op deze pagina aan de rechterzijde op Levering aanmaken.

• Kies nu aan de linkerzijde voor Directe order en je komt automatisch bij Afleverinformatie, zoals in onderstaande afbeelding te zien is. We hebben ieder onderdeel genummerd en onder de afbeelding leggen we per onderdeel uit wat je invult.

• (1) Verzendlocatie: Hier vul je in vanaf welke voorraadlocatie de levering verzonden wordt.

• (2) Klant: Hier vul je in naar welke klant de bestelling verzonden wordt.

• (3) Afleverlocatie: Na het kiezen van de Klant worden de beschikbare Afleverlocaties automatisch weergegeven. Klik in het veld om de juiste afleverlocatie te kiezen. Is er geen afleverlocatie bekend? Neem dan contact op met de koper.

• (4) De levering wordt...: Kies hier hoe de levering logistiek plaats gaat vinden.

• (5) Transporteur (optioneel): Geef indien nodig aan welke Transporteur voor de levering gebruikt.

• (6) Aflevermoment: Kies hier het Aflevermoment.

• (7) Referentie (optioneel): Vul indien nodig een Referentie in.

• (8) Connect-EAB aanmaken en via Floriday afhandelen: Vink hier het vakje aan als je de verrekening via Floriday wil laten plaatsvinden.

Let op:Op dit moment is het nog niet mogelijk om een Connect-EAB te corrigeren of te verwijderen. We verwachten dit op korte termijn mogelijk te maken, zorg er in de tussentijd voor dat je de gegevens voor de Directe order in één keer goed invult.Er wordt alleen een brief aangemaakt als je de optie Connect-EAB aanmaken en via Floriday afhandelen aanvinkt. Als je alleen de optie EKT versturen aanvinkt, wordt er ook alleen een EKT gestuurd. Er wordt dan geen brief aangemaakt.

• (9) EKT versturen naar ...: Na het kiezen van een Klant verschijnt tot slot de optie om een EKT te verzenden bij de levering. De EKT kan verstuurd worden als het EKT-adres bekend is. Als er geen EKT-adres bekend is in ons systeem, kun je deze zelf toevoegen.De EKT kan niet verstuurd worden als de klant heeft aangegeven deze niet te willen ontvangen. Na het aanmaken van de levering zal er in dit geval automatisch een kopie van de order naar de klant gestuurd worden.

• Klik nu op Volgende stap.

• Voeg nu partijen of artikelen toe aan de order door op Partijen toevoegen of Artikelen toevoegen te klikken. In ons voorbeeld voegen we artikelen toe.

• Wanneer je artikelen wil toevoegen, zie je aan de linkerzijde de artikelen uit jouw catalogus.

• Boven de artikelen vind je verschillende opties om op zoek te gaan naar specifieke artikelen. Gebruik hiervoor het zoekveld, zoek tussen je collecties of maak een keuze uit je algemene en klantspecifieke artikelen.

• Klik vervolgens op één of meerdere artikelen om deze te selecteren. Selecteer nu indien nodig een variant, kies een belading uit en vul eventueel een servicecode in.

• Wil je hetzelfde artikel aanbieden met een andere belading? Klik dan in de linkerkolom nogmaals op het artikel om een kopie hiervan toe te voegen. In de volgende stap kun je eventueel een nieuwe belading toevoegen.

• Zodra je je selectie hebt gemaakt, klik je aan de rechter bovenzijde op Bevestigen.

Je ziet nu dat de gekozen artikelen zijn toegevoegd aan de levering. We hebben ieder onderdeel opnieuw genummerd, onder de afbeelding lichten we ieder onderdeel weer toe.

• (1) Belading: Hier zie je de belading van het artikel die je in de vorige stap hebt uitgekozen. De belading voeg je normaal gesproken toe via je catalogus, maar tijdens het aanmaken van de levering kun je bij onderdeel (4) ook direct een extra belading toevoegen.

• (2) Aantal fust: Vul hier het aantal fusten in.

• (3) Prijs per stuk: Vul hier de prijs per stuk in.

• (4) Aanvullende opties: Klik op de drie puntjes om drie extra opties te tonen:
    - Regel aanpassen: Klik hier op om de selectie van artikelen aan te passen.
    - Eigenschappen bewerken: Klik hierop als je voor deze levering de eigenschappen van een artikel wil bewerken.
    - Keurcodes toevoegen: Met deze optie kun je positieve & negatieve keurcodes toevoegen. Daarnaast kun je hier ook de Veilgroep voorkeur aangeven.
    - Belading toevoegen: Met deze optie kun je een andere belading aan het artikel toevoegen. Wil je deze belading blijven gebruiken? Vink dan het vakje aan naast Deze belading ook toevoegen aan het artikel, zodat deze later weer gebruikt kan worden.

• (5) Beschikbare prijzen overnemen: Wanneer je het artikel al binnen je partijprijzen (snijbloemen) of catalogusprijzen (planten) hebt geprijsd, kun je met deze knoppen de prijs hiervan direct overnemen.

• (6) Partijen of Artikelen toevoegen: Om extra partijen of artikelen toe te voegen, gebruik je deze knoppen. Als je nog geen partij hebt aangemaakt, zie je dat de knop hiervoor grijs is (zie afbeelding).

• Wanneer je de gegevens voor je levering hebt ingevuld, klik je op Opslaan en je wordt gevraagd of je de levering direct logistiek wil afhandelen.

• Klik op Niet nu om de levering later afhandelen. Je vindt de levering dan onder Afhandeling > Leveringen afhandelen > Openstaand.

• Klik op Naar levering verwerken om, je raadt het al, de levering te gaan verwerken.

• Wanneer je er voor kiest om de levering te verwerken, zie je een overzicht van de levering die je zojuist gemaakt hebt. Op deze pagina kun je de karindeling naar wens aanpassen en eventueel extra platen toevoegen (indien van toepassing). Gebruik hiervoor de drie puntjes naast respectievelijk het artikel en de ladingdrager.

• Zodra je tevreden bent met de levering, klik je op Opslaan en afronden.
    - Als je tijdens de levering de optie Connect-EAB aanmaken en via Floriday afhandelen hebt aangevinkt, wordt er een Connect-EAB aangemaakt die je direct kan afdrukken.
    - Als je tijdens de levering hebt gekozen om ook een EKT te versturen, dan wordt deze nu direct verstuurd.
    - Heb je de optie Connect-EAB aanmaken en via Floriday afhandelen niet aangevinkt en alleen gekozen om de EKT te versturen, dan wordt er geen Connect-EAB aangemaakt. In dat geval stuur je alleen een EKT naar de klant.
    - Heb je beide opties niet aangevinkt, dan zie je de levering alleen terug in Verkoop > Verkooporders. Daarvandaan kun je eventueel alsnog de EKT versturen en de verrekening aanvragen.