Om te kunnen starten maak je eerst prijsgroepen aan. Ga naar Aanbod > Directe verkoop > Prijsgroepen. Meer uitleg over hoe je een prijsgroep aanmaakt vind je op deze pagina.

Oké, ik heb mijn prijsgroepen aangemaakt, wat nu?

Bekijk de video of volg het stappenplan hieronder.

1. Ga naar Aanbod > Directe verkoop > Catalogusprijzen
  2. Vul de beschikbaarheid, de aantallen en de prijzen voor de artikelen in. (wil je artikelen per koper aan- of uitzetten? Gebruik dan de beschikbaarheidsfilters)Tip: Je kunt voor meerdere artikelen tegelijk de beschikbaarheid, aantallen en prijzen aanpassen. Selecteer via de selectievakjes (links) de artikelen die dezelfde prijzen, aantallen of beschikbaarheid hebben. In de groene balk die onderin het scherm verschijnt kun je kiezen voor ‘Voorraad instellen’, ‘Prijzen instellen’, of ‘Beschikbaarheid instellen’.Heb je artikelen die altijd dezelfde prijs hebben? Zet ze samen in een groep!Een voorbeeld: je hebt een rode, een gele en en oranje bromelia, allemaal met potmaat 9. Deze drie artikelen hebben altijd dezelfde prijs. Selecteer de drie artikelen en klik in de groene balk op ‘Groeperen’. De drie artikelen staan nu samen in een groep. Je hoeft nu maar één keer de prijs in te vullen, die prijs wordt gebruikt voor alledrie de artikelen.
  3. Klik op de groene button ‘Wijzigingen opslaan’. Let op: Zodra je klikt worden alle aantallen en prijzen doorgezet naar de weeklijsten in FloraXchange.Als je inlogt op FloraXchange zie je dat de weeklijsten nu gevuld zijn door Floriday.

Volgende week dezelfde prijzen? Neem je prijzen over!
Neem gemakkelijk de prijzen en aantallen van deze week of een andere week in het verleden over. Klik bovenin het scherm op ‘Week .. overnemen’. Of klik op het pijltje en selecteer een week naar keuze.

Let op! Als je de beschikbaarheid wijzigt in de komende week, heeft dit ook betrekking op de beschikbaarheid van de lopende week. Is jouw artikel pas in de komende week beschikbaar, maak dan gebruik van de beschikbaarheidstimer, zodat de koper niet eerder al je artikel kan bestellen.

Vul je weeklijst op tijd in

Iedere donderdagochtend om 10:00 sluit de weeklijst van de komende week. Vanaf dat moment starten de meeste kopers met de handelsweek, vul je weeklijst dus op tijd in!

Als je de weeklijst vóór donderdagochtend 10:00 invult, kun je tot die tijd de prijzen van je artikelen nog aanpassen en opslaan. Na donderdagochtend 10:00 sluit de weeklijst en staan de ingevulde prijzen vast.

Heb je nog geen prijzen ingevuld voor één of meer artikelen? Dan kun je deze na donderdag 10:00 nog steeds invullen, daarna staan de prijzen alsnog vast. Het aantal stuks en de beschikbaarheid van je artikelen kunnen daarnaast altijd nog gewijzigd worden.

Hieronder nog wat handige tips!

1. Linksboven kun je tussen alle artikelen zoeken op artikelnaam en op artikelcode.
  2. Je kunt in het catalogusprijzen scherm ook filteren op collectie. Je krijgt dan alleen de producten te zien van de geselecteerde collectie. Je kunt alle artikelen nu bijvoorbeeld in één keer selecteren via het select-all vakje linksboven de artikelen en direct de prijs invullen. Meer weten over collecties? Bekijk deze pagina.
  3. Filteren! Met de filter knop bovenin het scherm (tussen collecties en week overnemen in) kun je filteren in het scherm. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de beschikbare artikelen te tonen in je scherm.