Partijen aanmaken

Maak partijen aan in Floriday

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt in Floriday partijen toevoegen. Deze partijen kun je vervolgens aanbieden voor de directe verkoop, bijvoorbeeld via partijprijzen, aanbiedingen of leveren uit voorraad. Daarnaast kun je (overige) partijen ook aanbieden voor de klok.

Partijen aanmaken

• Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Aanbod > Voorraad om jouw voorraadlocaties te zien.

• Klik op de juiste voorraadlocatie, dus de locatie waar de partij vanuit verkocht wordt.

• Klik op ‘Partij aanmaken’ en voeg de artikelen die je wilt aanbieden toe.

Je kunt ervoor kiezen om alleen artikelen weer te geven die in het seizoen zijn.

• Kies de variant van het artikel (indien van toepassing).

• Heb je in je Voorkeuren, onder Weergave > Weergave van varianten gekozen voor Direct artikel-eigenschappen aanpassen? Dan kun je in plaats van varianten hier direct de eigenschappen van het artikel wijzigen.

• Vul het aantal stuks wat je wilt aanbieden in en selecteer de juiste belading.

• De datum rechtsboven geeft aan vanaf welke dag je deze partij aanbiedt, en staat standaard ingesteld op vandaag. (zie hierboven)

Tip: Bij het aanmaken van een partij kun je gebruik maken van samengestelde lijsten. Op deze manier kun je dezelfde partijen snel opnieuw aanmaken.

Om een lijst te maken klik je rechtsboven op de knop Opslaan als lijst (1). Geef de lijst een naam en deze wordt direct bewaard.

De volgende keer dat je een partij wilt aanmaken, kun je deze lijst weer gebruiken door deze aan de linkerkant te selecteren (2). De partijen worden dan automatisch geselecteerd. Je kan hier vrij artikelen nog aan toevoegen of verwijderen.

• Als je zover bent, klik je rechtsboven op Bevestigen. De partijen zijn nu aangemaakt, hierna vragen we je of je de partijen direct wil beprijzen of dit later wil doen. Als je de partijen beprijst, kun je ze direct aanbieden in Partijprijzen.

Tip: Zodra je een partij hebt aangemaakt kun je een notificatie instellen voor als de voorraad onder een bepaald aantal komt. Zo kun je in de gaten houden dat het artikel niet op raakt. Klik op de bel bij het artikel en geef in bij welk voorraad aantal je een notificatie wilt ontvangen.

Tip: In het partijlogboek kun je zien wat er per artikel verkocht is. Klik op de 3 puntjes rechts bij het artikel en kies ‘Commercieel partijlogboek’.

Oeps… een verkeerd voorraad aantal ingevuld? Geen probleem! Klik op de 3 puntjes rechts bij het artikel en kies ‘Correctie doorvoeren’. Vul vervolgens het juiste aantal stuks in en laat even weten wat de reden is van de correctie.