Collecties

Zet jouw artikelen in handige collecties, om zo een goed overzicht te creëren.

Lisa Janssen avatar
Geschreven door Lisa Janssen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de catalogus van Floriday kun je werken met Collecties. Je kunt jouw producten allemaal indelen in een collectie. Zo kun je een beter overzicht creëren voor jezelf, jouw collega's en de kopers die inkopen via direct inkopen op Floriday.

In de catalogus en bij direct inkopen kun je filteren op collecties, zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de prijs invullen of verhogen/verlagen voor een hele collectie. Kopers zien jouw collecties staan in de Explorer en bij direct inkopen op Floriday. Voor hen wordt deze pagina overzichtelijker wanneer jij je producten onderbrengt in collecties.

Uitleg op deze pagina:

Een collectie aanmaken

Ga naar Catalogus > collecties. Klik op de button Collectie toevoegen.

Geef de collectie een Naam en voeg eventueel een beschrijving toe. Voeg een foto toe aan de collectie. Collecties die voorzien zijn van een foto worden zichtbaar voor kopers die direct inkopen via Floriday.

Klik op de gele button: Opslaan.

Je hebt nu een collectie aangemaakt. Alle collecties komen in het overzicht te staan bij Catalogus > Collecties. Wanneer je een collectie hebt aangemaakt kun je artikelen gaan toevoegen aan deze collectie.

Volgorde van collecties bepalen

Je kunt de volgorde van de collecties bepalen door deze te slepen in het Catalogus > collecties scherm. Klik op een collectie en houd deze vast met je muis om hem te verslepen. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld de belangrijkste collectie bovenaan plaatsen. Deze wordt dan ook bovenaan getoond in het direct inkopen scherm van kopers op Floriday.

Artikelen toevoegen aan een collectie

Ga naar Catalogus > Artikelen. Wanneer je met je muis over een artikel gaat verschijnt er linksboven een selectievakje. Klik deze aan (in de lijstweergave van de artikelen staat het selectievakje links voor het artikel). Selecteer alle artikelen die je samen in een collectie wilt zetten via de selectievakjes.

Na het selecteren van een artikel verschijnt onderin het scherm een gele balk. Klik in deze balk op Snel instellen > Collectie instellen.

Kies nu de collectie waar je de artikelen aan wilt toevoegen en klik op Opslaan.

De artikelen zijn nu toegevoegd aan de gewenste collectie. Vanaf nu kun je in de catalogus en bij de directe verkoop filteren op collecties. En de kopers kunnen de collecties zien bij het direct inkopen op Floriday.

Filteren op collecties

Je kunt in de catalogus dus filteren op collecties. Dit kan in de balk waar - Alle collecties - staat. Hier kun je een collectie kiezen waarop je wilt filteren.

Collectie delen

Je kunt gemakkelijk een collectie delen met kopers door middel van een link en/of QR-code. Ga naar Catalogus > collecties. Klik op de drie puntjes van de collectie die jij met de koper wilt delen en kies voor Collectie delen.