In Floriday registreer je eenmalig het fytosanitair registratienummer. In de catalogus kun je voor elk artikel gemakkelijk de botanische naam (geslachtsnaam) en land van productie ingeven. De traceerbaarheidscode wordt automatisch aangemaakt bij een levering en kan na de levering eenvoudig opgezocht worden. Het plantenpaspoort kan in Floriday ook afgedrukt worden op een sticker.

Voor kopers biedt Floriday de mogelijkheid om - via een API-koppeling - de plantenpaspoort-data, die jij als kweker hebt ingevoerd, makkelijk op te halen.

Voor plantenkwekers

Plantenpaspoort registreren in Floriday

Floriday biedt de mogelijkheid om de data voor het plantenpaspoort eenmalig te registreren zodat je koper dit gemakkelijk kan ophalen. Ook kun je binnen Floriday snel een sticker afdrukken van je levering.

Let op: Beheer je je catalogus nu in FloraXchange en wil je het plantenpaspoort via Floriday gebruiken? Dan is het van belang dat je je catalogus ook via Floriday gaat beheren. Het reguliere aanbod beheer je dan nog steeds in FloraXchange. Log in op Floriday en stuur een chatbericht om je catalogus in Floriday te gaan beheren.

Het plantenpaspoort bestaat uit de volgende onderdelen: het fytosanitair registratienummer, de botanische naam, het land van oorsprong en de traceerbaarheidscode.

1. In Floriday registreer je eenmalig het fytosanitair registratienummer. Dit doe je door binnen Floriday rechtsboven op je (bedrijfs)naam te klikken en naar 'Instellingen' > 'Organisatie' te gaan.

Naast het fytosanitair registratienummer kun je hier ook ook vastleggen op welke eenheid (pot, fust, uniek artikel per levering) het plantenpaspoort wordt aangebracht (Dit wordt ook zichtbaar voor de kopers op de verkoopkanalen FloraMondo en FloraXchange). Klik hierna op 'Opslaan'

2. De botanische naam en het land van oorsprong geef je beiden op binnen de catalogus in Floriday. Ga hiervoor aan de linkerzijde naar 'Catalogus' en klik op het artikel. Klik nu op de kop 'Plantenpaspoort' en geef hier de botanische naam en het land van oorsprong op.

(Tip: Selecteer meerdere artikelen tegelijk in je catalogus om voor meerdere artikelen tegelijk zowel de botanische naam als het land van oorsprong in te vullen.)

3. Klik na het invoeren van de botanische naam en het land van oorsprong onderaan de pagina op 'Opslaan'.

4. Wanneer je vervolgens leveringen afhandelt in Floriday (via 'Afhandeling' > 'Leveringen afhandelen'), kun je het plantenpaspoort afdrukken. Floriday voegt hierbij automatisch de traceerbaarheidscode toe aan het paspoort.

Voor kopers

Gegevens ophalen uit Floriday met een API

Voor kopers biedt Floriday de mogelijkheid om - via een API-koppeling - de plantenpaspoort-data ter beschikking te stellen.

• Je ontvangt in de EKT en DESADV een referentie, waarmee de gegevens van het plantenpaspoort uit Floriday via een API kunnen worden opgevraagd. Je softwareleverancier ontvangt informatie hoe dit technisch werkt.
  • Je kunt op basis van deze gegevens eigen plantenpaspoorten aanmaken en printen (indien nodig) als niet elke aangeleverde pot een plantenpaspoort heeft of als je samengestelde artikelen maakt. (Let op: dit mag alleen als je daartoe geautoriseerd bent.)
  • Op je eigen plantenpaspoort staat vervolgens:
    A. De botanische naam (aangeleverd vanuit Floriday)
    B. Je eigen fytosanitair registratienummer
    C. Je eventuele traceerbaarheidscode
    D. Het land van oorsprong van het artikel (aangeleverd vanuit Floriday)
  • De mate waarin de gegevens opvraagbaar zijn is afhankelijk van het gebruik van Floriday. Daarnaast moet de kweker natuurlijk de betreffende gegevens vastleggen.

tags: gegevens, API, koppeling, plantenpaspoort, EKT, DESADV, softwareleverancier, fytosanitair registratienummer, traceerbaarheidscode, afhandeling, instellingen, organisatie, registreren