Orders afhandelen
Afhandeling - Stickers

Lees op deze pagina hoe je stickeropdrachten van je klanten kan terugvinden

Justin Steenbergen avatar
Geschreven door Justin Steenbergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kopers kunnen stickers toevoegen in verschillende onderdelen in Floriday. Ze kunnen stickers toevoegen als aanvullende dienst. In dit artikel leggen we uit waar je de stickeropdrachten van kopers kan terugvinden.

Stickeropdrachten

In het Verkooporderoverzicht kun je zien of een koper een stickeropdracht heeft meegezonden. Dat zie je aan het icoontje van de sticker/barcode in het verkooporderoverzicht:

Let op!
In sommige gevallen stellen kopers stickers beschikbaar in een eigen portaal. Neem contact op met de koper wanneer je de stickers niet kunt terugvinden in Floriday of niet via Floriday kunt afdrukken.

In het scherm van de af te handelen leveringen zie je aan de linkerkant welke stickers er meegeleverd zijn en eventueel een melding dat de stickers buiten Floriday beschikbaar zijn:

Stickeropdrachten vind je terug door in Floriday links naar Afhandeling > Stickers te gaan. Hier vind je de openstaande stickeropdrachten die klanten bij hun bestellingen hebben ingezonden. Je kan hier filteren op klant en op voorraadlocaties.

Op deze pagina kun je losse stickers selecteren, stickers per dag selecteren of alle stickers in één keer selecteren. Na het selecteren klik je rechtsonderin op Afdrukken om de geselecteerde stickers uit te kunnen printen.

Onderstaande animatie laat zien wat je opties zijn.

Uitgevoerde opdrachten

Wanneer je naar de Uitgevoerde opdrachten gaat, kom je bij de reeds uitgevoerde stickeropdrachten uit.

Na het afdrukken van stickeropdrachten, komen deze opdrachten op deze pagina terecht. Hier kun je de stickers eventueel opnieuw afdrukken of markeren als niet uitgevoerd.

Ook hier kun je filteren op klant en voorraadlocatie.

Instellingen

Via het tabblad Instellingen kun je aangeven of je je stickers wil printen met een voorloopsticker. Klik op het schuifje om deze instelling aan of uit te zetten:

Printen van stickers via Levering afhandelen

Je kunt ook stickers afdrukken bij het afhandelen van een levering.
Rechtsboven kun je via de drie puntjes voor diverse opties kiezen:

Alle partijstickers afdrukken:
Hier print je alle stickers die bij een bestelling horen, zonder de naam van de klant. Dit zijn de ‘algemene stickers’, waardoor dezelfde sticker door de hele keten heen gebruikt kan worden. De barcode die erop staat, is te gebruiken door klanten die via de API werken.

Alle partijstickers met QR-code afdrukken:
Hier print je de stickers bij de bestelling, maar in plaats van met een barcode is hier een QR-code beschikbaar voor de koper.

Alle partijstickers voor klanten afdrukken:

Dit is dezelfde sticker als bovenstaande, maar dan met de klantnaam erop. Hierdoor is deze sticker niet door de hele keten heen te gebruiken, maar zal deze sticker voor de klant voldoen.

Indien de klant zelf de stickers heeft geüpload die op de fusten geplakt moet worden, verschijnt er bij Levering afhandelen aan de linkerkant een knop Klantstickers, boven de Distributieopties. Hier kun je de klantstickers vervolgens printen.