Goede productfoto's op Floriday
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De adviezen en richtlijnen op deze pagina gelden voor de directe handel op Floriday.
​
​Waarom zijn betrouwbare en nette foto's belangrijk?
De artikelen die je in Floriday aanmaakt worden via de Floriday Explorer aan kopers getoond. Op basis van de foto's die bij deze artikelen staan plaatsen kopers bestellingen. Goede foto's maken artikelen aantrekkelijker. Daarom is het erg belangrijk dat de foto's betrouwbaar en netjes op Floriday staan. Naast dat kopers bestellingen plaatsen op basis van foto's zijn er ook veel kopers die jouw artikelfoto's doorzetten naar hun eigen webshop, ook hier zien zij graag een representatief overzicht qua foto's.

Algemene richtlijnen

Foto's moeten bij voorkeur in ieder geval voldoen aan de volgende algemene richtlijnen:

• Foto is een foto van het product (geen tekst, logo of ander voorwerp)

• Foto bevat geen voorwerpen / onderdelen die niet relevant zijn

• Foto bevat geen planten/bloemen die niet bij het artikel horen

• Foto bevat het gehele product (niet alleen een detailfoto)

• Foto bevat geen watermerk

Wat is een representatieve foto?

Een foto is representatief wanneer het product dat op de foto staat hetzelfde is als wat geleverd wordt bij de koper. Denk hierbij aan:

• Kleur(en) en samenstelling

• Verkoopunit/verpakking

• Eventuele individuele verpakking is zichtbaar (met of zonder hoes)

• Rijpheidsstadium

Advies voor de meest optimale productfoto
Wil je jouw foto's zo aantrekkelijk mogelijk maken? Volg dan deze adviezen:

• Achtergrond en ondergrond zijn egaal van kleur (wit of lichtgrijs)

• De planten/bloemen worden centraal (in het midden) in beeld geplaatst

• De planten/bloemen beslaan ca. 70% van de foto

• De foto is niet te donker

• De foto is van goede kwaliteit

Tip: Kopers zien graag meerdere foto's van een product. Denk hierbij aan de productfoto, een detailfoto en een sfeerbeeld.

Tip: Wil je snel en gemakkelijk foto's inzien, toevoegen en verwijderen? Maak dan gebruik van de functie 'foto's beheren' in de catalogus.

Ga naar de catalogus en klik op het icoon voor foto's beheren.

Je komt nu in het scherm terecht waar je gemakkelijk foto's kunt beheren. Je ziet jouw artikelen onder elkaar staan met de bijbehorende foto's. Je kunt ook zoeken naar een specifiek artikel of je kunt een collectie selecteren.

Op deze manier kun je snel oude foto's verwijderen en nieuwe foto's toevoegen.

Foto's zonder professionele apparatuur?

Beschik je niet over professionele apparatuur om goede foto’s te maken? Dan kan je gebruik maken van de RFH Foto app op Floriday. Als je de foto met je mobiele telefoon wilt maken, open Floriday dan op je mobiele telefoon. Staat de foto al op je computer, open Floriday dan op je computer.

Via de App store op Floriday (rechts bovenin) open je RFH photo.

Nog geen koppeling met RFH photo? Ga naar Instellingen > Apps en koppelingen > Zoek op RFH photo > Druk op Applicatie toevoegen. Je hebt nu een koppeling gemaakt tussen Floriday en RFH Photo. Je vindt deze altijd terug als je de app store van Floriday opent. Na het koppelen van de app kun je ook meteen naar photo.floriday.io gaan en direct aanmelden met uw Floriday account.
​

Ga vervolgens naar Gallery en kies voor nieuwe foto -> andere fototype

Selecteer vervolgens het betreffende artikel. Onderstaand scherm komt in beeld. Zet hier het schuifje 'opslaan in catalogus' aan. Hiermee wordt de foto ook opgeslagen bij het artikel in de catalogus in Floriday en kan je de foto gebruiken voor de directe handel.

Klik of druk (indien via de mobiel) vervolgens op icoon van het fototoestel. Op je mobiele telefoon opent de galerij van je telefoon, waar je ook kunt kiezen voor het maken van een nieuwe foto. Op de computer opent het scherm waarmee je kunt zoeken naar de foto die al opgeslagen staat op je computer.

Wil je de foto nog bewerken? Klik dan op de betreffende foto in de Gallery en klik vervolgens op de 3 puntjes links bovenin de foto.

Hier verschijnt een menu waarmee je de foto kunt bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond van de foto verwijderen, een logo of detailfoto toevoegen of het formaat van de foto aanpassen.