2-Factor Authenticatie

Verhoog de veiligheid van je account(s)

Danielle van der Peet avatar
Geschreven door Danielle van der Peet
Meer dan een week geleden bijgewerkt

2-Factor Authenticatie (2FA) is een veiligere manier van inloggen. Het voegt in feite een tweede beschermingslaag toe aan jouw Floriday account. Dit betekent dat je naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, een tweede code nodig hebt om te kunnen inloggen.

Optionele keuze door de hoofdgebruiker

2-FA is niet automatisch ingeschakeld maar is een keuze van de hoofdgebruiker binnen het bedrijf waarvoor je werkt. Een hoofdgebruiker kan in zijn instellingenmenu per gebruikers verplichten of 2-FA wordt toegevoegd aan het inlog-proces of wordt opgeheven.

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe het werkt:

Als hoofdgebruiker 2FA verplichten of opheffen voor gebruikers

Bekijk onderstaande uitlegvideo of volg de stappen:

Ga naar Instellingen en kies voor Collega’s & gebruik. Als hoofdgebruiker zie je hier een overzicht van alle gebruikers. Onder het kopje Beveiliging kan je zien of 2FA verplicht wordt aangeboden is (groen bolletje) of niet (rood bolletje). Ook zie je wanneer de gebruiker voor het laatst heeft ingelogd. Om 2FA te activeren klik je op de drie puntjes rechts achter een gebruiker.

Nadat je op de drie puntjes hebt geklikt kan je per gebruiker kiezen voor 2-Factor Authenticatie verplichten of – als dit al staat ingesteld en je het juist wil opheffen – te kiezen voor 2-Factor Authenticatie opheffen.

Als hoofdgebruiker 2FA resetten

Als hoofdgebruiker kun je ook de instelling van 2FA resetten. Klik op de drie puntjes van de gebruiker en klik op 2-Factor Authenticatie resetten.

Als gebruiker 2FA instellen

Bekijk hieronder de uitlegvideo hoe je 2-FA in kan stellen als gebruiker of doorloop onderstaande stappen.

Log in op Floriday met je gebruikersnaam en wachtwoord en klik op Volgende.

Je krijgt een pop-up over 2-Factor Authenticatie (2FA). Druk op Instellen om verder te gaan. Deze keuze kan ook gebruikt worden voor andere authenticators zoals Microsoft Authenticator, etc.

Let op!
Zie je dit scherm niet? Vraag dan aan de hoofdgebruiker binnen jullie bedrijf om 2FA aan te zetten in het instellingen menu.

Kies in deze stap voor iPhone als je een Apple iPhone hebt of voor Android als een smartphone hebt van een ander merk. Na je keuze verschijnt een download knop waar je de Google Authenticator App kan downloaden. Download de app als je deze nog niet op je telefoon hebt. Klik daarna op volgende.

Open de Google Authenticator (of een andere Authenticator-app), tik op het pictogram "+" en selecteer vervolgens "QR-code scannen". Scan de QR-code met je telefoon. Floriday is hiermee toegevoegd aan de Google Authenticator App. Druk op volgende.

Voer vervolgens de code in die in de app verschijnt en druk op verifiëren.

Let op!
Voer de code in voordat de cirkel in de app 'op' is.

Als je de code hebt ingevoerd, wordt je doorgeleid naar het platform. Vanaf dat moment log je elke keer in middels een code uit de Google Authenticator app (of andere Authenticator app). Deze code is bij elke inlog anders.