Netwerk
Functies
Netwerk - Orderverzoek

Zo behandel je ingestuurde orderverzoeken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een orderverzoek stuurt de koper een order in op een bestaand artikel, ongeacht of er aanbod online staat. Floriday behandelt dit als een concept order en jij krijgt de gelegenheid om deze te accepteren of te weigeren middels een aanvraag.

Op deze pagina leggen wij de volgende onderdelen uit:

Orderverzoek behandelen

Ga naar Netwerk > Aanvragen > Order. Hier vind je het aanvragenoverzicht van orderverzoeken in Floriday, waarbij automatisch de openstaande aanvragen getoond worden. Je kunt hier ook de geaccepteerde, afgekeurde, verlopen of alle aanvragen tonen.

In het overzicht zie je om welk product het gaat, welke belading, de aantallen en de prijs. Daarnaast kan de koper een referentie meegeven en wordt het aflevermoment en de verzendlocatie meegestuurd.

Vanuit het overzichtsscherm kun je een verzoek accepteren door op de rode knop Accepteren te drukken.

Wil je het verzoek niet accepteren? Klik dan op de drie puntjes aan het einde van de regel en klik op Aanvraag afkeuren.

Verzoek accepteren

Wanneer je het verzoek goedkeurt krijg je onderin het scherm een melding te zien Aanvraag goedgekeurd.

Je kunt de aanvraag terugvinden door te filteren op Geaccepteerd.

Aanvraag afkeuren

Wanneer je het verzoek afkeurt, kun je de reden van afkeuren opgeven, zodat de koper weet waarom deze concept order niet kan doorgaan als order.

Ook hierbij krijg je een melding in het scherm te zien dat de aanvraag is afgekeurd, waarna deze terug te vinden is door te filteren op Afgekeurd.

De conceptorder wordt omgezet in een order, welke terug te vinden is in het verkooporders overzicht.

Handelsinstelling Orderverzoeken uitzetten

Als kweker heb je de mogelijkheid om het kunnen doen van een orderverzoek uit te zetten. Op die manier kan de koper alleen inkopen op kloppend aanbod dat op Floriday online staat. Dit kun je instellen via de handelsinstellingen. Standaard staat deze optie aan. Je kunt deze instellingen uitzetten. Wil je het wel voor 1 of een aantal klanten aanzetten? Dan kun je een uitzondering maken.

Ga naar Netwerk > Netwerk > Handelsinstellingen.

Zet het schuifje voor orderverzoeken op uit.

Door op uitzondering te klikken, zou je kunnen instellen welke koper hier wel mee mag werken.

Zo staat de mogelijkheid om een orderverzoek te doen voor alle klanten uit, behalve voor FHC: Test koper.

ā€‹