Klok
Kloklevering
Sjablonen bij klokleveringen

Creëer sjablonen en maak hiermee nog sneller veilbrieven aan

Lisa Janssen avatar
Geschreven door Lisa Janssen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je gebruik maakt van de klokfunctie in Floriday heb je ook de mogelijkheid om sjablonen te gebruiken. Met sjablonen kun je een samenstelling van een brief opslaan en later opnieuw gebruiken.

Op deze pagina leggen we uit hoe je een sjabloon aanmaakt en hoe je het sjabloon vervolgens gebruikt.

Een sjabloon aanmaken en gebruiken

Start eerst met het aanmaken van een veilbrief. Voeg de juiste veilinformatie toe en voeg één of meerdere artikelen toe aan de brief.

Zodra je één of meerdere artikelen hebt toegevoegd aan de brief wordt de knop 'Opslaan als sjabloon' klikbaar. Klik op deze knop.

Je kunt nu aangeven of je een bestaand sjabloon wil overschrijven of een nieuw sjabloon wil maken.

Maak je een nieuw sjabloon? Geef deze dan een herkenbare naam zodat je deze snel opnieuw kan terug vinden.

Klik tot slot op Opslaan om het sjabloon op te slaan.

Je kunt het sjabloon vanaf nu altijd gebruiken bij het aanmaken van een veilbrief.

Start met het aanmaken van een veilbrief en klik rechtsboven op Sjablonen.

Tip: We tonen standaard de laatst gebruikte sjablonen op de pagina zelf. Scheelt weer wat klikken van de muis!

Je krijgt nu een overzicht van aangemaakte sjablonen te zien. Kies het sjabloon dat je wilt gebruiken voor je veilbrief en klik hierop.

Het sjabloon wordt direct toegevoegd. Je kunt nu eventueel wijzigingen doorvoeren en vervolgens de brief afdrukken en/of verzenden.