Kloklevering
Veilbrief aanmaken in Floriday

Maak je veilbrieven aan in Floriday

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een veilbrief kunt aanmaken in Floriday.

Klik links in het menu op Afhandeling > Leveringen. Klik nu bovenaan de pagina op de tab Veilbrieven. Hier vind je een overzicht van de brieven die al gemaakt zijn en het totaal aantal leveringen en ladingdragers voor die dag.

Je kan hier op aanmaakdatum en veillocatie filteren. Ook heb je de mogelijkheid om op een specifieke briefnummer te zoeken.

Klik op de knop Veilbrief aanmaken om een nieuwe kloklevering aan te maken.

Selecteer de juiste Verzendlocatie, Veillocatie, Veilgroep en Veildatum.

Tip!

De Verzendlocatie en Veillocatie kun je als hoofdgebruiker ook voor de gehele orgnanisatie standaard instellen onder Instellingen > Voorkeuren > Afhandeling > onderdeel Kloklevering voorkeuren. Door dit te doen staan de Verzendlocatie en Veillocatie automatisch voor je ingevuld als je een veilbrief maakt.

Veilgroepen
Als je eerder veilgroepen hebt ingevuld, vind je deze onder je veilgroepen als suggestie terug. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar de veilgroep, maar klik je simpelweg op de suggestie om deze toe te voegen.

Bepaal of je één partij (1P), een grote partij (GP) of een mixpartij (MP) gaat veilen en selecteer de juiste optie. Voeg vervolgens de artikelen toe die je wilt gaan veilen.

Enkele partij
​Als je één partij wil veilen op één ladingdrager, dan kies je voor 1P.

Grote partij
Als je een grote partij (twee of meer ladingdragers) wil veilen kies je voor GP.

Mixpartij
Als je een mixpartij opo één ladingdrager wil veilen kies je voor MP.

Tip!
​In Floriday kun je ook nog sneller brieven aanmaken door gebruik te maken van sjablonen. Lees hier hoe je sjablonen kunt gebruiken.

Kies vervolgens het artikel/de artikelen welke je wil gaan veilen door het artikel op te zoeken in de zoekbalk of via het catalogus icoontje (rechts).

Wanneer je een artikel gekozen hebt krijg je onderstaand scherm te zien.

Foto's

Aan de linkerkant zie je de foto die standaard bij het artikel wordt gebruikt. Gebruik de 3 puntjes of de twee icoontjes onder de foto om de productfoto of detailfoto te wijzigen.

Eigenschappen of varianten

Hier kun je de eigenschappen van het artikel aanpassen of een variant kiezen (Je kunt kiezen voor eigenschappen of varianten via de drie puntjes rechtsboven achter je naam > Instellingen > Voorkeuren > Weergave van varianten).

Klik naast de eigenschappen op het '+' icoon om een eigenschap toe te voegen. Onder de eigenschappen kun je de positieve en/of negatieve keurcodes invullen.

Let op!
Bij het aanpassen van één of meerdere eigenschappen wordt er in de catalogus een variant van je artikel gemaakt bij dit artikel.

Ladingdrager, aantal fusten en belading

Naast de eigenschappen zie je de ladingdrager die in de catalogus is ingesteld. Naast de ladingdrager vul je eventueel het aantal extra lagen per kar in.

Daaronder vul je het aantal fusten (fst.) in. Daarnaast kun je het aantal stuks per fust (st/f) en de belading aanpassen.

Het percentage welke getoond wordt geeft aan in hoeverre je ladingdrager gevuld is.
Dit is slechts een indicatie voor jezelf en gebeurt op basis van de ingevulde belading van je artikel in de Catalogus.

Klokvoorverkoop

Je kunt in de veilbrief optioneel alvast een Klokvoorverkoopprijs invullen. Dit is optioneel en kun je ook na het aanmaken van een brief nog instellen via Aanbod > Klok > Klokvoorverkoop. Ook kun je hier vooraf ingestelde klokvoorverkoopprijzen instellen en het percentage klokvoorverkoop via de drie puntjes.

Let op!
Werk je met vooraf ingestelde prijzen in het Klokvoorverkoop-scherm? Dan zijn deze prijzen leidend, de prijs die je op de brief invult heeft dan geen effect.

Wil je liever de prijs invullen op het moment van aanmaken van de veilingbrief? Verwijder dan de vooraf ingestelde prijzen in het Klokvoorverkoop-scherm via de drie puntjes > Vooraf ingestelde prijzen.

Afdrukken & verzenden

Zodra je de brief af hebt, heb je een aantal opties:

• Klik op Voorbeeld veilbrief om de brief al te kunnen inzien. Als sneltoets kun je hiervoor ook op Ctrl + Enter op je toetsenbord drukken.

• Klik op Verzenden om de brief alleen te verzenden.

• Klik op Verzenden & Nieuwe veilbrief om deze brief af te maken en aan een nieuwe brief te beginnen.

• Om de brief te versturen én af te drukken klik je op Afdrukken & verzenden.

Nadat je al je brieven hebt gemaakt, kun je via Afhandeling > Leveringen > Veilbrieven al je brieven inzien en afdrukken.

Je hebt nu een veilbrief aangemaakt in Floriday. De brief is verzonden en je kunt de kar afsturen. De brief is nu terug te vinden bij Afhandeling > Leveringen > Veilbrieven. Is er toch iets mis gegaan bij het aanmaken van de brief? Dan kun je deze corrigeren of annuleren.

Bij de Voorkeuren (via de drie puntjes rechtsbovenaan achter je naam > Instellingen > Voorkeuren) heb je ook nog verschillende opties om jouw kloklevering voorkeuren in te stellen:

• Eigenaar fusten