Orders afhandelen
Functies
Een annuleringsverzoek indienen

In dit artikel leggen we je uit hoe je een annuleringsverzoek kunt indienen via Floriday

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer een order geplaatst is komt deze in Floriday bij de verkooporders te staan. Vervolgens kun je de order in Floriday of in een eigen softwarepakket afhandelen. Maar het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat een order geannuleerd moet worden. Dit kan in Floriday via het annuleringsverzoek. Hierbij kun je direct een reden meegeven waarom de order geannuleerd wordt.

Let op: Correcties en annuleringen via Floriday kunnen tot 90 dagen na de leverdatum worden ingediend.

Op deze pagina leggen we je uit hoe je een annuleringsverzoek indient.

Een annuleringsverzoek indienen via Floriday

Ga links in het menu van Floriday naar Verkoop > Verkooporders. Zoek hier de verkooporder op die je wilt annuleren. Klik bij de juiste verkooporder rechts in het scherm op de 3 puntjes. Kies bij de 3 puntjes voor de optie: Annuleringsverzoek.

Er komt nu een scherm naar voren waarin je de reden van het annuleringsverzoek (optioneel) kunt opgeven. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Zodra je de annulering hebt ingediend komt deze in het correcties overzicht te staan. Dit overzicht vind je onder Verkoop > Verkooporders > Correcties.

Zodra de annulering is geaccepteerd en verwerkt zie je deze order niet meer terug in het verkooporders overzicht.