2020
Ontwikkelingen december 2020

Floriday is continu in ontwikkeling. Ontdek de laatste functionaliteiten en releases van december 2020 in dit artikel!

Diede Barendse avatar
Geschreven door Diede Barendse
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Klanten toevoegen aan meerdere klantspecifieke artikelen

Je kunt via de multi-select bij klantspecifieke artikelen nu gemakkelijk een klant toevoegen aan de geselecteerde artikelen. Onderin bij "Snel instellen" is nu ook de optie "Klant toevoegen" toegevoegd.

Verlopen fustcodes
Bij de beladingen kun je nu ook zien of de fustcode is verlopen. Er komt dan een uitroepteken naast de fustcode te staan.

Beladingfoto’s bij artikelen

Bij het bewerken van een artikel zie je bij de beladingen nu ook de foto van de belading.

Voorraadlocatie naam wijzigen

Het is nu ook mogelijk om de naam van een voorraadlocatie aan te passen. Hiermee kun je duidelijker onderscheid maken als meerdere voorraadlocaties dezelfde naam hebben. (klik op de 3 puntjes bij de voorraadlocatie om deze te bewerken)

Termijnprijzen bij catalogusprijzen

Het is nu mogelijk om gemakkelijk de catalogusprijzen vooruit in te vullen door gebruik te maken van de functie: termijnprijzen. Selecteer de artikelen waarvoor je prijzen vooruit wilt invullen en klik onderin het scherm op de groene balk > Termijnprijzen.

Filteren op voorraadlocatie in catalogusprijzen
In het catalogusprijzen scherm kan er nu ook gefilterd worden op voorraadlocatie. Je kunt hier per artikel namelijk aangeven op welke voorraadlocatie het staat.

Minimale afname eenheid in prijsgroepen

Het is nu mogelijk om een afname eenheid te kiezen bij het aanmaken / bewerken van een prijsgroep. Hiermee geef je aan hoeveel een koper minimaal van een artikel moet bestellen. Deze instelling heeft alleen invloed op catalogusprijzen en komt bijvoorbeeld tot uiting bij Direct Inkopen voor kopers.

Koper locatie selecteren bij levervoorwaarden

Bij levervoorwaarden kun je nu ook kiezen voor "Levering gebracht naar de koper locatie". Hiermee kun je duidelijker onderscheid maken of iets wordt geleverd op een veillocatie of op de locatie van de koper.

Nieuw uiterlijk voor aanbiedingen

Het aanmaken van een aanbieding heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Je ziet duidelijker het verschil tussen het aanmaken van een inkooptip of een gewone aanbieding.

Verkooporder details
Bij de details van een verkooporder kun je nu ook gegevens zien van de contactpersoon van de koper. Daarnaast wordt hier nu ook de partij referentie getoond.

Contracten kopiëren

Het is nu ook mogelijk om contracten te kopiëren. Er ontstaat dan een geheel nieuw contract dat los staat van het originele contract dat je gekopieerd hebt. Dit is dus anders dan het aanmaken van een nieuwe versie.

Orderreferentie per regel bij afroeporders
Je kunt nu een referentie per regel toevoegen bij het afroepen van een order.

Meerdere leveringen in één keer afhandelen
Het is nu mogelijk om meerdere directe leveringen af te handelen in één keer. In het scherm om de levering af te handelen kun je bij "Niet ingedeelde partijen" klikken op "Overige bestellingen". Je krijgt hier alleen partijen te zien uit leveringen die matchen bij de locatie en klant. Deze partijen kun je indelen op karren en vervolgens de levering afhandelen.

Verwijderen directe leveringen
Afgehandelde klantleveringen (directe leveringen naar een klant) kunnen nu ook verwijderd worden.

Nieuwe filters bij aanvragen
Het is nu mogelijk om bij aanvragen te filteren op klant en voorraadlocatie. Daarnaast is de aanvragen tabel nu ook te sorteren per kolom. Zo kan je dus gemakkelijk de nieuwste, of juist de oudste aanvragen zien.

Termijn aanbod inzien
In Mijn Winkel kun je nu ook aanbod filteren op basis van een termijn.