Kloklevering
Standaard voorkeuren bij de klok EAB

Geef een aantal standaard voorkeuren in zodat je hier niet meer over na hoeft te denken.

Laura Nowee avatar
Geschreven door Laura Nowee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op de Instellingen pagina binnen Floriday heb je de mogelijkheid om standaard voorkeuren in te stellen. Wanneer je deze instellingen hier invult hoef je dit bij het aanmaken van een volgende veilbrief niet opnieuw in te geven. Verder is er de mogelijkheid om extra opties aan te zetten.

We behandelen in dit artikel verschillende instellingen

Kloklevering voorkeuren (gebruikersspecifiek):

• Standaard veillocatie

• Extra functies:

• Eigenaar fusten

• Opmerkingen

• Servicecode

• Sorteervolgorde

• Stuks per fust

• KVV prijzen

Kloklevering voorkeuren (Organisatiebreed):

• Standaard verzendlocatie klokleveringen

• Standaard veillocatie

• Extra functies:

• Detailfoto toepassen

• Partijfotofunctie logo toepassen

Overige voorkeuren die met klokleveringen te maken hebben:

• Standaard fusten eigenaar

• Standaard transporteur

• Weergave van varianten

Kloklevering voorkeuren (gebruikersspecifiek)

We beginnen met de gebruikersspecifieke kloklevering voorkeuren. Deze kan elke collega voor zichzelf instellen. Later in dit artikel behandelen we de kloklevering voorkeuren die binnen heel het bedrijf gelden.

Je kunt deze voorkeuren vinden door naar rechts bovenin in Floriday op die drie puntjes te drukken en dan op Instellingen te klikken en dan naar het tabblad Voorkeuren te navigeren. Scrol nu onder Gebruikersspecifieke voorkeuren naar Afhandeling > Klokleveringvoorkeuren. Klik hierop om deze voorkeuren te tonen.

Wanneer je deze tab hebt geopend heb je de mogelijkheid om een Standaard veillocatie in te voeren. Deze locatie wordt dan automatisch voor je ingevuld wanneer je een veilbrief maakt.

Na het instellen van een Standaard veillocatie ben je natuurlijk vrij om ook een andere locatie te kiezen tijdens het maken van je brief.

Onder deze instelling vind je nog 7 aan/uit schuifjes. Deze schuifjes staan voor extra velden die aan- of uitgezet kunnen worden. De beschikbare velden zijn:

• Eigenaar fusten
    Als je als kweker niet de eigenaar bent van de fusten, kun je hiermee een invoerveld inschakelen om per kloklevering aan te geven via welke partij de fusten verrekend moeten worden.

• Opmerkingen
    Door deze functie aan te zetten ontstaat er een opmerkingen veld wanneer je een klokbrief maakt in Floriday. In dit veld kun je een opmerking invoegen voor de veilingmeester.

• Servicecode
    Door de servicecode aan te zetten ontstaat er een invoerveld bij het selecteren van de te veilen artikelen. In dit veld kun je een servicecode invoeren die je vervolgens weer terug kunt vinden op de afschriften en in Insights.

• Sorteervolgorde brief
    Standaard wordt de sorteervolgorde gebruikt na het selecteren van de artikelen. Het is ook mogelijk om de plaats van je producten op de kar te bepalen op basis van de volgorde waarin je deze aanklikt. In dit geval kun je deze optie 'Gebruik de sorteervolgorde vanuit voorkeuren bij het aanmaken van klokleveringen' uitzetten.

• Stuks per fust leeglaten
    Zet deze optie aan als je bij elke brief zelf de stuks per fust in wil vullen. Als je deze optie uit zet, vult Floriday automatisch het aantal stuks per fust in op basis van de belading van het artikel.

• Vooraf ingestelde klokvoorverkoop prijzen toepassen
    Binnen het Klokvoorverkoop-scherm kun je Vooraf ingestelde prijzen invullen. Deze prijzen kun je invullen voor artikelen die je eerder hebt geveild. Zodra je deze partijen dan opnieuw veilt, worden de Klokvoorverkoop-prijzen automatisch ingevuld. Zet deze functie aan om de vooraf ingestelde prijzen ook direct te zien bij het maken van de veilbrief.

Kloklevering voorkeuren (Organisatiebreed)

Naast de gebruikersspecifieke kloklevering voorkeuren zijn er ook voorkeuren die je voor heel het bedrijf kan instellen. De gebruikersspecifieke voorkeuren hebben voorrang over de voorkeuren die je ook Organisatiebreed kan instellen. Let op dat alleen de hoofdgebruiker binnen een account deze instellingen ziet en kan instellen. De hoofdgebruiker vind je terug op de Collega's & gebruik-pagina.

De Organisatiebrede voorkeuren vind je richting de onderkant van de Voorkeuren-pagina.

Klik op de Kloklevering voorkeuren. Hier kun je als eerste de Standaard verzendlocatie klokleveringen en Standaard veillocatie voor jouw bedrijf opgeven. Eerder las je dat je de Standaard veillocatie ook gebruikersspecifiek kan instellen. De gebruikersspecifieke veillocatie heeft voorrang over de veillocatie die je Organisatiebreed kan instellen.

Onder deze instelling zie je nog 2 functie toe die je aan of uit kan zetten. Deze gelden voor heel het bedrijf:

• Detailfoto toepassen
    In je catalogus kun je foto's toevoegen aan je artikelen. Deze foto's kun je ook het type Detail geven. Wanneer je deze functie aan zet, zullen dit type foto's bij het maken van een veilbrief automatisch als Detailfoto gebruikt worden. Deze foto wordt in de rechter onderhoek getoond.

• Partijfotofunctie logo toepassen
    Op de Partijfoto's-pagina kun je onder Instellingen het logo van je bedrijf invullen. Als je deze functie aan zet, zal dit logo bij het maken van een veilbrief in de linker onderhoek worden getoond van je productfoto's

Overige voorkeuren

Naast de bovenstaande voorkeuren, zijn er nog een aantal andere voorkeuren te vinden die ook van toepassing zijn op veilbrieven.

• Standaard fusten eigenaar (Onder Gebruikersspecifiek > Afhandeling)
    Het is mogelijk om een standaard eigenaar van de fusten in te voeren. Let op: Dit werkt alleen bij veilbrieven, als je de Extra functie "Eigenaar fusten" hebt ingeschakeld.

• Standaard transporteur (Onder Organisatiebreed > Afhandeling)
    Daarnaast kun je ook jouw standaard transporteur invoeren. Deze wordt onder de veillocatie op de klokbrief getoond.

• Weergave van varianten (Onder Gebruikersspecifiek > Weergave)
    Varianten kunnen op twee manieren bewerkt en gebruikt worden in Floriday. Met de instelling "Weergave van varianten" bepaal jij als kweker hoe je met varianten werkt.

Je kunt ervoor kiezen om een lijst met varianten te gebruiken; je maakt een variant aan en slaat hem op om later eventueel opnieuw te gebruiken. Of je kiest ervoor om direct artikel-eigenschappen aan te passen; met deze optie ontstaat er een invoerveld waar je voor elke levering direct de S-codes kunt wijzigen.

• Weergave van artikelen op afleverbrief (Onder Organisatiebreed > Afhandeling)
    Je kunt er zelf voor kiezen of je de artikelcode of juist de artikelnaam wilt tonen op de afleverbrief.