Soorten

Creëer een groeischema en koppel sierpotten aan soorten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Floriday kun je soorten toevoegen. Door soorten toe te voegen en aan te geven wanneer deze soorten beschikbaar zijn creëer je een groeischema binnen Floriday. Vervolgens kun je artikelen koppelen aan de soorten en deze functie gebruiken om met sierpotten te werken binnen Floriday.

Uitleg op deze pagina:

Soorten en groeischema's aanmaken

Ga naar Catalogus > Soorten en klik op de gele button Soort aanmaken.

Vul de naam van het soort in en voeg een afbeelding toe.

Vul de beschikbaarheid van het soort in. Je kunt kiezen voor Jaarrond of een Specifieke periode. Bij de specifieke periode kun je de weken selecteren in welke het soort beschikbaar is. Hiermee creëer je het groeischema voor het soort.

Klik op Opslaan. Je hebt nu een soort aangemaakt, dit kun je herhalen voor alle soorten die je in jouw assortiment hebt. Wanneer je soorten compleet zijn kun je het groeischema bekijken. Het groeischema vind je in Floriday onder Aanbod > Voorraad > Groeischema. Het groeischema is ook zichtbaar op de openbare profielpagina van je bedrijf.

Soorten koppelen aan artikelen

Om gebruik te kunnen maken van de sierpotten functie binnen Floriday is het belangrijk dat je jouw soorten eerst koppelt aan de juiste artikelen in de catalogus.

Ga naar Catalogus > Artikelen.

Wanneer je met je muis over een artikel gaat, verschijnt er linksboven een selectievakje. Klik deze aan (in de lijstweergave van de artikelen staat het selectievakje links voor het artikel). Selecteer alle artikelen die je wilt toevoegen aan een soort via de selectievakjes.

Na het selecteren van een artikel verschijnt onderin het scherm een gele balk. Klik in deze balk op Snel instellen > soort toevoegen.

Kies het juiste soort en klik op Opslaan.

Je hebt de artikelen nu gekoppeld aan het soort. Doordat de artikelen en het soort nu gekoppeld zijn kun je ook gebruik gaan maken van de functie voor sierpotten binnen Floriday. Hoe je te werk kunt gaan met sierpotten wordt uitgelegd op de helpcenter pagina over sierpotten.