Partijprijzen de basis

Bied producten aan op FloraMondo en in jouw winkel

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Floriday kun je gemakkelijk partijen aanmaken en vervolgens aanbieden aan je kopers op Floriday en FloraMondo. Je deelt je klanten eenmalig in in prijsgroepen waardoor je niet voor iedere klant apart de prijs hoeft door te geven. Vervolgens vul je per partij de basisprijs in, Floriday doet de rest van het werk.

Wat moet ik eenmalig instellen om te starten?

1. Om te kunnen starten maak je eerst prijsgroepen aan. Ga naar het menu aan de linkerkant en klik op Aanbod > Directe verkoop > Prijsgroepen. Meer uitleg over hoe je een prijsgroep aanmaakt vind je op deze pagina.

2. Vervolgens stel je eenmalig je levervoorwaarden in. Ga naar Aanbod > Directe verkoop > Levervoorwaarden. Meer uitleg over hoe je levervoorwaarden instelt vind je op deze pagina.

Oke, ik heb alles ingesteld, wat nu?

Nu is het tijd om een partij aan te maken, lees op deze pagina hoe dat werkt. Of bekijk de video hieronder.

Yes, ik heb een aantal partijen aangemaakt, hoe kan ik ze aanbieden?

1. Ga naar Aanbod > Directe verkoop > Partijprijzen. Hier zie je de partijen staan die je net bij de voorraadlocatie(s) hebt aangemaakt. Je ziet ook de prijsgroepen staan die je hebt aangemaakt.

2. Vul de basisprijzen in voor de artikelen. Je ziet dat de prijsgroepen automatisch de juiste prijs berekenen voor de groepen klanten. Heb je gekozen om de prijzen handmatig in te voeren voor je prijsgroep? Vergeet dan niet naast de basisprijs ook de prijs voor deze prijsgroep(en) in te vullen.Tip: Je kunt voor meerdere artikelen tegelijk de prijzen aanpassen. Selecteer via de selectievakjes (links) de artikelen die dezelfde prijzen hebben. In de groene balk die onderin het scherm verschijnt kun je kiezen voor ‘Prijzen instellen’.

3. Klik bij de partij die je wilt aanbieden op ‘Wijzigingen opslaan’. Zodra je de prijzen opslaat worden deze direct doorgezet naar jouw winkel en FloraMondo.

Gedeelde voorraad

Wil je jouw product aanbieden in verschillende fusten maar wel van dezelfde voorraad af laten tellen? Gebruik dan de gedeelde voorraad in het partijprijzen scherm!

Hoe werkt het?

1. Maak een partij aan zoals je dit gewend bent in Floriday (zoals eerder genoemd op deze pagina).

2. Kies het product wat je ook op een ander manier wilt aanbieden, dit is nu je basisartikel. Klik bij dit artikel op de groene plus knop.

3. Er verschijnt nu een pop-up in je scherm, hier kies je welk artikel je samen met het basisartikel van één voorraad wilt laten aftellen.

4. Selecteer een belading en een prijs en klik op 'opslaan'.

5. Je ziet nu dat achter de foto van het artikel nog een artikel hangt, je kunt hier op klikken om het tweede artikel zichtbaar te maken.

6. Als één van beide artikelen besteld wordt door een koper wordt nu van dezelfde voorraad afgeteld.

Let op: Als je de artikelen een prijs geeft en opslaat valt de optie om deze ook op een andere manier aan te bieden weg (dus de groene plusjes verdwijnen). Maak dus eerst de gedeelde voorraad aan en sla daarna pas alle prijzen op.