Notificaties

Kies welke notificaties je waar wilt ontvangen en blijf op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in jouw Floriday

Justin Steenbergen avatar
Geschreven door Justin Steenbergen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel laten wij zien hoe je de instellingen van jouw notificaties kan aanpassen. Notificaties zijn meldingen van nieuwe gebeurtenissen in Floriday, zoals nieuwe bestellingen, nieuwe aanvragen of als bijvoorbeeld een klokbrief of correctieverzoek is afgekeurd.

Je kan er voor kiezen om notificaties te ontvangen in Floriday zelf, per e-mail en als push-notificatie op je telefoon of computer. Deze push-notificaties kun je zowel op een computer als op een telefoon ontvangen. Op dit moment werken push-notificaties helaas nog niet met iPhones.

Daarnaast kun je het niveau instellen waarop de notificatie wordt gestuurd. Dit kan op organisatie niveau (acties van jou of collega's) of op acties die jij zelf hebt uitgevoerd.

Op het dashboard van Floriday worden de belangrijke notificaties weergegeven waarvoor een actie vereist is, zoals het afronden van een kloklevering of het indelen van een klant in een prijsgroep.

Hoe stel je notificaties in in Floriday?

Klik rechtsboven op de drie bolletjes. Ga vervolgens in het menu naar Instellingen.

Klik nu bovenin het scherm op Notificaties. Stel door middel van de schuifjes in voor welke gebeurtenissen je notificaties wilt ontvangen. Hier kan ook gezocht en gefilterd worden op het type notificatie. De types maken onderscheid tussen alles, platform of apps.

Houd er rekening mee dat Notificaties per apparaat worden ingesteld. Dit is voornamelijk belangrijk bij het gebruik van push-notificaties. Als je deze op je computer instelt, zal dit niet op je telefoon werken. Vaak moet je op je toestel zelf nog wel toestemming geven om push-notificaties te accepteren.

E-mail notificaties ontvang je op het e-mailadres dat ingesteld staat onder Instellingen > Account. Het maakt niet uit of je e-mail notificaties op je computer of op je telefoon instelt, er wordt altijd één e-mail hiervoor gestuurd. Deze kun je vervolgens in je mailbox op je telefoon of computer openen.

Let op!
Voorheen werkte push-notificaties niet op iOS (Apple) devices, maar vanaf versie iOS 17 is dit wel mogelijk. Je dient dan alleen wel een bladwijzer te te maken op je beginscherm van Floriday. Bekijk hier hoe je dit kunt instellen.

Je kunt een test doen met de push-notificatie. Mocht deze niet binnenkomen, kan dit komen omdat jouw telefoon de notificaties niet toestaat. In dat geval moet je je instellingen op je telefoon na kijken. Dit is per telefoon verschillend.

Over het algemeen lukt het via deze stappen:

Ga op je telefoon naar Instellingen > Apps > zoek Floriday op > Meldingen toestaan.